امروز طلایی‌ترین زمان ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور است

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

به گزارش خبرنگار ایکنا، محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی  صبح امروز، 15 مهر در آغاز نخستین اجلاس منطقه‌ای رایزنان فرهنگی جمهوری اسلامی در کشورهای همسایه تصریح کرد: سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی قرارگاه فرهنگی نظام در خارج از کشور است و این امر از ابتدای تشکیل سازمان مورد توجه بوده است.

وی با اشاره به ابتدای تأسیس سازمان در سال‌های آغازین دهه هفتاد، تصریح کرد: درآن زمان مقام معظم رهبری بیش از دو سال را در سال‌های 72 تا 74 صرف ایجاد سازمانی ممتاز کردند که ستون روابط فرهنگی میان ایران و جهان اسلام باشد و امروزه نیز این سازمان بعد از نزدیک به 30 سال همچنان با همکاری دیگر نهادها به این وظیفه مهم اشتغال دارد. 


بیشتر بخوانید:


اسماعیلی با اذعان به اینکه در این مسیر خطاها و موازی‌کاری‌هایی نیز صورت گرفته است، تأکید کرد: دولت جدید از ابتدا به آسیب‌شناسی‌ها توجه کرده است و با منتقدان فعالیت‌های سازمان از ابتدا در تماس بوده است، اما دولت جدید نسبت به دولت گذشته جهت‌گیری متفاوتی در زمینه امور فرهنگی و فعالیت‌های فرهنگی خارج از کشور دارد و می‌توان گفت که این جهت‌گیری صد درصد با دولت پیشین متفاوت است.

  • گزارش تصویری ایکنا از نخستین روز از اجلاس رایزنان فرهنگی ایران را در صفحه عکس ایکنا ببینید.

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، تحول‌آفرینی در زمینه فرهنگ و روابط فرهنگی در دستور کار دولت قرار دارد و شخص رئیس جمهور نیز بر این موضوع تأکید بسیاری دارد.

محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی

وی افزود: رئیس جمهور پس از بازگشت از سفر نیویورک، تأکید بسیاری بر گفت‌وگوهای بین ادیان و همچنین توجه ویژه به مسئله زنان و خانواده از خلال فعالیت‌های فرهنگی داشته‌اند و در این راه تأکید زیادی بر پیشگامی سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در این زمینه داشته و همواره از آن حمایت کرده‌اند. 

اسماعیلی در ادامه افزود: سازمان امروز دوره خوبی را می‌گذراند و مورد حمایت کامل دولت قرار دارد به شکلی که طرح‌های مختلف وزارت فرهنگ وارشاد در مورد سازمان از سوی دولت و شخص رئیس جمهور مورد حمایت کامل قرار گرفته و همچنین مجموعه دولت به پیروی از رهبری اعتقاد جدی به دیپلماسی فرهنگ در خارج از کشور و در این زمینه میان بخش‌های مختلف نظام اجماع وجود دارد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به این که اکنون شاهد بهترین و طلایی‌ترین دوره برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور هستیم، تأکید کرد: امروز کارهای بزرگی  انجام شده اما با تغییر شرایط و اقتضائات اکنون باید نسبت به تغییر برنامه‌ریزی شود.

طلایی‌ترین زمان ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور است

به گفته وی اگرچه وضعیت بودجه این فعالیت‌ها مناسب نیست اما، تا کنون کارهای بزرگی انجام شده و زیرساخت‌های لازم برای ارتقای فعالیت‌های فرهنگی به‌ویژه در بحث بودجه تأمین شده است. شماری از شرکت‌های دولتی موظف شده‌اند که از نظر مالی از سازمان حمایت کنند و بودجه تدارک دیده شده نیز از طریق صندوق هنر هزینه خواهد شد تا با دشواری‌های معمول در زمینه هزینه سالانه بودجه مواجه نباشد. 

معافیت‌های مالیاتی برای تولیدکنندگان محتوای فرهنگی غنی به زبان‌های خارجی 

اسماعیلی تأکید کرد: مجموعه این فعالیت‌ها سبب شده است تا حوزه فرهنگ و هنر از انزوا خارج شود.

وی همچنین به معافیت‌های مالیاتی در نظر گرفته شده برای تولیدکنندگان محتوا به زبان‌های خارجی و همچنین معافیت مالیاتی سازندگان مجموعه‌ای فرهنگی اشاره و تصریح کرد: امروز باید بخش‌های مختلف از سوی رایزنی‌های فرهنگی به کار گرفته شود و فعالیت‌ها از یک نهاد اداری به مرکزی برای کار جهادی ارتقا پیدا کند. اگرچه نارسایی‌هایی وجود دارد اما باید تلاش کنیم تا با هم‌افزایی، انگیزه و توان خود بر این مشکلات غلبه کنیم. 

به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی امروز شاهد تحول روابط کشور با همسایگان هستیم و رئیس جمهور به بخش مهمی از کشورهای همسایه سفر کرده است، در حوزه روابط فرهنگی با کشورهای همسایه و فعالیت‌های فرهنگی در این کشورها از سوی ایران نیز باید به شکلی ملموس شاهد ارتقای وضعیت موجود باشیم.

 وی تأکید کرد: در این زمینه کارنامه و عملکرد ما باید معیار و سنجه‌ای برای موفقیت در طرح‌های مورد نظر باشد و دولت نیز باید به شکلی روشن در این زمینه پاسخگو باشد. 

اسماعیلی افزود: اعتقاد جدی داریم دیپلماسی فرهنگی از ابزارهای اصلی و کارسازترین ابزار کار ما در خارج از کشور است و به همین دلیل باید در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی، مبتنی بر نگاه حاکم بر کشور این تغییر را ایجاد کنیم و نگاه دولت دقیقا همسو با نگاه رهبر عزیزمان بوده است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با بیان اینکه در دولت اقدام‌های بسیار موثری در حوزه فرهنگ و هنر در این دو سال انجام دادیم، اضافه کرد: بعد از دو سال شعار نمی‌دهیم، کارنامه ارائه می‌دهیم. همه زیرساخت‌های لازم برای ارتقای فرهنگ و هنر در کشور را فراهم آوردیم.

محمد مهدی اسماعیلی با تأکید بر اینکه ایران به حاکمیت‌های سیاسی و استقلال کشورهای همسایه احترام می‌گذارد، تصریح کرد: در کنار این احترام باید بر ارتباطات فرهنگی و میراث مشترک خود و کشورهای منطقه تأکید کنیم، ما حوزه فرهنگی و تمدنی مشترکی داریم اما با مرزهای سیاسی امروز نمی‌توان حوزه فرهنگی گذشته را تحلیل کرد. به گفته وزیر فرهنگ و ارشاد، پیشنیه مشترک فرهنگی و تمدنی باید محلی برای توافق و همگرایی باشد نه اختلاف.

محدودیتی برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور نداریم 

اسماعیلی با اشاره به اینکه راه ارتقا و تحول سازمان از خلال تحول در ارتباطات فرهنگی و انسانی می‌گذرد، تأکید کرد: ما این راه را دنبال می‌کنیم و این امر یکی از محورهای سخنرانی رئیس جمهور در نیویورک بود. 
 وی در خصوص محورهای سخنرانی رئیس جمهوری در مجمع عمومی سازمان ملل گفت: نگاه جمهوری اسلامی ایران استفاده از قدرت فرهنگی برای تغییر در نظام جهانی است. به برکت انقلاب اسلامی و مجاهدت شهدا و ایثارگران امروز در نقطه والای سیاسی قرار گرفته‌ایم.

طلایی‌ترین زمان ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور است

وی افزود: مهمترین و مؤثرترین قدرت در اختیار جمهوری اسلامی قدرت فرهنگی است و حرف‌های ما در حوزه فرهنگی در تمام دنیا اعم از خانواده و خانواده‌محوری شنیده می‌شود. هیج فرد معتقد به اصالت‌های بشری نیست که در موضوع خانواده با ما هم راستا نشود. با این کلیدواژه‌ها می‌توانیم همگرایی ایجاد کنیم. 

وزیر فرهنگ در ادامه تأکید کرد: محدودیتی برای بازگشت ایرانیان خارج از کشور نداریم. این سیاست قطعی ما است. در موضوع گفت‌وگوی ادیان سال‌هاست تلاش می‌شود و با پیگیری‌های رییس جمهوری اتفاق‌های مهمی رخ خواهد داد. تمدن نوین اسلامی بر محور فعالیت فرهنگی و اجتماعی قرار دارد و باید در این زمینه تلاش کنیم.

انتهای پیام

The post امروز طلایی‌ترین زمان ارتقای فعالیت‌های فرهنگی در خارج از کشور است Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment