به گزارش ایکنا، سی و پنجمین جلسه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم صبح سهشنبه 18 مهرماه با حضور اعضای این ستاد در سازمان اوقاف و امور خیریه برگزار شد.
در ابتدای این نشست محمدعلی خواجهپیری، پیشکسوت قرآنی کشور و از اعضای شورای توسعه فرهنگ قرآنی به بیان نکاتی پرداخت.
وی با اشاره به برگزاری کارگروه حفظ موضوعی قرآن کریم در روزهای گذشته، گفت: در آن جلسه بحثی مطرح شد و دوستان مصحلت دانستند در اینجا هم همان بحث را مطرح کنم. ما میخواهیم در حوزه حفظ قرآن کریم کار کنیم اما هیچ اطلاعی در این زمینه نداریم. یعنی نه تعداد دقیق حفاظ را داریم و نه میدانیم چند مدرس، مربی و … داریم. یعنی یک کار تقریباً بیبرنامهای را شروع کردهایم هر کسی به ترتیبی که صلاح میداند پیش میبرد.
خواجهپیری افزود: برای اینکه بتوانیم بخش کوچکی از مطالبه مقام معظم رهبری را پیش ببریم تا این موارد مشخص و روشن نشود نمیتوان کاری انجام داد. ما قبلاً مصوب کردیم تربیت مربی متوقف شود تا آمار دقیق مشخص شود، اما این کار را انجام ندادیم نه تنها کاری انجام نشده بلکه دو سال از آن زمان گذشته و هیچ خبری هم از آن نیست.
این پیشکسوت قرآنی کشورمان تصریح کرد: نکته دیگری که وجود دارد این است که ما در سالهای گذشته تعدادی مربی و مدرس داشتیم که شاید نیاز به بازآموزی داشته باشند. بعد از بازآموزی باید آنها را ساماندهی کنیم. بسیاری از مربیان دورههای لازم را دیدهاند، اما به دلیل فاصله افتادن بین مهارتآموزی و استفاده از این مهارت، کیفیت مهارت پایین آمده است. لذا لازم است مصوب شود که این موضوع ساماندهی شود و دستگاهی که توان این کار را دارد یک احصایی از مربیان و تعداد حفاظ داشته باشد. قبلاً هم این مصوبه را داشتهایم و حتی بودجه هم برای آن مشخص شد اما اجرا نشد و در اولویت قرار نگرفت.
عضو شورای توسعه فرهنگ قرآنی اظهار کرد: موضوع دیگر سرفصلهای دوره تربیت مربی و مدرس است، این سرفصل باید از سوی یک گروهی که متخصص این عرصه هستند یکسان شود. این سرفصلها در هر بخش نسبت به بخش دیگر متفاوت است و لذا لازم است سرفصلها یکسان و به دستگاهها ابلاغ شود تا همه ملزم به اجرای آن باشند.
وی بیان کرد: اگر این دو اتفاق رخ دهد ما تازه متوجه میشویم کجای کار هستیم. در کنار این نیاز به یک آمایش سرزمینی هم احساس میشود، در این آمایش مشخص خواهد شد که نیاز به مربی و مدرس در هر شهر و استان به چه صورت خواهد بود.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این نشست نوبت به اولین دستور که ارائه گزارش عملکرد معاونت قرآنی وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم بود، رسید. در این بخش حسین سلیمانی، مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم به ارائه این گزارش پرداخت.
وی گفت: در سند حفظ قرآن کریم، سه راهبرد مهم بر عهده وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گذاشته شده است که به صورت کلی عبارت از حمایت از توسعه محصولات آموزشی، تشویق کارکنان به حفظ قرآن و حمایت از تولید محتوا و خدمات و حفظ در فضای مجازی است.
سلیمانی افزود: یکی از وظایفی که بر مبنای منشور توسعه فرهنگ قرآن و سند حفظ قرآن بر عهده وزارت ارشاد است، تبلیغ و ترویج معارف قرآن و عترت برای اقشار مختلف جامعه است. در ذیل اقدام شماره یک راهبرد 15 اقدام به تأمین هدایای 2000 نفر از دانشآموزان برگزیده در مسابقات قرآن آموزش و پرورش در استانها شده است. این هدیه هم به صورت اقلام و هم به صورت نقدی بوده است.
مدیرکل دبیرخانه کمیسیون توسعه فعالیتهای تبلیغی و ترویجی قرآن کریم تصریح کرد: همچنین معاونت فرهنگی وزارت ارشاد برای انتشار 1215 عنوان کتاب با موضوع آموزش قرآن مجوز صادر کرده است که برخی از این عناوین در زمینه حفظ قرآن کریم است.
سلیمانی به برخی دیگر از فعایتهای وزارت ارشاد در زمینه حفظ قرآن کریم پرداخت و اظهار کرد: 126 عنوان کتاب در 14 هزار و 350 نسخه و با اعتبار بیش از 27 میلیارد ریال حمایت و خریداری شده است. حمایت از چاپ قرآن بریل، برگزاری دورههای آموزش حفظ قرآن در موسسات وزارت ارشاد، برگزاری مراسم بزرگداشت و تقدیر از حافظان و فعالان قرآنی، برگزاری دورههای تربیت معلم حفظ قرآن در استانهای یزد و زنجان، برگزار مسابقات حفظ قرآن در استانهای اصفهان و خراسان رضوی بخش دیگری از این حمایتهای بوده است.
وی بیان کرد: همچنین حمایت از تألیف دانشنامه حفظ قرآن، راهاندازی موسسه همیار حفظ به منظور تولید محتوا در فضای مجازی و حمایت از تولید و توزیع انیمیشن از دیگر فعالیتهای صورت گرفته در زمینه حفظ قرآن کریم در معاون قرآنی وزارت ارشاد است.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این نشست سوالاتی در مورد صدور مجوز برای 1215 عنوان کتاب مباحثی مطرح شد که اغلب اعضای حاضر در جلسه بر صحتسنجی این آمار تأکید داشتند. همچنین مقرر شد فهرست این کتب در اختیار ستاد راهبری حفظ قرآن قرار بگیرد تا برای معرفی به موسسات و … مورد بهرهبرداری قرار بگیرد.
در ادامه این نشست محمد انجمشعاع، مدیرعامل اتحادیه موسسات و تشکلهای قرآن و عترت کشور گفت: سال گذشته اتفاقات تلخی در حوزه موسسات رخ داد که برخی هم رسانهای شد. در این سال فقط از موسسه جامعه القرآن 500 شعبه و از بیتالاحزان هم 200 شعبه تعطیل شد.
وی در ادامه به اقدام وزارت ارشاد برای هویت بخشی به شعب موسسات اشاره و اظهار کرد: این اقدام جای تشکر دارد اما اگر ستاد حفظ بپذیرد که همین اندک کاری که در زمینه حفظ انجام شده است کار همین موسسات بوده است، لازم است به یاری آنها در رفع مشکلاتی حقوقی بیاید. موسسات با مشکلات حقوقی زیادی مواجه هستند و باید برای آنها چاره عاجل اندیشیده شود.
انجمشعاع افزود: امسال هم پیشبینی ما این است که تعدادی از شعب از گردونه حذف شود، پیشنهاد من این است که جلساتی از طریق کمیته طرح و برنامه با حضور معاون حقوقی و امور مجلس سازمانهای اوقاف و تبلیغات و نیز وزارت ارشاد تشکیل شود تا موانع حقوقی موسسات در مجلس رفع شود.
بر اساس گزارش ایکنا در بخش دیگری از این نشست محمدمهدی بحرالعلوم، دبیر حفظ تخصصی سازمان دارالقرآن سازمان تبلیغات اسلامی نیز به بیان نکاتی پرداخت و گفت: روز 19 آبان ماه همایش حافظان استان تهران را به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان تهران برگزار خواهیم کرد. در این همایش چندهزار نفره افرادی که مدرک عمومی یا تخصصی دارند یا کسانی که در موسسات حضور دارند، دعوت خواهند شد.
وی افزود: در سازمان دارالقرآن و با تأکید ریاست سازمان تبلیغات اسلامی بحث حفظ موضوعی قرآن در دو سطح کوتاهمدت و میانمدت برنامهریزی شده است، در بحث کوتاهمدت آیات مرتبط با بحث حجاب و خانواده به صورت کتاب و کلیپهای آموزشی در سه سطح طلاب، معلمین، عموم و دانشآموزی آماده خواهد شد.
بر اساس این گزارش ایکنا در بخشی از این نشست از خدمات محمدمهدی بحرالعلوم در زمان تصدی مسئولیت دبیرخانه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن کریم تجلیل شد.
انتهای پیام
The post آخرین تصمیمات دستگاهها در زمینه حفظ قرآن + عکس Originally appeared on iqna.ir