بررسی چالش‌های هوش مصنوعی توسط انجمن دانشگاه‌های اسلامی

به گزارش ایکنا به نقل از صدی البلد، سامی الشریف، دبیرکل انجمن دانشگاه‌های اسلامی، در سخنانی پیرامون موضوع هوش مصنوعی گفت: فناوری مدرن با خطراتی که دارد به اندازه فناوری «هوش مصنوعی» مورد توجه قرار نگرفته است. هوش مصنوعی از زمان ظهور تا کنون حوزه‌های گسترده‌ای از موضوعات و بحث‌های اجتماعی را به خود اختصاص داده است.

وی این سخنان را در ششمین نشست علمی انجمن دانشگاه‌های اسلامی با عنوان «چشم انداز رسانه‌ای برای تعامل با فضای مجازی» مطرح کرد و افزود: اگرچه هشدارهای مربوط به خطرات هوش مصنوعی، بیشتر در زمینه‌های پزشکی، صنعتی و تسلیحاتی مطرح می‌شود، اما خطرناک‌ترین چیز این است که این خطرات به دایره اخلاق و مذاهب بسیار نزدیک شده است.

دبیرکل انجمن دانشگاه‌های اسلامی خاطرنشان کرد: میشل باشله، کمیسر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، در سپتامبر 2021 بر لزوم توقف فروش و استفاده از سیستم‌های هوش مصنوعی که تهدیدی جدی برای حقوق بشر هستند، تأکید کرده و همچنین خواستار ممنوعیت کاربردهای هوش مصنوعی شد.

سامی الشریف در خصوص رابطه هوش مصنوعی با ادیان گفت: در سال 2022 درباره فناوری‌های هوش مصنوعی و استفاده از آن در عبادتگاه‌ها اقدامی صورت گرفت و صحبت‌های مکرری در مورد احتمال جایگزینی ربات‌های صنعتی در مسیحیت و یهودیت به جای روحانیون انجام شد. اتفاقی که پیشتر در دیانت بودایی انجام شده بود.

وی خاطرنشان کرد: توسعه‌دهندگان فناوری هوش مصنوعی نیز به دنبال تولید ربات‌هایی با ماهیت مذهبی هستند که به همان دین خالق خود معتقد باشند و این یک سؤال بزرگ را ایجاد می‌کند: آیا در آینده نزدیک شاهد دیجیتالی شدن کامل دین خواهیم بود؟!

انتهای پیام

The post بررسی چالش‌های هوش مصنوعی توسط انجمن دانشگاه‌های اسلامی Originally appeared on iqna.ir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *