خیر واقعی انسان در فرهنگ قرآن کریم بررسی شد

عباسعلی شاملی، استاد سطوح عالی حوزه

به گزارش خبرنگار ایکنا، حجت‌الاسلام والمسلمین عباسعلی شاملی، استاد سطوح عالی حوزه و عضو هیئت علمی جامعه المصطفی پس از نماز ظهر و عصر امروز، ۲۰ آبان در جمع نمازگزاران به موضوع «خیر واقعی انسان در فرهنگ قرآن کریم» پرداخت و اظهار کرد: کنش‌های انسان بر اساس سه نظام «شناختی و معرفتی»، «نظام ارزش‌ها» و «نظام رفتاری» رخ می‌دهد و درک انسان از موضوعات نظیر خیر واقعی نیز بر همین اساس می‌باشد.

عضو هیئت علمی جامعه المصطفی با استناد به آیه ۸۶ سوره مبارکه هود، افزود: خداوند متعال می‌فرمایند؛ «بقِیَّةُ اللهِ خَیْرٌ لَکُمْ إِنْ کُنْتُمْ مُؤْمِنِینَ»، بقیةالله همان خیر واقعی شماست، اگر از اهل ایمان باشید. قرآن کریم می‌فرماید حضرت موسی وقتی خائف و ترسان از بین فرعونیان می‌گریخت، زمزمه می‌کرد «ربِّ إِنِّی لِما أَنْزَلْتَ إِلَیَّ مِنْ خَیْرٍ فَقِیر»، پروردگارا من به آنچه که تو از خیر بر من نازل کنی، محتاجم، یعنی خدایا من نمی‌دانم خیرم در چیست، ولی بهترین را که خیر من در آن است، بر من نازل کن.

عباسعلی شاملی، استاد سطوح عالی حوزه

حجت‌الاسلام و المسلمین شاملی افزود: قرآن کریم درخصوص انسان‌ها می‌فرماید «وَ إِنَّهُ لِحُبِّ الْخَیْرِ لَشَدِیدٌ، انسان بسیار دوستدار خیره است»، لکن در تشخیص خیر واقعی دچار اشتباه می‌گردد.

استاد سطوح عالی حوزه علمیه در تشریح مفهوم «بقیه‌الله» به عنوان مصداق خیر واقعی ابراز کرد: معنی «بقیة‌الله» عام است و شامل هر چیزی می‌شود که خداوند برای مردمان باقی گذاشته باشد. یکی از مهم‌ترین آن‌ها کسی است که خواهد آمد و جامعه را پر از عدل و داد می‌کند. به همین دلیل به امام عصر (عج)، «بقیة‌اللَّه» مى‌گویند، چون آن وجود شریف به خواست خداوند براى هدایت مردم ذخیره و باقى نگهداشته شده است. حتی در بعضی کتب اهل‌سنت آمده است که خود حضرت خود را «بقیة‌الله» نامیده و دیگران هم به حضرت، ولی عصر «بقیة‌الله» می‌گویند؛ و ما هم بر ایشان به این نام سلام مى‌کنیم؛ «السلام علیک یا بقیة اللَّه فى ارضه».

انتهای پیام

The post خیر واقعی انسان در فرهنگ قرآن کریم بررسی شد Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment