حضور سیاستگذاران امور قرآنی در ایکنا و ادامه جلسات حکمرانی قرآنی

حضور سیاستگذاران امور قرآنی در ایکنا و ادامه جلسات حکمرانی قرآنی

به گزارش ایکنا، در هفته‌ای که پشت سر گذاشته شد(چهارم تا دهم شهریورماه) شاهد حضور برنامه‌ریزان و سیاستگذاران امور قرآنی کشورمان در خبرگزاری قرآن بودیم، همچنین در این هفته سومین نشست از سلسله‌نشست‌های حکمرانی قرآنی که از سوی معاونت قرآن و عترت وزارت ارشاد برنامه‌ریزی شده است، در سالن جلسات وزارت ارشاد برگزار شد.  

بازگشت نماینده کشورمان از مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی به کشور، تشریح برنامه‌های قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه و شهرداری تهران در ایام اربعین، اجرای قانون خدمات کشوری برای حافظان، قاریان و مدرسان دارای مدرک درجه یک تا چهار و برگزاری مسابقات قرآن خانواده کارکنان ارتش جمهوری اسلامی ایران از مهم‌ترین رویدادهای قرآنی هفته جاری بود. در ادامه نگاهی گذرا به اهم رویدادهای قرآنی این هفته خواهیم داشت؛

حضور سیاستگذاران امور قرآنی در ایکنا و ادامه جلسات حکمرانی قرآنی

بامداد شنبه چهارم شهریورماه علیرضا بیژنی، نماینده کشورمان در شصت و سومین دوره مسابقات بین‌المللی قرآن کشور مالزی و امین پویا استاد راهنمای وی در این مسابقات، وارد کشور شدند و مورد استقبال مدیران و مسئولان قرآنی کشورمان قرار گرفتند. در این مراسم بر الگوسازی از قهرمانان قرآنی کشورمان تأکید و رضایتمندی جامعه قرآنی از قاری ایران در مالزی اعلام شد.

سومین نشست از سلسله‌نشست‌های حکمرانی قرآنی شنبه، ۴ شهریورماه با عناوین «حکمرانی قرآنی در تقابل با حکمرانی سکولار» و «نسبت حکمرانی قرآنی و نظام مسائل کشور» با حضور غلامعلی حدادعادل؛ مشاور عالی رهبر معظم انقلاب، حجت‌الاسلام غلامرضا قاسمیان؛ رئیس مرکز اسناد و کتابخانه مجلس و علیرضا معاف؛ معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در سالن غدیر وزارت ارشاد برگزار شد. رئیس کتابخانه و مرکز اسناد مجلس شورای اسلامی در این نشست، گفت: بانکداری ربوی حال با هر نامی که بخواهند آن را توجیه کنند و من نام آن را «حیل شرعیه» می‌گذارم موجب شده است تا ما ضربه جبران‌ناپذیری را شاهد باشیم که منجر به عدم تحقق برخی از اهداف جامعه اسلامی است. 

همچنین غلامعلی حدادعادل، مشاور عالی رهبر انقلاب، در سومین نشست از سلسله‌نشست‌های حکمرانی قرآنی، سکولاریسم را به عنوان مهم‌ترین و گسترده‌ترین چالش نظری و عملی در برابر انقلاب اسلامی دانست و گفت: سکولاریسم هیچ‌گاه مطلقاً به معنای نفی دین نیست، بلکه باید بدانیم که در واقع نحوه تلقی دین از سوی غربی‌هاست.

علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در نشست حکمرانی قرآنی با اشاره به اینکه قرآن حرف‌های زیادی در مقابل تفکر سکولار دارد، گفت: دین‌زدایی، دین‌ستیزی و دین پرهیزی سه موضوع اصلی سکولاریسم است.

برای اولین بار در تاریخ مسابقات تواشیح شش گروه از مجموعه گروه‌های مدیحه‌سرایی و هم‌خوانی قرآن کریم که در چهل و پنجمین دوره مسابقات سراسری قرآن (دوره گذشته مسابقات سراسری قرآن) حائز رتبه شده بودند، از حضور در مرحله استانی چهل و ششمین دوره مسابقات سراسری قرآن کریم معاف شده و مستقیم به مرحله کشوری این مسابقات راه می‌یابند. بر همین اساس این گروه‌ها در بخش آقایان شامل چهار گروه نورالزهرا خوزستان، تبیان هرمزگان، فاطر مازندران و انوارالهدی قم و در بخش بانوان شامل دو گروه تسنیم البرز و انسیه‌الحورای اصفهان است.

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه مهم‌ترین اقدامات و برنامه‌های قرآنی این سازمان را در اربعین امسال تبیین کرد و گفت: اعزام کاروان نور اربعین حسینی تحت عنوان «با قرآن در مسیر بهشت» شامل ۵۰ نفر از قاریان، حافظان و گروه‌های مدیحه‌سرایی بین‌المللی است. این گروه در ایام اربعین ۷۰۰ برنامه قرآنی و کرسی تلاوت قرآن کریم در کشور عراق اجرا خواهد کرد. برنامه‌ریزی صورت گرفته با استفاده از مفاخر طراز اول بین‌المللی ایران اسلامی اجرا خواهد شد. 

مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه فراخوان طرح و ایده مسابقات قرآن کریم جمهوری اسلامی ایران (مسابقات سراسری و بین‌المللی) را در شش موضوع اعلام کرد. متقاضیان ارسال اثر به این فراخوان می‌توانند در حوزه‌های طراحی پوستر، طراحی دکور، ساخت تیزر تلویزیونی، طراحی تندیس، لوگوموشن و موشن‌گرافیک طرح‌های خود را به نشانی الکترونیک awqaf.quraniran@gmail.com ارسال کنند. آخرین مهلت ارسال طرح‌ها و آثار برای شرکت در این فراخوان ۲۵ شهریورماه اعلام شده است.

سازمان اداری و استخدامی کشور بر اساس قانون مدیریت خدمات کشوری با انتصاب قاریان،‌ حافظان و مدرسان دارای گواهینامه‌های درجات یک تا چهار در مشاغل مورد عمل دستگاه‌های اجرایی موافقت کرد. پیگیری این موضوع از سال‌ها قبل در دستور شورای توسعه فرهنگ قرآنی قرار داشت، اما این موضوع از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور مراحل تصویب را طی کرد یا متوقف شده بود.

دبیر اجرایی شورای عالی قرآن و عترت شهرداری تهران ضمن تشریح اقدامات قرآنی شهرداری تهران در اربعین حسینی‌(ع) گفت: برگزاری مسابقه‌ بین‌المللی «آیات عاشورا»، اعزام کاروان قرآنی و برنامه‌های رادیویی و رسانه‌ای از جمله این برنامه‌ها است. همچنین یک گروه رسانه‌ای جهت تولید و آماده‌سازی مستند تصویری اعزام می‌شود. این گروه رسانه‌ای هر شب در اعتاب مقدسه کربلا تولید برنامه داشته و از رسانه ملی پخش می‌شود.

حجت‌الاسلام والمسلمین عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، سیدمحمدجواد آل‌احمد، دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی، مجید جعفری، معاون اجرایی دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی و علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی صبح روز ششم شهریورماه در سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور وابسته به جهاددانشگاهی حضور یافتند. دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی در این دیدار با اشاره به شکل‌گیری فضای اجماع در بین مسئولان امور قرآنی کشور گفت: باید از این همدلی در راستای تحقق مطالبات قرآنی مقام معظم رهبری بهره‌برداری کنیم، یکی از این مطالبات تربیت ۱۰ میلیون حافظ قرآن است که در این خصوص باید ترک‌فعل‌ها را احصا کرد.

علیرضا معاف، معاون قرآن و عترت وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز در این جلسه که حسن مسلمی‌نائینی، رئیس و علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و محمدحسین حسنی و دیگر معاونان و مدیران سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور حضور داشتند، پس از شنیدن اهم فعالیت‌های بخش‌های مختلف سازمان قرآنی دانشگاهیان طی سخنانی گفت:‌ فعالیت‌های جهاددانشگاهی مصداق آیه «َشَجَرَةٍ طَيِّبَةٍ أَصْلُهَا ثَابِتٌ وَفَرْعُهَا فِی السَّمَاءِ» است.

حسن مسلمی‌نائینی، رئیس جهاددانشگاهی طی سخنانی نیز در این دیدار بر لزوم در نظر گرفتن پیوست قرآنی در فعالیت‌های مختلف سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و  فرهنگی تأکید کرد و گفت:‌ این سؤال مطرح می‌شود که چرا پس از گذشت بیش از چهل سال از انقلاب اسلامی، جامعه به وضعیتی که امروز در خیابان مشاهده می‌کنیم، دچار شده است؟ این مسئله نشان می‌دهد که بنده و امثال بنده در این زمینه کم‌کاری کرده‌ایم.  

حجت‌الاسلام عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز در بازدید خود از ایکنا گفت: سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور از ابتدا تاکنون نام سازمان را با خود به همراه داشته است اما هیچ‌گاه به صورت اداری کار نکرده و اعضا و کارکنان آن همواره با روحیه جهادی فعالیت کرده‌اند؛ چراکه با این بودجه‌های محدود اداری، نمی‌توان همچون این سازمان اقداماتی چنین اثرگذار و مهم انجام داد.

مراسم اختتامیه بیست و سومین دوره مسابقات قرآن کریم خانواده‌ها و بانوان شاغل در آجا، دوشنبه ۶ شهریور در سالن آدینه تهران برگزار شد. در پایان این مراسم از برگزیدگان این دوره از مسابقات در رشته‌های قرائت تحقیق، قرائت ترتیل، حفظ یک جزء، ۳ جزء، ۵ جزء، ۱۰ جزء، ۱۵ جزء، ۲۰ جزء، ۲۵ جزء و حفظ کل، مفاهیم قرآن (سطح یک و دو) قدردانی شد.

دارالقرآن سازمان بسیج مستضعفین طی اقدامی در محکومیت هتک حرمت قرآن کریم در مراسم اربعین حسینی پویشی با عنوان «شهید قرآن» راه‌اندازی کرده است. در این پویش یک سری فعالیت‌های قرآنی به مردم معرفی شده است تا در ایران یا در سفر اربعین آن را انجام دهند، مخاطبان برای شرکت در این پویش تا ۲۵ شهریورماه فرصت دارند تا با عکس گرفتن از این فعالیت‌ها و ارسال به نشانی quranbsj_media در پیام‌رسان ایتا، در این پویش شرکت کنند. در پایان به قید قرعه به ۷۲ نفر جایزه سه میلیون ریالی اهدا خواهد شد.

چندی پیش رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه پیشنهاد برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن جمهوری اسلامی ایران، در شهری به جزء تهران از جمله مشهد مقدس را ارائه داد و بلافاصله اقداماتی برای میزبانی این شهر فراهم شد، اما کرونا مانعی شد تا این میزبانی تاکنون محقق نشود و این‌بار هم میزبان تهران است! در همین راستا مجیدی‌مهر در پاسخ به این سؤال که چرا مسابقات بین‌المللی قرآن در استان‌های دیگر برگزار نمی‌شود، افزود: برگزاری مسابقات بین‌المللی قرآن در مقایسه با مسابقات کشوری سازوکاری متفاوت دارد. برای میزبانی از مسابقات بین‌المللی باید هتلینگ، سالن، امنیت، گردشگری، فعالیت‌های دینی و مذهبی و توپوگرافی سنتی استان در بهترین وضعیت ممکن باشد و همه این موارد به عنوان شاخص‌های میزبانی در نظر گرفته شود.

دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی از رایزنی با موکب‌داران ایرانی و عراقی برای توجه ویژه به قرآن کریم در ایام اربعین خبر داد و گفت: این مواکب امسال در قالب شعار «اربعین در پناه قرآن» فعالیت‌های ویژه خواهند داشت.

سومین نوبتِ دوره آموزش عالی قاریان ممتاز و بین‌المللی جوان، موسوم به تیم ملی قاریان سطح ب جمهوری اسلامی ایران، از صبح چهارشنبه ٨ شهریورماه، در محل شورای عالی قرآن آغاز شد. دوره آموزش عالی، یک نوبت در ماه و در هر نوبت به مدت دو تا سه شبانه روز برگزار می‌شود. تکالیفی هم برای اعضا در فواصل بین دوره‌ها در نظر گرفته می‌شود. اجرای تلاوت به همراه بیان شرح و توضیح آیات و تبیین برنامه فنی تلاوت توسط قاری، نقد و تحلیل و کارشناسی تلاوت‌ها توسط اساتید ارزیاب، طرح مسائل تخصصی دانشی و مهارتی تلاوت، اقراء تخصصی کل قرآن، آشنایی با مباحث اخلاق حرفه‌ای و اخلاق اسلامی و … در دستور کار این دوره سه ساله قرار دارد.

همایش کشوری مدیران مدارس جامعة‌القرآن‌الکریم طی دو روز در سالن همایش‌های ستاد مرکزی این مؤسسه در قم برگزار شد. هدف از اجرای این همایش، که مدیران جامعة‌القرآن‌الکریم اقدام به برگزاری آن کردند و در آن مدیرعامل، قائم‌مقام و معاونان جامعةالقرآن‌الکریم و اهل‌البیت(ع) حضور داشتند، تبیین آیین‌نامه جامع مدارس با مدیران، معاونان آموزش و نمایندگان حقوقی مدارس سراسر کشور بود.

انتهای پیام

The post حضور سیاستگذاران امور قرآنی در ایکنا و ادامه جلسات حکمرانی قرآنی Originally appeared on iqna.ir

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *