رشد نیم‌درصدی موقوفات قرآنی و نقش حوزه‌های علمیه در توسعه وقف

رشد نیم درصدی موقوفات قرآنی؛ نقش حوزه های علمیه در توسعه وقفبه گزارش خبرنگار ایکنا، نشست بررسی نحوه مشارکت و هم‌افزایی در سند توسعه وقف قرآنی صبح امروز 16 مهرماه با حضور جمعی از مدیران امور قرآنی کشورمان در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد. 

در ابتدای این جلسه که با تلاوت وحید خزایی، قاری بین‌المللی کشورمان همراه بود، حمید مجیدی‌مهر، رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به بیان نکاتی پرداخت و گفت: حوزه وقف به حدی گسترده است که چنین نشست‌هایی باید بسیار تکرار شود و لذا چنین جلساتی باید ادامه پیدا کند.

وی افزود: امروز در مورد سند توسعه وقف قرآنی و نقش دستگاه‌ها در تحقق این سند صحبت خواهیم کرد، این موضوع اخیراً در دستور جلسه کمیسیون تبلیغ و ترویج قرار گرفته و ما در جلسه آینده این کمیسیون در اولین دستور به بحث وقف قرآنی خواهیم پرداخت.  

رئیس مرکز امور قرآنی سازمان اوقاف و امور خیریه به اتفاقات اخیر و  افتخاراتی که جوانان فلسطینی خلق کردند اشاره کرد و گفت: آنها واقعاً طوفانی برپا کردند. در کربلا که حضور داشتم به محض اینکه این خبر منتشر شد موجی از شور و شعف در  بین زائران حرم اباعبدالله(ع) ایجاد شد، ما هنوز در همان فضای غرورآمیز هستیم.

بر اساس گزارش ایکنا در این نشست، حجت‌الاسلام والمسلمین عادل، معاون فرهنگی سازمان اوقاف و امور خیریه نیز به بیان نکاتی در مورد وقف قرآنی پرداخت.

وی در ابتدا به جابجایی هفته وقف از روز 27 ماه صفر به روز 16 ربیع‌الاول اشاره کرد و گفت: با توجه به این جابجایی امسال شاهد برنامه‌های بیشتری بودیم، یکی از این برنامه‌ها برگزاری نشست‌های تخصصی وقف بود. باید اولویت‌های وقف مشخص و برای توسعه و تبلیغ و ترویج موضوعات مختلف برنامه‌ریزی کنیم. 

عادل تصریح کرد: ما خودمان پیشنهاد برگزاری چنین نشستی را دادیم که مورد استقبال مرکز امور قرآنی قرار گرفت و در زمره نشست‌هایی است که در سطح خوبی برپا خواهد شد. 

وی در ادامه به ارائه گزارشی از وضعیت موقوفات قرآنی پرداخت و تصریح کرد: در حوزه وقف باید مخاطب‌شناسی لازم صورت گیرد، ما در برخی کارهای پژوهشی می‌بینیم هر جا حوزه‌های علمیه قوی بوده‌اند در آن شهر موقوفات زیادی شکل گرفته است، این نشان می‌دهد مردم با تبلیغ خیلی زود به این مسئله واکنش نشان می‌دهند و اقدام می‌کنند. این یک چیز عینی است.  در حال حاضر در شهرهایی که وقف‌های جدید بیشتر است آنجا بافت مذهبی نیز بیشتر بوده است.

سخنگوی سازمان اوقاف و امور خیریه به برخی سرفصل‌های وقف قرآنی اشاره و اظهار کرد: سرفصل‌هایی که در نیات موقوفات مربوط به قرآن داریم شامل عناوینی همچون خرید و توزیع قرآن، حفظ قرآن، قاری قرآن، حافظان و مفسران قرآن، تعلیم قرآن، جلسات قرآنی، فرهنگ قرآنی، تعلیم اطفال، ختم قرآن، قرائت صحیح قرآن و … داریم که هر کدام ممکن است، چندین وقف داشته باشد. 

عادل بیان کرد: آماری که در زمینه موقوفات قرآنی وجود دارد، اعم از تصرفی و غیر تصرفی 2612 موقوفه است. از نظر درآمد نیتی نیز نیات با موضوع تبلیغ و ترویج قرآن بیشترین درآمد را دارد. همچنین جمع درآمد در سال گذشته 16 میلیارد و 600 میلیون تومان بوده که حدود دو درصد موقوفات قرآنی کشور بوده است، این یعنی باید در این باب بیشتر از گذشته فعالیت کنیم. 

وی با تأکید بر اینکه در موقوفات جدید قرآنی شاهد رشد هستیم، بیان کرد: پس از برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته رشد قرآنی با رشد نیم‌درصدی همراه بوده و از دو درصد به دو و نیم درصد رسیده است. از حیث پراکندگی وقف نیز باید اشاره کرده که استان‌های کرمانشاه، گیلان و قم موقوفات قرآنی قابل توجهی دارند. 

این گزارش در حال تکمیل است …

انتهای پیام

The post رشد نیم‌درصدی موقوفات قرآنی و نقش حوزه‌های علمیه در توسعه وقف Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment