سالن ترکیبی جلسات فرهنگستان علوم افتتاح شد

سالن ترکیبی جلسات فرهنگستان علوم افتتاح شدبه گزارش ایکنا به نقل از روابط عمومی فرهنگستان علوم؛ دکتر محمدرضا مخبر دزفولی، رئیس فرهنگستان علوم، دکتر رضا داوری اردکانی عضو پیوسته و رئیس سابق فرهنگستان علوم، دکتر علی‌اکبر صالحی معاون پژوهشی فرهنگستان علوم، دکتر سیدمصطفی محقق‌داماد، رئیس گروه مطالعات اسلامی فرهنگستان علوم، دکتر رضا فرجی‌دانا دبیر فرهنگستان علوم، دکتر مجید قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد، جمعی از اعضای پیوسته و وابسته و مدیران فرهنگستان علوم و مدیران بانک پاسارگاد در این مراسم حضور داشتند.

صحنه‌گردان‌های جدید مسئولیت های اجتماعی امروز

دکتر فرجی دانا دبیر فرهنگستان علوم در ابتدای این مراسم گفت: امروز به منظور بهره‌برداری رسمی از تالار ترکیبی فرهنگستان که یکی از نقایص جدی در تشکیل جلسات به شمار می‌آمد کنار هم جمع شدیم. از دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد تشکر ویژه دارم چون به واسطه توجه همیشگی به حوزه علم و فناوری و به همت ایشان این نقیصه را در فرهنگستان برطرف کرده‌اند.

وی ادامه داد: صحنه کارهای عام‌المنفعه در این سال ها دستخوش یک تحول اساسی شده است. کارهای عام‌المنفعه و خیریه از جهت‌گیری فضای دینی به دو حوزه سلامت و علم و فناوری  تغییر رویه داده است. حتی اعطای بورس و پشتیبانی از دانشجویان با استعداد هم در فضای فعالیت‌های وقفی و عام‌المنفعه مورد استقبال قرار گرفته است.

دبیر فرهنگستان علوم  گفت: مسئولیت اجتماعی امروز صحنه‌گردان‌های جدیدی پیدا کرده است که با نگرش نوینی پیرامون فعالیت‌های عام‌المنفعه اقداماتی را صورت می‌دهند و بانک پاسارگاد یکی از این صحنه‌گردان‌ها است.

سپس کلیپ کوتاهی از مسیر ساخت و تجهیز تالار جلسات ترکیبی فرهنگستان برای حضار به نمایش درآمد.

دکتر قاسمی مدیرعامل بانک پاسارگاد هم در ادامه این مراسم ضمن ابراز خرسندی از همراهی با فرهنگستان علوم گفت: اگر چه من در حوزه اقتصاد فعالیت بسیاری صورت داده‌ام اما خود را بیشتر یک آدم فرهنگی می‌دانم. من فارغ‌التحصیل دارالفنون هستم. فعالیت اصلی من قبل از حضور در بانک معلمی بوده است. انگیزه اصلی من برای تاسیس بانک هم تاسیس و ایجاد فضای دانشگاه بود. در بانک پاسارگاد ما از ابتدا به مسئولیت اجتماعی توجه ویژه داشتیم. بازسازی بافت فرسوده پیرامون حرم امام‌رضا(ع) یکی از کارهای ابتدایی ما بود و ما بانک خود را بانک رضوی می‌دانیم.

وی سپس به تشریحی فعالیت‌های عمده این بانک در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی پرداخت و گفت: ما برای هر مرکز استان‌‌، دارالفنونی به تبع دارالفنون فضایی طراحی کرده و ساخته‌ایم که اولین آن در شهر دزفول به بهره‌برداری رسیده است. همچنین هفت هزار مترمربع را برای ایجاد یازده دانشکده جدید در دانشگاه خاتم که وابسته به بانک پاسارگاد است خاکبرداری کرده‌‌ایم.

سالن ترکیبی جلسات فرهنگستان علوم افتتاح شد

عقل عملی انتخابگر است 

دکتر رضا داوری اردکانی هم در ادامه این مراسم ضمن تشکر از مدیرعامل بانک پاسارگاد گفت: مناسبت اصلی این گردهمایی، مناسبت ساختن و بنیادکردن این سالن است، من باید چند کلامی پیرامون این مسئله بیان کنم. قبل از هر بیانی باید از دکتر فرجی دانا تشکر ویژه داشته باشم که در راه بنای این تالار همت بسیار کردند.

وی ادامه داد: دکتر قاسمی در میان کلماتی که ادا کردند قضیه را روشن کردند که برنامه آنها در بانک پاسارگاد چیست. در حین آن که صحبت‌های ایشان را می‌شنیدم با خود گفتم کاش همه بانک‌ها یک صدم آنچه دکتر قاسمی انجام دادند را انجام بدهند.

رئیس سابق فرهنگستان علوم گفت: یکی از پیچیده‌ترین مسائل فلسفه، فاصله میان نظر و عمل است. من در این موضع می گویم که انسان کار است. کار مقوم انسانیت است. انسان نمی‌تواند بیکار باشد. هر کاری باید در جا و وقتی معین صورت بگیرد. عقل عملی انتخاب‌گر است بین اولویت‌ها و ضرورت‌ها. این که چه کاری اولویت دارد. حسن کار جناب آقای قاسمی آن است که می‌دانند باید چه کنند. کارهای آنها همه کارهای گزیده است اما موثر افتاده است.

دکتر داوری اردکانی در پایان گفت: خوشحالیم که آقای دکتر قاسمی در فرهنگستان هم تقاضای ما را پذیرفتند و بی‌دریغ ساخت این تالار را به عهده گرفتند و اینجا تا همیشه به اسم ایشان به یادگار باقی‌ خواهد ماند.

فرهنگ قوی در این مرز و بوم 

دکتر غلامحسین ابراهیمی دینانی عضو پیوسته فرهنگستان علوم که در این مراسم حضور یافته بود، به درخواست حضار چند کلامی در باب فلسفه عقل و عشق سخن گفت و در سخنانش اظهار کرد: عقل و عشق در تاریخ فرهنگ ما پیشینه دارد و تنازع میان عشق و عقل در تاریخ ما یک تنازع بیهوده است. ما همواره از طریق عقل پیش رفته‌ایم و عشق در این مسیر مقوم بوده است.

سالن ترکیبی جلسات فرهنگستان علوم افتتاح شد

باور به نذر علمی 

دکتر مخبر دزفولی رئیس فرهنگستان علوم در ادامه این مراسم ضمن تشکر از دکتر قاسمی و مجموعه بانک پاسارگاد و دکتر رضا فرجی‌دانا و مجموعه فرهنگستان اظهار کرد: ما به این واسطه یک جای با ثبات‌تری را برای پیشبرد جلسات فرهنگستان پیدا کردیم و باید همچنان در پی توسعه آن باشیم.

وی در پایان درباره تغییر وضع وقف و مسئولیت اجتماعی گفت: امروز نذر کردن در حوزه علم، دانش و فناوری به یک پدیده و باوری جدی در میان مردم تبدیل شده است. ما با همه توان در پی تحقق ایران قوی و ملت قوی مدنظر رهبری معظم انقلاب اسلامی قدم بر‌می‌داریم و هرکسی در این مسیر حرکت کند و گامی برای پیشرفت کشور بردارد مورد توجه و حمایت ماست.

انتهای پیام

The post سالن ترکیبی جلسات فرهنگستان علوم افتتاح شد Originally appeared on iqna.ir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *