به گزارش ایکنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی، محمدمهدی حسینزاده مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان، در اعلام همگامی جامعه فرهنگ و ادب و هنر در تقویت بنیه دفاعی جنگ نرم، با دولت و مردم، پیامی به شرح ذیل مخابره کرد.
«عدالت» یکی از گوشنوازترین واژهها در طول تاریخ کهن بوده است؛ سرفصل آمال انسانهای آزاده، به گونهای که همه ادیان و آیینهای متعدد دنیا براین باورند که منجی، در زیر پرچم عدالت، جهان را به یکپارچگی و عدالت مطلق میرساند.
انقلاب اسلامی ایران با محوریت توحید، عدالت و حکمرانی با تکیه بر مردم، ظهور کرد و افق حرکت خود را نیل به «تمدن نوین اسلامی» که بنیان آن، عدالت، علم، عقلانیت و امنیت است؛ تعریف کرد و ایران با ترسیم افقی به نام «تمدن نوین اسلامی» با وجود جایگاه معنوی و مادی خود در معادلات منطقهای و بینالمللی هدف آماج تهدیدهای “سخت و نرم” از سوی قدرتهای بزرگ قرار گرفت. چرا که تمدن نوین اسلامی قابلیت آن را دارد که به نقشآفرینی فزاینده در آینده روندهای فرهنگی ـ تمدنیی جهانی در خارج از جهان اسلام، مبادرت ورزد و به بازیگری تأثیرگذار بر نظام تصمیمگیری جهانی تبدیل شود و تغییر در هندسه قدرت بینالمللی را در بعد نظری و عملی مطرح سازد.
ورود ایران به عرصه رقابت در شکل دهی به آینده سیاست بینالملل، مخاطرات جدی را نیز به همراه داشته و این موضوع دیربازی است زنگ خطر را برای دول استعماری به صدا درآورده است.
بدین گونه دنیای استعمار در برابرمان صفآرایی کرده است و تنها راه ایستادگی در مقابل استکبار جهانی و تهدیدهای آن، طبق فرمایشهای رهبر فرزانه انقلاب، استمرار تفکر «مبارزه و آمادگی دفاعی» در همه زمینههاست.
از آنجا که ایران امروزه به لحاظ وسعت سرزمینی، کمیت جمعیت، کیفیت نیروی انسانی، امکانات نظامی، منابع طبیعی سرشار و موقعیت جغرافیایی ممتاز در منطقه خاورمیانه و نظام بینالملل به قدرتی کمنظیر تبدیل شده است؛ لذا از دید کارشناسان سیاسی کشورهای غربی، دیگر نمیتوان با یورش نظامی و جنگ سخت آن را سرنگون کرد؛ بلکه تنها راه سرنگونی نظام جمهوری اسلامی، پیگیری مکانیسمهای جنگ نرم و به کارگیری تکنیکهای عملیات روانی با استفاده از سه راهبرد دکترین مهار، نبرد رسانهای و ساماندهی و پشتیبانی از نافرمانی مدنی است.
جنگ نرم که در پی از پای درآوردن اندیشه و تفکر جامعه هدف است تا حلقههای فکری و فرهنگی آن را سست کند و با بمباران خبری و تبلیغاتی در نظام سیاسی اجتماعی حاکم تزلزل و بیثباتی تزریق کند، از جمله مباحثی است که از دیر زمان در دنیا شکل گرفته است. این موضوع علیه ایران از گستره و عملکرد وسیعی برخوردار است.
به تاثیر این روند، کشورمان به شدت به عرصه جنگ نرم آمریکا و هم پیمانانش تبدیل شده است. از مهمترین عرصههای فعالیت جنگ نرم با توجه به روشها و ابزارهای آن، حوزه فرهنگی بوده که میتواند اثر مخربی را به همراه داشته باشد؛ از آنجایی که منابع فرهنگی و معنوی، مهمترین منبع توانمندی و مزیت جوامع اسلامی است، تهدیدهای نرمافزاری نسبت به سایر تهدیدها از اهمیت و حساسیت بیشتری برخوردار است و شکست و بحران در حوزه فرهنگی، به منزله اختلال در حوزههای مختلف حیات یک جامعه است. زیرا مهمترین تکیهگاه و نقطه ثقل همبستگی، وحدت، هویت ملّی و علّت وجودی کشورهایی نظیر کشورهای مسلمان، به ماهیت فرهنگ و ساختار اعتقادی ایشان باز میگردد و با از بین رفتن این زنجیره همبستگی و هویت ملّی، بقای دولتها دیگر موضوعیتی نخواهد داشت.
از این رو لازم است از سوی مسئولان، سامانه دفاعی مطلوبی ترسیم شود تا پاسخگوی صحنه نبرد و کاهش هزینهها باشد و پدافند غیرعامل میتواند کم هزینهترین شیوه دفاع باشد و توان سختافزاری کشور را در برابر دشمنان افزایش دهد.
به این ترتیب تبیین نمونه مفهومی پدافند غیرعامل فرهنگی با رویکرد جنگ نرم، مهمترین دغدغه اصلی ما به عنوان متولیان فرهنگ و ادب و هنراین سرزمین است.
جامعه فرهنگی و هنری با استعانت از حضرت حق و تحت لوای رهبرحکیم و فرزانه انقلاب اسلامی، جهت حفظ امنیت فرهنگی در جمهوری اسلامی ایران، در کنار نهادهای فرهنگی وهنری دیگر، نقش خود را در حوزه پدافندغیرعامل به جد دنبال خواهد کرد.
مسلح کردن جامعه به پدافند غیرعامل و جنگ نرم با مقاومسازی فکری، فرهنگی و تقویت باورهای ملی و مذهبی با ابزارهای فرهنگی وهنری میتواند در برابر تهاجمهای اعتقادی و فرهنگی سد محکمی بسازد تا هیچ روزنه بازی برای نفوذ بیگانه وجود نداشته باشد.
ادیبان فرهیخته و هنرمندان عزتمند بدانند، در مسیر ایجاد تمدن نوین اسلامی و دفع شر از فرهنگ و هنر این مرز وبوم، تنها حربه کارساز و مطمئن، ترسیم جهانی زیبا به دور از پلیدی و بیآیینی و زنهار دادن جامعه جهانی به جانبداری از حق و انصاف و آگاهسازی نسل نو به مخاطرات جهان غرب و پندارهای باطل آنها در براندازی آرمان و تفکری است که به پایش خون عزیزان این سرزمین ریخته است.
در هفتهای که به نام پدافند غیرعامل نامگذاری شده است، در جایگاه متولیان فرهنگ و ادب و هنر این سامان، در تجدید میثاق با همه شهدای شرف و انسانیت، مساعی ما در مسیر نیل به اهداف عالیه نظام جمهوری اسلامی، تقویت ارکان فرهنگ مقاومت و آمادهسازی جامعه فرهنگی برای تجهیز شدن به هرگونه ادوات فرهنگی و هنری دفاعی در برابر هجمههای فرهنگی داخل و خارج کشور بر بنیان آسیب رساندن به ارکان مقدس جمهوری اسلامی است. خداوند پشت و پناهمان باشد.
انتهای پیام
The post تقویت سامانه دفاعی حوزه فرهنگ و هنر با تقویت باورهای ملی Originally appeared on iqna.ir