به گزارش خبرنگار ایکنا، حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه امروز ۱۶ مهرماه در نشست بررسی نحوه مشارکت و همافزایی دستگاهها در اجراییسازی سند توسعه وقف قرآنی، در ابتدای سخنانش با اشاره به موفقیت جبهه مقاومت فلسطین در سرزمینهای اشغالی و حمله طوفان الاقصی گفت: خداوند متعال در قرآن، سوره مبارکه صف و در آیه دوم میفرماید: «يَا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ»، در ادامه در آیه بعد میفرماید: «إِنَّ اللَّهَ يُحِبُّ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَ فِی سَبِيلِهِ صَفًّا كَأَنَّهُمْ بُنْيَانٌ مَرْصُوصٌ»، برخی مفسرین و از جمله علامه طباطبایی در مورد این «لِمَ تَقُولُونَ مَا لَا تَفْعَلُونَ» میفرماید در مورد جنگ و جهاد است، یعنی در مورد افرادی است که جهادگران را دوست دارند، اما کاری نمیکند.
وی افزود: در یک آیه مانده به آخر سوره مبارکه صف «تُؤْمِنُونَ بِاللَّهِ وَرَسُولِهِ وَتُجَاهِدُونَ فِی سَبِيلِ اللَّهِ بِأَمْوَالِكُمْ وَأَنْفُسِكُمْ ۚ ذَٰلِكُمْ خَيْرٌ لَكُمْ إِنْ كُنْتُمْ تَعْلَمُونَ»، به خدا و فرستاده او بگرويد و در راه خدا با مال و جانتان جهاد كنيد، اگر بدانيد براى شما بهتر است. حضرت علی (ع) میفرماید که تجارت پرسود، من هستم. لذا سیدالشهدا که فرزند اوست ثارالله(ع) میشود.
خاموشی با اشاره به اینکه همه اینها را خواندم تا به آیه «وَأُخْرَى تُحِبُّونَهَا نَصْرٌ مِنَ اللَّهِ وَفَتْحٌ قَرِيبٌ وَبَشِّرِ الْمُؤْمِنِينَ» برسم، گفت: رهبر معظم انقلاب وقتی فرمود دوران بزن در رو تمام شد، امروز جهاد اسلامی نشان داد دوران بزن در رو تمام شده است. انشاءالله این پیروزیها را ببینیم و میبینیم.
وی در این نشست به بحث وقف قرآنی پرداخت و اظهار کرد: ما امور وقفی مجهولالتولیه و مفقودالتولیه هستیم، به طور طبیعی واقفان محترم متولی تعیین میکنند و متولیان هستند که از لحاظ شرعی و قانونی باید رسیدگی کنند و پاسخگو باشند ما نیز نظارت استصوابی میکنیم. اگر متولی درست عمل نکرد، تذکر میدهیم، اگر درست نشد به صورت دیگر عمل میکنیم.
خاموشی تصریح کرد: 5044 موقوفه منفعتی که در حوزه قرآن وجود دارد و در آن ذکر شده است برای امور قرآنی باشد. اینها تمام نیت قرآنی هستند. وقف منفعتی، یعنی شخص واقف آمده است زمین زراعتی یا تولیدی خود را گذاشته و عایدات آن را به نشر قرآن، آموزش قرآن و … وقف کرده است.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: بخشی هم به نام موقوفات انتفاعی وجود دارد که عمدتاً به یک مکان اختصاص داده میشود که قرآن در آن تعلیم داده میشود و به صورت منطقهای یا شهری و استانی است. ما اینجا مشاهده کردیم که بعد از شهادت شهید سلیمانی موقوفات قرآنی به این صورت ایجاد شد که با نام شهید سلیمانی نامگذاری شد.
وی در ادامه اظهار کرد: از زمانی که استفتا پول و سهام را از محضر مقام معظم رهبری به عمل آوردیم توانستیم حرکت خوبی را در این زمینه انجام دهیم. اخیراً هم به دنبال استفتا وقف سکوها(پلتفرمها) هستیم. علیالقاعده جواب منفی نخواهد بود. وقف پول میدان را باز کرده است، یعنی میتوانیم بگوییم جامعه قرآنی در هر شهر و هر استان یک حساب افتتاح و اعلام کند که متولیان این وقف قرآنیها هستند. آن وقف را هم برای آموزش، کتابت، حفظ، توسعه فرهنگ قرآنی، سبک زندگی قرآنی یا هر موضوع دیگری که احساس نیاز میکنند، انجام دهند. وقف پول بسیار کارگشاست.
خاموشی با طرح این سوال که سازمان اوقاف و امور خیریه باید چه کند؟ تصریح کرد: سازمان اوقاف باید ترغیب و تشویق کند تا مردم با نیت قرآنی وقف کنند. این تشویقها حتماً مثمرثمر خواهد بود. اگر در حوزه نشر قرآن وقفی صورت گرفته است، نمایشگاهی هم تشکیل دهیم ببینیم چه نُسَخی نوشته شده است. اگر وقف در حوزه پژوهش قرآنی بوده است، نتایج آن پژوهش را نمایش دهند تا مردم ببینند. همین شفافسازی عملی است که ما در تمام این مسیر در خدمت شما هستیم.
رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه اظهار کرد: سازمان اوقاف میتواند با مولدسازی و رفتن به سمت به جریان انداختن پولهای راکد، وقف را به سمت رفع نیازهای مردم ببرد و از جانب دیگر به سمت رعایت وقف برای کارهای سودآور اتفاقات خوبی را رقم بزند. در حال حاضر در دانشبنیانها کارهای خوبی کردهایم.
وی در ادامه به ذکر نمونههایی از ورود وقف به دانشبنیانها اشاره کرد و گفت: اگر بتوانیم حفظ موقوفه داشته باشیم و افزایش منابع را به صورت منطقی، علمی و عرفی افزایش دهیم، اجرای نیت ما چندین برابر خواهد بود.
خاموشی در پایان تصریح کرد: وقف پول قرآنی را در دستور کار قرار دهید و برای این موضوع اهمیت ویژهای قائل باشید که به نتیجه خواهید رسید. از طریق این نوع وقف میتوان در حوزه امور قرآنی کارهای اثرگذاری انجام داد.
انتهای پیام
The post ترویج وقف پول برای توسعه امور قرآنی Originally appeared on iqna.ir