نشست هم‌اندیشی کتاب کانون‌های مساجد خوزستان برگزار شد

کتابخوانیبه گزارش ایکنا از خوزستان، نشست هم اندیشی کتاب بین کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خوزستان و نهاد کتابخانه‌های عمومی استان، امروز سه شنبه 4 مهر با حضور مدیران این دو مجموعه در اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان برگزار شد.

عباس حسین‌زاده، مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان با اشاره به اهمیت کتاب در آیات و روایات گفت: متولی حوزه کتاب، نهاد کتابخانه‌های عمومی است، اما سایر دستگاه‌ها مثل کانون‌های مساجد در این حوزه ظرفیت عظیمی دارند و این به دلیل تعدد و پراکندگی آنها در کانون‌های جمعیتی و حضورشان در یک مرکز دینی و فرهنگی مثل مسجد است. این موقعیتی است که شاید خیلی از کتابخانه‌های ما آن را نداشته باشند.

وی تصریح کرد: متأسفانه برخی از کتابخانه‌های ما در شرایط جغرافیایی نامناسبی واقع شده‌اند و این مسأله مانع کارآمدی درست آنها شده است. در استان خوزستان 158 کتابخانه در حال خدمات دهی هستند.

حسین‌زاده اظهار کرد: گردآوری کتاب و منابع بر اساس نیاز و ذائقه مخاطب یکی از وظایف کتابخانه‌ه‍ا است که اگر درست انجام نشود، شاید هدر رفت سرمایه و زمان است. نکته دیگر آماده سازی منابع در کتابخانه است. باید معین شود که دسترسی ما به منابع به صورت آفلاین، آنلاین یا … است. وظیفه دیگر ما اشاعه و ترویج است که مهم‌ترین وظیفه ما است. در این راستا رویدادها و جشنواره‌هایی در سطح استان در حال برگزاری است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خوزستان تصریح کرد: کتابخانه بدون متولی و کتابدار، انباری بیش نیست. مهم این است که روح مطالعه در کتابخانه جریان داشته باشد. اگر بتوان نرم افزار مدیریت کتابخانه برای کانون‌های مساجد ایجاد کرد، اقدام مؤثری است. می‌توان با رایزنی خوزستان را به عنوان استان پایلوت در زمینه اتصال کتابخانه‌های مساجد به سامانه مدیریت کتابخانه‌های تحت وب در نظر گرفت.

وی ادامه داد: این کار ظرفیتی ایجاد می‌کند و باعث می‌شود که بتوانیم به آمار و اطلاعات مربوطه دسترسی پیدا کنیم؛ اینکه یک کتابخانه چه تعداد عضو دارد، چه تعداد کتاب به امانت برده می‌شود، چه کتاب‌هایی بیشتر به امانت می‌رود و … . این قبیل اطلاعات و فهم ذائقه مخاطب به ما در برنامه ریزی فرهنگی کمک می‌کند.

وی در پایان آمادگی نهاد کتابخانه‌های عمومی استان را برای همکاری با کانون‌های فرهنگی هنری مساجد اعلام کرد.

مجید منادی، مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی خوزستان نیز در این نشست گفت: باید به سمتی برویم که تمام یا اغلب فعالیت‌های فرهنگی و هنری ما با محوریت مساجد باشد و کانون‌های ما در صف مقدم باشند.

وی اظهار با اشاره به تغییر ذائقه مخاطب و لزوم برنامه ریزی بر اساس آن اظهار کرد: با توجه به اقبالی که از کتاب صوتی در بین مخاطبان هست این آمادگی وجود دارد که اگر اقتضایی منطقه یا شهرستانی این باشد که بعضی از کتاب‌ها به صورت صوتی به زبان عربی یا فارسی ترجمه شود، برای آن برنامه ریزی کنیم.

منادی با بیان اینکه رویدادهای ترویجی کتاب و کتابخوانی در وزارت ارشاد رویدادهای خوبی هستند، گفت: رویدادهای ترویجی مثل پایتخت کتاب و روستای دوستدار کتاب، رویدادهای خوبی هستند. اگر کتاب و کتابخوانی برای کسی مهم است و از اولویت‌های او است، باید بداند که این کار باید با یک رویداد گره بخورد. اگر برای نوجوان مسابقه‌ای طراحی شود، بار اول به انگیزه کسب جایزه شرکت می‌کند، اما دفعات بعد، درگیر مطالعه می‌شود.

حجت الاسلام قاسم سمیری، مدير ستاد هماهنگی کانون‌های فرهنگی هنری مساجد خوزستان نیز در این نشست گفت: ما 450 کتابخانه‌ در کانون‌های فرهنگی هنری مساجد استان داریم که از این بین، 350 کتابخانه، مخزن دارند.

وی با تأکید بر توسعه کتابخانه‌های مساجد گفت: این کتابخانه‌ها نیاز به حمایت دارند. ما در بین اعضای کانون‌ها، نویسنده داریم که نیازمند حمایت هستند. اهدای حواله کتاب به کتابخانه‌های مساجد، تشکیل جلسات تخصصی و تجلیل از مؤلفان کانون‌ها از برنامه‌های آینده ما است. اگر بتوانیم در مسجد یک جلسه کتاب در هفته برگزار کنیم، جلسه مشاعره یا هسته‌های پژوهشی تشکیل شود، ما از این کار حمایت می‌کنیم. 

انتهای پیام

The post نشست هم‌اندیشی کتاب کانون‌های مساجد خوزستان برگزار شد Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment