به گزارش خبرنگار اعزامی ایکنا به مازندران در نوبت عصرگاهی اولین روز از آخرین مرحله طرح همراه با حکیمان که از سوی مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت برگزار میشود، کارگاه جنگ شناختی و رسانه با حضور حجتالاسلام والمسلمین علیاصغر رکوفیان، مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در مجتمع فرهنگی آموزشی صندوق رفاه دانشجویان در ساری برگزار شد. بخشی از مطالب مطرح شده در این کارگاه ادامه آمده است.
«وقتی به کشف حجاب و توطئه بودن آن اشاره میکنیم باید صحنه را به خوبی و درست ترسیم کنیم؛ آیا مسئله حجاب است؟ دعوا را باید به اصلی و فرعی تقسیم کنیم. قطعاً دعوا مسئله حجاب نیست همانگونه که قبلاً هستهای نبود؛ الان دعوا بر سر ایرانِ قوی است، جنگ روی ایران قوی و ایرانی که قدرت دارد، است.
جنگ شناختی چیست؟ جنگ شناختی این است که کسی به مسئلهای مانند حجاب، رهبری، شهدا و … اعتقاد دارد بعد از یک سری عملیات به کلی اعتقاد خود را از دست میدهد، این فرد تیر خورده است. در جنگ سخت اگر کسی تیر میخورد، میفهمیدیم زخمی شده است اما در جنگ شناختی نمیدانیم چه شد که فرد یک باره تغییر کرد. جنگ شناختی تفسیر در متن امنیت ملی یک کشور به صورت یک فرایند اطلاعاتی که افراد آرام آرام فرسوده و خسته میشوند، است. احساس خستگی ذهنی میکنند. حتی در خانه هم نمیخواهند در مورد آن حرف بزنند در صورتی که این یک توطئه است و باید اتفاقاً در مورد آن حرف زد.
ویژگی این جنگ چیست؟ اولاً همه جانبه است یعنی از خانواده تا همسایه همه و همه درگیر آن هستند. حتماً نامحسوس و پنهان است یعنی خیلی واضح نیست، شما میبینید یک جایی فرزندتان پرخاش میکند، دانشجو سر کلاس به درس توجه ندارد و آشفته است. این جنگ آرام و بیسر و صداست و فقط در رفتارها متوجه آن میشویم. جنگ شناختی حتماً کارساز است و روی یک عده اثر دارد. این جنگ ریشهدار است یعنی کار یک سال و دو سال نیست، لذا ما با این جنگ مواجه هستیم.
روش و مراحل این جنگ چیست؟ در مرحله اول دشمن روی فضای رسانه و فضای مجازی بمباران اطلاعاتی میکند، همه نوع اطلاعاتی از درست تا غلط میدهد. مشکل ما این است در کانالهایی که الان هستیم تا دلتان بخواهد یک مطلب تکراری را همه میگذارند و تا دلتان بخواهد خبری که معلوم نیست درست یا غلط است را منتشر میکنند. همه هم به این ضریب میدهند.
بعد از بمباران چه اتفاقی میافتد؟ بعد شروع میکنند به تزریق اطلاعات مسموم؛ آدم چگونه مسموم میشود؟ برخی میگویند اگر آدم دو نوع غذا را با هم بخورد و طبع آنها با هم نسازد مسموم میشود. در مورد اطلاعات هم همین است. شیطان نزد حضرت عیسی(ع) آمد و گفت یا عیسی بگو «لا اله الا الله» حضرت فرمود این که تو میگویی خوب است اما من نمیگویم چون همراهی با تو خواهد بود.
جنگ شناختی چه ویژگیهایی دارد؟ اولاً کاملاً ابهام و پیچیدگی دارد، اینگونه نیست که الان بخواهیم در مورد حجاب حرف بزنیم بتوانیم همه ابعاد آن را بشناسیم. واقعاً اینگونه نیست، عوامل میتواند متعدد باشد، برای یک نفر ممکن است دلیل اقتصادی باشد، برای فرد دیگر دلیل سیاسی، برای دیگری خانوادگی و تربیتی و … باشد. جنگ شناختی با عملیات روانی تفاوتهایی دارد. در عملیات روانی شما یک داده غلط میدادید به نتیجه غلط میرسیدید. اما در جنگ شناختی بستر را به گونهای فراهم میکنند که شما داده درست یا غلط بدهید، او نتیجه خود را میگیرد.
داعش میآید رسماً عملیات تروریستی در حرم حضرت شاهچراغ (ع) انجام میدهد اما برخی میگویند از کجا معلوم کار خودشان نباشد؟ میگوییم خود داعش اعلام کرده از طرف او بوده است؛ پاسخ میدهد نیاز به بررسی بیشتر دارد، باید این مسئله را بیشتر بررسی کرد و بعد نظر داد. پس چرا در مورد کشته شدن «مهسا امینی» نگفتید که نیاز به بررسی دارد؟
در جنگ نرم کاری میکردند حریف اشتباه فکر کند اما در جنگ شناختی کاری میکنند که اصلاً فکر نکنید. یک مثال در این زمینه بحث ازدواج است، در مسئله ازدواج کاری کردهاند که اصلاً فکر نکنیم، دانشجوی من در تهران میگوید الان خرید یک خانه در تهران پنج میلیارد تومان هزینه دارد، اگر بخواهم این مبلغ را وام بگیرم حساب کردهام پرداخت اقساط آن حدود 70 سال طول میکشد؛ راست هم میگفت. گفت با این حساب چگونه به من میگویید ازدواج کنم؟ از این نوع حسابها در فضای مجازی زیاد است. به آن فرد گفتم مشکل تو این است که نوع محاسبه تو غلط است. تو خودت فکر نکردهای بلکه این فکر را به تو القاء کردهاند.
این مدل محاسبه ذهنی غلط است، چه کسی گفته است برای ازدواج خانه لازم است؟ 90 درصد کسانی که ازدواج کردهاند روز اول خانه نداشتهاند. برای شروع رهن هم نمیخواهد، شما وقتی با هم آشنا میشوید دو سال با هم نامزد و دوست هستید، چرا در فهمتان در مورد ازدواج قبل از هر چیز خانه را حساب میکنید و فکر میکنید که ازدواج یعنی خانه؟ لذا این محاسبه غلط است.
شخصی نزد امام کاظم(ع) رفت و به حضرت گفت من فقیر هستم امام فرمود برو صدقه بده، گفت این چه تجویزی است، من میگویم فقیرم و هیچ چیزی ندارم. حضرت پاسخ داد از همین غذایی که در دست داری صدقه بده، گفت به حدی ندار هستم که این را هم کسی به من داده است، امام فرمود نصف همین را صدقه بده. موارد از این دست بسیار زیاد است.
شما وارد بانک میشوید تا وام مسکن یا هر چیز دیگر بگیرید، بانک میگوید اگر در بانک ما حساب ندارید باید حساب باز کنید. متقاضی میگوید من پول برای افتتاح حساب ندارم، اما قانون بانک این است که حتما حساب داشته باشید لذا مجبور میشوید برای افتتاح حساب قرض بگیرد تا حساب باز کنید. برای رسیدن به رزق باید حساب باز کنید.
دشمن کاری میکند ما فکر نکنیم، بله اگر بخواهید با جیب خود حساب کنید نه تنها 70 سال بلکه با 140 سال هم نمیشود صاحب خانه شد چون حوادث و اتفاقات هم هست که میتوان زمان خانه دار شدن را طولانیتر کند، اما شما با جیب خود حساب کردهاید؛ اما خدا میگوید حساب صدقه جداست، حساب ازدواج، فرزندآوری، صله رحم، زیارت، نماز اول وقت، نماز شب و … همه چیزهایی که رزق آدم را زیاد میکند، جداست. 90 درصد افرادی که میبینید خانه دارند روز اول خانه نداشتهاند اما بعد از ازدواج هم صاحب خانه و هم ماشین شدند و اگر مجرد بودند شاید هیچ یک از اینها را نداشتند.
به طرف میگویید بچهدار شوید، میگوید حاجآقا میدانید هزینه پوشک و شیرخشک و … چقدر است؟ من حساب کردهام خیلی زیاد است. من میگویم تو حساب نکردهای به جای تو حساب کردهاند و اصلاً به جای تو فکر کردهاند.
خدا میگوید بچه حساب جدا دارد. اصلاً حساب شما را دو برابر میکند. آنهایی که بچهدار شدهاند اگر اینگونه فکر میکردند الان کسی بچه نداشت. دشمن میآید جای ما حتی فکر میکند، نه فقط در موضوعات حجاب بلکه در موضوعات ایمان و … هم به جای ما فکر میکند.»
انتهای پیام
The post ویژگیهای جنگ شناختی و راههای مقابله با آن + عکس Originally appeared on iqna.ir