به گزارش ایکنا، شب گذشته کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه ضمن اینکه خواستار تحقیقات کامل در مورد علت اصابت موشک به ساختمان یک مرکز فرهنگی متعلق به فرانسه در غزه شد گفت: ما امروز علنی کردیم که چند روز پیش مؤسسه فرهنگی فرانسه در غزه به گونهای مورد اصابت قرار گرفت که باعث تعجب شد و باعث شد فرانسه خواستار توضیح مقامات اسرائیلی شود. ما به دنبال درک این موضوع هستیم که چگونه یک مؤسسه فرهنگی فرانسوی میتواند هدف حمله اسرائیل قرار گیرد. بنابراین، ما در سطوح مختلف با شرکای اسرائیلی خود در حال گفتوگو هستیم.
کشتن مردان و زنان چیزی است که به طور طبیعی در اکثر مردم احساس نفرت را برمی انگیزد. در انجیل آمده است: نباید انسانی را بکشی. همچنین در آیه 32 سوره مائده«مِنْ أَجْلِ ذَلِكَ كَتَبْنَا عَلَى بَنِي إِسْرَائِيلَ أَنَّهُ مَنْ قَتَلَ نَفْسًا بِغَيْرِ نَفْسٍ أَوْ فَسَادٍ فِي الْأَرْضِ فَكَأَنَّمَا قَتَلَ النَّاسَ جَمِيعًا وَمَنْ أَحْيَاهَا فَكَأَنَّمَا أَحْيَا النَّاسَ جَمِيعًا» نیز آمده است: هر کسی انسانی را جز برای حق، [قصاص] یا بدون آنکه فسادی در زمین کرده باشد، بکشد، چنان است که همه انسان ها را کشته است.
با بررسی دقیق رویکرد سیاستمداران و رسانههای غربی روشن میشود که بیزاری طبقه حاکم و رسانهها از خشونت و کشتار به هیچ وجه مطلق نیست، بلکه کاملاً نسبی است.
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، متعهد شده است که غزه را پس از حمله برق آسای حماس در 7 اکتبر به یک جزیره متروکه تبدیل کند. از آن زمان، اسرائیل به بمباران غزه، تخریب مدارس، بیمارستانها، مراکز رسانهای و مساجد ادامه داده است. به گفته دیدهبان حقوق بشر، اسرائیل از بمبهای فسفری سفید خطرناک استفاده میکند، یک سلاح شیمیایی که استفاده از آن جنایت جنگی محسوب میشود. تاکنون حداقل 9 هزار نفرفلسطینی در غزه کشته شدهاند.
دستاویزی به نام «حق دفاع از خود»
با این حال، مایه تأسف است که غرب نه تنها جنایات جنگی اسرائیل را نادیده میگیرد، بلکه آشکارا نسل کشی فلسطینیان را حمایت و تشویق میکند. هر بار که هواپیمای جنگنده اسرائیل غزه را بمباران میکنند، دولتهای غربی در صف ایستادهاند تا اعلام کنند که «در کنار اسرائیل ایستادهاند» و اسرائیل حق دفاع از خود را دارد.
حملات اسرائیل در غزه عمدتاً توسط هواپیماها انجام میشود که اکثر آنها از واشنگتن وارد شده و هزینه آن توسط مالیاتدهندگان آمریکایی پرداخت میشود. بین سالهای 1946 تا 2023، اسرائیل 263 میلیارد دلار از ایالات متحده، کمک دریافت کرده که بخش عمده آن صرف بودجه کلان نیروهای دفاعی اسرائیل شده است. این بسته عظیم کمکهای نظامی به اسرائیل نقش قابل توجهی بر ویرانیها و خونریزیهای کنونی در غزه دارد.
در حالی که قوانین متعدد ایالات متحده تصریح میکند که هر کشوری که کمکهای امنیتی ایالات متحده را دریافت میکند باید استانداردهای حقوق بشر خاصی را رعایت کند، این امر در مورد اسرائیل صدق نمیکند. فقدان صراحت در فروش تسلیحات آمریکایی به اسرائیل از دیرباز منبع نگرانی حتی برای اعضای کنگره بوده است. عدم تمایل ایالات متحده به تعیین محدودیتهای اساسی برای کمکهای امنیتی خود به اسرائیل با ادعای دیرینه این کشور برای حل مشکل اسرائیل و فلسطین در تضاد است. ایالات متحده از طریق تعهدات نظامی خود به اسرائیل، در واقع از اقدامات مخرب اسرائیل در فلسطین حمایت میکند.
استانداردهای دوگانه امپریالیسم غربی با ادعای اصطلاح «حق اسرائیل برای دفاع از خود» کاملاً به نمایش گذاشته شده است. در شرایطی که اوکراین به شدت از سوی غرب تجهیز شده تا از طرف آنها با روسیه بجنگد، با این توجیه که حق مقاومت در برابر حمله روسیه را دارند، این حق به طرز عجیبی زمانی که پای فلسطینیان به میان میآید از بین میرود. در حالی که غرب از اوکراینیها به عنوان قهرمان یاد می کند، گروههای فلسطینی به عنوان تروریست شناخته میشوند.
فایننشال تایمز اخیرا در مطلبی اشاره کرد که حمایت غرب از حمله اسرائیل به نوار غزه، تعهد کشورهای در حال توسعه را به اوکراین تضعیف کرده و اتهام ریاکاری علیه آمریکا و اتحادیه اروپا را مطرح کرده است.
غرب، منشا تروریسم و خونریزی در جهان
کشورهای غربی که وانمود میکنند از خشونت علیه اسرائیل شوکه شدهاند، بارها جنگهای تجاوزکارانهای را راه اندازی کردهاند. آنها در راه انداختن جنگهای خونین دو دههای علیه عراق و افغانستان که در آن صدها هزار غیرنظامی کشته شدند، تردید نکردند. آنها لیبی، سوریه، سودان را بدون توجه به غیرنظامیان بیگناه بمباران کردند.
فجیعترین مورد اخیر آن جنگ وحشیانه علیه مردم یمن، یکی از فقیرترین کشورهای جهان بود که توسط عربستان سعودی و با حمایت همه جانبه، همدستی و مشارکت فعال آمریکا، انگلیس و دیگر قدرتهای امپریالیستی صورت گرفت.
طبق گزارش سازمان ملل، بیش از 150 هزار نفر در یمن کشته شدهاند و همچنین تخمین زده میشود که بیش از 2 هزار نفر در نتیجه قحطی وحشتناکی که به عمد توسط سعودیها و متحدان آنها ایجاد شده است و تخریب بیمارستانها و فقدان امکانات بهداشتی در یمن جان باختهاند.
ممنوعیت تظاهرات حامیان فلسطین در فرانسه
دورویی دولت فرانسه محدود به «محکومیت جنایات اسرائیل» در این جنگ نبوده است. از زمان حمله 7 اکتبر حماس به اسرائیل و حملات گسترده رژیم صهیونیستی علیه غزه، جو سیاسی در فرانسه متشنج بوده است. در 12 اکتبر، جرالد درمنن، وزیر کشور فرانسه دستور ممنوعیت گسترده تظاهرات طرفداران فلسطین را صادر کرد و مدعی شد که این اعتراضات احتمالاً باعث ایجاد بینظمی عمومی میشود. با این حال، در یک استاندارد دوگانه که در فرانسه غیرمعمول نیست، تجمعات حمایت از اسرائیل مجاز اعلام شده است؛ از جمله راهپیمایی که توسط شورای نمایندگی مؤسسات یهودی فرانسه (CRIF) سه روز پس از حمله حماس در پاریس سازماندهی شد.
اخیرا دیدهبان حقوق بشر از سکوت و دورویی آمریکا و کشورهای غربی نسبت به وحشیگری رژیم صهیونیستی در نوار غزه انتقاد کرده است.
تام پورتیوس، معاون مدیر برنامهها در دیدهبان حقوق بشر اعلام کرد: واکنش واشنگتن و کشورهای اروپایی به جنایتهای اسرائیل در غزه سکوت بود. جنگ اسرائیل در غزه و محاصره ساکنان این منطقه در حد جنایت جنگی است.
وی افزود: کشورهای غربی از معیارهای دوگانهی در برخورد با جنگ غزه استفاده و با دورویی و نفاق در این خصوص عمل میکنند. چرا آمریکا و غرب از اظهارات رهبران سیاسی اسرائیلی که هیچ فرقی بین نظامیان و غیرنظامیان در غزه قائل نیستند و حتی دستور افزایش حملات علیه مناطق مسکونی غزه را میهند و ساختمانها را به آوار تبدیل میکنند، خشمگین نمیشوند؟ چرا به صورت واضح و صریح از اسرائیل نمیخواهند به قوانین بینالمللی احترام بگذارد یا چرا خواهان مجازات اسرائیل نمیشوند؟ اگر کشورهای غربی میخواهند بقیه جهان ادعاهایشان را درباره ارزشها، حقوق بشر و قوانین بینالمللی حاکم بر جنگها باور کنند باید همان اصول جهانی را درباره وحشیگری اسرائیل در غزه اجرا کنند.
این سخنان به روشنی نشاندهنده رویکرد دیرینه غرب نسبت به موضوعاتی همچون حقوق بشر و حق دفاع از خود در مورد کشورهای دوست و یا کشورهای غیردوست غربیهاست و بار دیگر به جهانیان نشان میدهد که منافع و علایق کشورهای غربی ملاک حقانیت یا بطلان مسائل جهانی است.
انتهای پیام
The post دورویی فرانسه درباره جنایات اسرائیل در غزه، نمونهای از استاندارد دوگانه غرب Originally appeared on iqna.ir