به گزارش ایکنا، به نقل از ستاد خبری سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی، حجتالاسلام و المسلمین مرتضی جوادی آملی، استاد درس خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، در وبینار سی و هفتمین کنفرانس بینالمللی وحدت اسلامی با تشکر از کلیه مسئولین محترم این کنفرانس گفت: خداوند جنبه مثبت و اثباتی مسئله وحدت و هم جنبه منفی و سلبی آن را در کلامش به بهترین شکل بیان فرموده است.
استاد درس خارج فقه با بیان اینکه وقتی رسول گرامی اسلام هم از مکه به مدینه هجرت فرمودند، اولین سنگ بنایی که بنیان نهادند، سنگ بنای وحدت بود، تصریح کرد: کلام الهی نیز بر وحدت تاکید دارد. بنابراین مسئله وحدت یک امر قراردادی یا میثاق اجتماعی صرف نیست، بلکه ریشه در اعتقادات و باورهای اصیل دینی ما دارد که حتی قبل از مسجد ساختن و قبل از بیان احکام الهی در مدینه، پیامبر گرامی اسلام این توصیه را داشتند.
جوادی آملی با بیان اینکه ما مسلمانان باید به وحدت برگشته و از اختلافها دوری کنیم، تاکید کرد: باید باور کرد که وحدت تنها با قرارداد و میثاق و نظایر آن تأمین نمیشود، بلکه وحدت تا مبنای اعتقادی و باوری ومعرفتی اصیل پیدا نکند، نمیتواند برای جامعه خیر را به همراه داشته باشد.
وحدت را به فرهنگ تبدیل کنیم
وی در ادامه بیان کرد: وحدت نه به عنوان یک امر قراردادی و تعهدی اجتماعی و سیاسی و نظایر آن است بلکه وحدت برای انسانیت عموماً نیازمند به یک باور اصیل و اعتقاد رسمی است . اینکه در این سالها و علی رغم برگزاری کنفرانسها و کنگرهها نتوانستهایم وحدت شایستهای را بین جوامع اسلامی ایجاد کنیم، نشاندهنده این است که این وحدت را در حد یک میثاق و قرارداد اجتماعی دیدهایم.
جوادی آملی در پایان اظهار کرد: من باور دارم اگر جامعه اسلامی وحدت را به عنوان یک فرهنگ ببیند و به عنوان یک باور اعتقادی و فرهنگ عمومی و اجتماعی آن را ایجاد کند، میتواند موفقیتی را برای جامعه بشری به ارمغان بیاورد. امیدواریم که وحدت به عنوان برترین موهبت الهی به جامعه اسلامی بازگردد و اختلاف، تشتت و پراکندگی از جامعه اسلامی ریشهکن شود.
انتهای پیام
The post ضرورت نگاه به وحدت به مثابه یک فرهنگ Originally appeared on iqna.ir