ثبت 15 مهر به عنوان روز «حماسه جوانان فلسطینی» در تقویم کشور

وزیر ارشاد در مراسم «اسم شب، صبح است» عنوان کرد:

به گزارش ایکنا، مراسم عصر شعر سراسری «اسم شب، صبح است» عصر سه‌شنبه، دوم آبان، با حضور محمدمهدی اسماعیلی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و جمعی از شاعران و ادیبان کشور چون علیرضا قزوه، احمد بابایی، محمود اکرامی‌فر، محمدمهدی عبداللهی، میلاد عرفان پور، رضا اسماعیلی، ناصر فیض، محمود حبیبی کسبی، مبین اردستانی، قادر طهماسبی، قاسم صرافان، سعیده حسین‌جانی، فریبا یوسفی» و تنی دیگر از اهالی ذوق، ادب و اندیشه به همت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و به میزبانی کتابخانه مرکزی پارک شهر برگزار شد.

اعتراض جهانی به جنایات صهیونیست‌ها

محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در این مراسم با بیان آنکه امروز مسئله غزه به موضوعی جهانی بدل شده ‌است، خاطرنشان کرد: صهیونیست‌ها در دهه‌های قبل به سبب نبودن اسباب فناوری‌های جدید رسانه‌ای می‌توانستند به مدد تبلیغات کذب، افکار عمومی را با خود همراه سازند؛ اما در سالیان اخیر به ‌ویژه در اتفاقی که این روزها شاهد آن هستیم این قدرت و توانایی از صهیونیست‌ها سلب شده‌ است.

وی ادامه داد: امروز فضای اعتراض عمومی و همچنین طغیان اعتراضات جهانی نسبت ‌به این حرکت صهیونیست‌ها را در گوشه گوشه جهان از کشورهای اروپایی گرفته تا آمریکا شاهد هستیم.

اسماعیلی یادآور شد: این اعتراض‌ها تنها منحصر به جغرافیای سیاسی کشورهای اسلامی نیست، دولت‌های اسلامی با واکنش‌های خاص خود، همچنین ملت‌های منطقه به شکل تام و تمام گلایه‌مندی خود را نسبت‌ به این اتفاق عنوان کرده‌اند؛ اما مسئله مهم آن است که شاهد اعتراضی عظیم با نگرش بین‌المللی هستیم و اصل اتفاق و حرکت نیز بی‌تردید حرکتی غرورآفرین بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر آنکه بیش‌از یک قرن پیش انگلستان برای حضور صهیونیست‌ها در سرزمین قدس بسترسازی، فعالیت‌های مختلف و متعددی را انجام داده‌اند، با انواع مکر، حیله، حقه و فریب گام‌های خود را برداشتند، به جلو آمدند و از سوی دیگر با بهانه‌های گوناگون در راستای برهم زدن ترکیب جمعیتی منطقه حرکتی بزرگ در انتقال یهودی‌ها از تمام جهان به سرزمین‌های اشغالی را آغاز کردند، تصریح کرد: درست از همان زمان مسئله‌ای به‌نام مقاومت و در ادامه و استمرار آن در قالب مقاومت‌ها شروع شد. تا اینکه در سال 1948 میلادی اشغالگران قدس شریف، اعلام دولت خودخوانده کرده‌اند و تا به امروز نیز در سایه حمایت غربی‌ها حضور آن‌ها در این اراضی ادامه یافته است.

ثبت «طوفان الاقصی» در حافظه تاریخی منطقه و جهان

اسماعیلی در فرازی دیگر از سخنان خود با اشاره به حماسه «طوفان الاقصی» در تاریخ 15 مهر خاطرنشان کرد: وقوع این عملیات در مقام حماسه‌ای بود که تا پیش‌ از این نه در حافظه تاریخی منطقه و نه در شیوه مبارزه‌های مردم مسلمان فلسطین ثبت نشده بود.

وی ادامه داد: در همین راستا تلاش کردیم تا در شورای فرهنگ عمومی این روز (15 مهر) را به ‌نام روز «حماسه جوانان فلسطینی» ثبت کنیم تا مراحل تصویب و تأیید نهایی آن در شورای عالی انقلاب فرهنگی به ثبت برسد. رهبر معظم انقلاب نیز به این مسئله اشاره کرده‌اند که تاریخ جدید از آغاز روزشمار معکوس برای اضمحلال و نابودی رژیم اشغالگر قدس از همین تاریخ آغاز شده‌ است.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید و اشاره به جنایات هولناک رژیم اشغالگر قدس در غزه تصریح کرد: بنابر اعلام آمار جهانی روز گذشته تعداد شهدای کودک در همین منطقه از 1800 تن تجاوز کرده و این میزان از قساوت، قتل و خشونت فراتر از تمام تعاریفی است که در حوزه نسل‌کشی‌ها معمول و مرسوم بوده ‌است.

اسماعیلی افزود: اگر رژیم اشغالگر قدس طی دوره‌ای با دروغ‌های برساخته، خود را به عنوان آسیب‌دیدگان از مسئله نسل‌کشی به تمام تاریخ معرفی کرده‌اند و اگر کسی هم در این مسئله ایجاد پرسش و شک می‌کرد مانند «روژه گارودی» که به پنج سال حبس محکوم شد، تمام قد جلوی آن‌ها می‌ایستادند؛ اما امروز پیشاروی دیدگان تمامی جهانیان می‌توان به قدرت و جرأت گفت که میلیاردها نفر در سراسر جهان شاهد بمباران بیمارستان مسیحی‌ها هستند، بمبارانی که در آن بیش‌ از 500 کودک در آنِ واحد به آسمان پر کشیدند. چنین حجم از قساوت و خشونت اتفاقی بی‌نظیر است که تا پیش‌ از این در جهان رخ نداده بود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پایان ابراز امیدواری کرد تا تمامی اتفاقات تلخ و این شکل از مقاومت مردم فلسطین در برابر متجاوزان اشغالگر رژیم صهیونیستی به اضمحلال و نابودی آن‌ها منتج شود و بتوانیم در آینده‌ای نزدیک نماز را در بیت‌المقدس به امامت رهبر معظم انقلاب اقامه کنیم و به این واسطه جشن ساقط شدن صهیونیست‌ها را در بیت‌المقدس برپا کنیم.

شیعه هرگاه مظلومی ببیند یاد امام حسین(ع) می‌افتد

مهدی رمضانی، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور نیز به‌عنوان دیگر سخنران این مراسم با بیان آنکه عده‌ای این نقد را بر ما وارد می‌کنند که اهل غزه سنی هستند و رویکرد و فضای آن‌ها با ما شیعیان یکی نیست، پس چرا باید در این ایام و به واسطه این دست از خشونت، قساوت در حق کودکان و زنان یاد امام حسین(ع) کنیم؟ خاطرنشان کرد: به این افراد باید گفت که ایران و ایرانی هر جا که مظلوم می‌بیند یاد حماسه‌ساز دشت کربلا امام حسین(ع) می‌افتد.

وی تصریح کرد: با دیدن این صحنه‌ها و شنیدن اخبار دل‌خراش این روزهای مردمان فلسطین دلمان می‌گیرد و می‌خواهیم یک‌صدا امام زمان(عج) را صدا بزنیم. پس باید با صدای بلند گفت که نه‌ تنها بر این نگرش نباید خرده گرفت که وضوح انتقال اطلاعات و داده‌های تصویری در طی همین روزها به‌ حدی آشکار است که هر مظلومی در عالم اگر آن این تصاویر را ببیند و بشنود یاد سیدالشهدا(ع)، خاندان مطهر ایشان و اطفال شهیدش می‌افتد. تردید نداریم که در این مسیر امام زمان(عج) نیز یاریگر ما خواهد بود تا این ظلم برای همیشه در تاریخ ریشه‌کن شود.

در ادامه مراسم عصر شعر سراسری «اسم شب، صبح است» علیرضا غزوه، احمد بابایی، محمود اکرامی‌فر، محمدمهدی عبداللهی و میلاد عرفان‌پور اشعار خود را با محوریت مسئله مقاومت، مظلومیت ملت فلسطین، کشتار زنان و کودکان بی‌پناه فلسطینی، در حوزه شعر پایداری برای حضار قرائت کردند.

همچنین رضا اسماعیلی، ناصر فیض، محمود حبیبی کسبی، مبین اردستانی، قادر طهماسبی، قاسم صرافان، سعیده حسین‌جانی و فریبا یوسفی نیز از دیگر شاعرانی بودند که اشعار خود را در این مراسم با مخاطبان قسمت کرده‌اند.

انعکاس حقایق غزه رسالت آزادی‌خواهان جهان است

پایان‌بخش مراسم عصر شعر سراسری «اسم شب، صبح است» با قرائت بیانیه نویسندگان و شاعران کشورمان در دفاع از ملت مظلوم فلسطین و محکوم کردن جنایات صهیونیست‌ها اختصاص داشت. متن این بیانیه از این قرار است:

دو عامل مهم تعیین‌کننده آینده است. اول و مهم‌تر؛ تداوم مقاومت در داخل سرزمین‌های فلسطین و تقویت خط جهاد و شهادت؛ و دوم حمایت‌های جهانی دولت‌ها و ملت‌های مسلمان در سراسر جهان از مجاهدان فلسطینی.

همه دولتمردان و روشنفکران و عالمان دینی و احزاب و گروه‌ها و جوانان غیور و دیگر قشرها باید جایگاه خود در این حرکت سراسری را بیابند و نقش ایفا کنند. این است آن چیزی که کذب دشمن را باطل می‌کند.

اهل قلم و اندیشه همواره به‌عنوان وجدان بیدار جامعه در سراسر جهان، مظلومیت مردم فلسطین و حمایت ایشان را با سلاح قلم فریاد می‌زنند. آنجا که حاکمان غرب که پنبه در گوش کرده‌اند و صدای ضجه مادران غزه و گریه کودکان مظلوم را نشنیدند؛ شاعران و نویسندگان در پیروی از منویات رهبر گرانقدر انقلاب جایگاه خود در این حرکت سراسری را یافته‌اند و نقش مؤثری ایفا نموده‌اند تا صدای مظلوم باشند و مشتی بر دهان ظالم!

عملیات غرورآفرین «طوفان الاقصی» که به تعبیر رهبر آزادگان جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای «شکست جبران‌ناپذیر رژیم غاصب صهیونیستی بود»؛ بی‌شک نتیجه مستقیم ستم صهیونیست‌ها در هفت دهه اشغالگری است. ظلم و هتک حرمت‌ها از دهه 1930، اشغالگری و اجبار اهالی فلسطین به مهاجرت و جایگزین کردن قومی به‌جای آن‌ها با زور اسلحه، ریشه اصلی خشم یا کینه ملت فلسطین است. خشمی که نه‌تنها در سینه‌ها نمانده بلکه به‌ واسطه تداوم آن تازه و تازه‌تر هم شده ‌است.

اکثر جوانان سرافراز فلسطینی که مقاوم در برابر ظلم رژیم غاصب ایستاده‌اند، همان کودکانی هستند که روزی سنگ در مشت، هیمنه پوشالی خانه عنکبوت را فرو می‌ریختند.

محافل ادبی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور ضمن محکوم کردن جنایات رژیم کودک‌کُش صهیونیستی در فاجعه بمباران بیمارستان و مدرسه و مناطق مسکونی غزه، شاعران و نویسندگان و اهالی اندیشه و قلم سراسر جهان را به انعکاس ظلمی که امروز به مردم غزه می‌شود و صحنه‌های دردناک و تکان‌دهنده‌ای که قلب هر انسان آزاده‌ای را به درد می‌آورد، با سلاح قلم درمان می نماید.

همان‌گونه که رهبر معظم انقلاب فرموده‌اند شاعران باید این صحنه‌ها را با زبان شعر منعکس کنند تا آیندگان متوجه شوند بر این ملت مظلوم چه گذشته است.

انتهای پیام

The post ثبت 15 مهر به عنوان روز «حماسه جوانان فلسطینی» در تقویم کشور Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment