خاطرات به جامانده از شهدا شخصی نیست و متعلق به نظام است + عکس

دیدار با خانواده شهید کربلاییبه گزارش خبرنگار ایکنا، دیدار کمیته شهدای قرآنی سازمان قرآن و عترت بسیج تهران بزرگ با خانواده شهدای قرآنی، طبق روال هر هفته، چهارشنبه 19 مهرماه برگزار شد و اعضا به دیدار خانواده شهید حسین کربلایی رفتند.

در این دیدار که محمدعلی خواجه‌پیری و علی ویسی از پیشکسوتان قرآنی، محمدمهدی آزاد و وحید خزائی؛ از قاریان قرآنی حضور داشتند، ابتدا محمدمهدی آزاد، آیاتی از قرآن کریم را تلاوت کرد و پس از آن رحیم قربانی؛ مسئول سازمان قرآن و عترت بسیج تهران در سخنان کوتاهی با گرامیداشت یاد و خاطره شهدای جبهه مقاومت گفت: در این عرصه شاهد مجاهدت و جانفشانی اشخاصی هستیم که با الگوگیری از رزمندگان دوران دفاع مقدس، در صحنه کارزار با دشمنان اسلام حضور دارند.

وی ادامه داد: پیش از این شهدای مدافع حرم و در حال حاضر شهدای فلسطینی که در مقابله با رژیم صهیونیستی به این مقام نائل می‌شوند، همگی میراث‌دار شهدایی هستند که پیش از این غیورمردانه مبارزه کردند که از آن جمله می‌توان به شهیدحسین کربلایی اشاره کرد؛ شخصیتی که در عرصه دفاع مقدس نام‌آور و از جمله مفاخر این دوران محسوب می‌شود.

سپس همسر شهیدکربلایی به ایراد سخن پرداخت و گفت: ما با هم سال 60 ازدواج کردیم که ثمره این ازدواج 4 فرزند؛ دو پسر و دو دختر هستند. روزی که به خواستگاری من آمد 23 سال داشت و آن زمان به من گفت که مداح و حافظ قرآن است و تا آن زمان بیش از نیمی از قرآن را حفظ بود و در منطقه 17 تهران نیز خود و پدر مرحومش در محافل مذهبی مداحی می‌کردند.

وی ادامه داد: او در جلسات قرآنی سپاه نیز قرآن تلاوت می‌کرد و در مجموع انس عجیبی با قرآن داشت تا جایی که این رفتار بر پسرانش نیز تأثیرگذار بود و یادم هست که پسر کوچکم از همان یکی دو سالگی، به تقلید از پدر سعی در آن داشت که قرآن بخواند.

شهادت بر اثر عوارض شیمیایی و جانبازی

همسر شهیدکربلایی گفت: این شهید بزرگوار جانباز شیمیایی بود و البته از نظر جسمی هم درصد بالایی جانبازی داشت تا اینکه براثر همین عوارض شیمیایی و جانبازی، سال 89 در بیمارستان ساسان به شهادت رسید.

وی با اشاره به اینکه شهیدکربلایی جانشین نیروی زمینی سپاه بود، افزود: همسر شهیدم، دو برادر شهید دیگر به نام‌های مجید و محسن نیز دارد و از جمله فرماندهان سپاه محمدرسول‌الله تهران بود. همانطور که گفتم پدرش نیز از مادحین مطرح تهران بودند و خود ایشان فعالیت قرآنی در زمینه آموزش قرآن را در مسجد حاج‌عبدالله در دو راهی قپان تهران پیگیری می‌کردند.

وی ادامه داد: ایشان در اکثر عملیات‌های دوران دفاع مقدس به جهت اینکه مسئول گردان تخریب بود شرکت داشت؛ تاکنون به واسطه مقام این شهید، در برنامه‌های زیادی شرکت داشتم که یکی از آنها ضبط برنامه نیمه‌پنهان ماه بود.

همسر شهیدکربلایی با تأکید بر اینکه روح شهید آگاه به همه امور زندگیشان است، گفت: بارها به خواب ما می‌آید و نکاتی را به ما توصیه می‌کند. اخیراً در مورد خانه‌ای که در اختیار داریم و در حال حاضر دست مستأجر است به خواب عروسم آمده است و در مورد تمدید قرارداد با مستأجر به او سفارش کرده است.

این گزارش حاکی است، حمیدی‌زاده از همرزمان شهید در تماس تلفنی با تأکید بر این نکته که شهید کربلایی، 23 جزء از قرآن را حفظ بود، گفت: همیشه به ما توصیه می‌کرد که به هر آنچه از قرآن را به یاد دارید عمل کنید.

وی ادامه داد: این شهید اشراف زیادی به تفسیر و معانی قرآن داشت و می‌توانست از قرآن برای ما استخاره بگیرد هر چند که گاهی با وجود آنکه ممکن بود جواب استخاره خوب و یا بد باشد، سعی می‌کرد تا افراد زیاد متکی به آن نباشند و مبنا را بر روی سعی و تلاش خود بگذارند.

تواضع و خاکساری از ویژگی‌های شهیدکربلایی

حمیدی‌زاده تواضع را از جمله دیگر ویژگی‌های این شهید برشمرد و گفت: جانشین نیروی زمینی سپاه بود اما گاه پیش می‌آمد که به عنوان یک بسیجی معمولی و در هیئت یک فرد ناشناس در نیروهای بسیج به عنون یک داوطلب عادی ثبت‌نام می‌کرد و پس از مدتها آن پایگاه متوجه می‌شد که او کیست.

وی تصریح کرد: در سفرهایی که با هم داشتیم بارها متوجه این مسئله می‌شدم که او به سبب قرابتی که با قرآن داشت دارای مقام کشف و شهودی بود. در مناطق عملیاتی هر بار که به قرائت قرآن می‌پرداخت، خیلی از رزمندگان شیفته صوت زیبای او می‌شدند و گاه پیش می‌آمد که برای لحظاتی فراموش می‌کردند در چه موقعیت خطیری هستند.

خواجه‌پیری؛ پیشکسوت قرآنی در ادامه این دیدار با اشاره به غفلتی که در باب پرداختن به زندگی شهدا صورت گرفته است گفت: بارها به این مسئله که در بسیاری از محافلی همچون این مراسم که به شهدا اختصاص دارد، اشاره کرد‌ام که بیان خاطرات و نکاتی در باب زندگی شهدا، بدون هیچ اغماضی ضروری است چرا که این خاطرات و نکات متعلق به فرد یا جمع خاصی نیست، متعلق به نظام است و باید بیان شود و جایی ثبت و ضبط شود.

وی با اشاره به تأکیدات رهبری که یاد کردن از شهدا و زنده نگه‌داشتن آن را در این موقعیت از زمان چیزی کمتر از شهادت نمی‌دانند، گفت: اکنون که در جمع این خانواده شهید حضور پیدا کردم، شاهد بودم که بسیاری از ابعاد زندگی شهید کربلایی همچنان مخفی مانده و خانواده بزرگوارش از بیان تمام جزئیات آن امساک می‌کنند در حالی‌که اگر به درستی بیان شوند، می‌توانند الگوساز بوده و سرنوشت افراد و حتی جامعه‌ای را تغییر دهند.

بیان خاطرات شهدا فرهنگ‌ساز است

خواجه‌پیری به بیان خاطره‌ای شخصی اشاره کرد و گفت: زمانی در حرم عبدالعظیم(ع) حضور داشتم. آنجا با جوانی همکلام شدم که اظهار می‌کرد پیش از این به چیزی اعتقاد نداشته اما یک جلسه، تنها یک جلسه پای برنامه تلویزیونی محفل که در ایام ماه رمضان پخش می‌شد نشسته است و همین تک‌برنامه باعث تحول او شده است؛ می‌بینید که یک برنامه، بیان یک خاطره بجا و درست تا چه اندازه می‌تواند مؤثر باشد.

وی افزود: ما ممکن است که نام شهدا را بشناسیم چون نام آنها بر کوی و برزن و بزرگراه‌ها پلاک شده است اما آیا ابعاد شخصیتی آنها را هم می‌شناسیم؟ باید بگویم که حتی خود فرزندان شهدا هم شاید از این موضوع غافل باشند و شخصیت پدران شهید خود را نشناسند، چون در زمانی که پدرانشان برای دفاع از این آب و خاک خانه را ترک کردند، خیلی کوچک بودند. نمونه‌اش دختر شهید مهدی زین‌الدین که من افتخار همرزمی با ایشان را داشتم و روزی وقتی دختر ایشان به دفتر من آمد، من تمام برنامه‌های خود را تعطیل کردم تا ساعت‌ها برای او از ناگفته‌های زندگی پدرش بگویم.

براساس این گزارش در ادامه این دیدار علی‌اکبر؛ پسر کوچک شهید کربلایی با اشاره به اینکه اخیراً سریالی با نام لشکر 31 عاشورا به کارگردانی هادی حجازی‌فر از رسانه ملی پخش شده، گفت: در مقطعی از این سریال که در مورد مجاهدت شهید باکری است اشاره به شهید حسین کربلایی؛ پدرم می‌شود که برای شکست محاصره پل‌ العماره همراه با 60 نفر رزمنده اعزام می‌شود، قرار بود که این عملیات 4 ساعته انجام شود که 18 ساعت به طول می‌انجامد و تنها شهید با 3 نفر بازمی‌گردد. این مصیبت آن قدر برای پدرم سخت بود که نقل است یک‌شبه تمام محاسن و موهای او سفید می‌شود.

وحید خزائی، قاری بین‌المللی هم در پایان این دیدار به تلاوت آیاتی از قرآن پرداخت و سپس لوح یادبود، یک‌ جلد کلام‌الله مجید به خانواده شهید‌کربلایی اهدا شده و آنها برای شرکت در کنگره ملی شهدای پایتخت دعوت شدند. 

 
         
  
  
   
  

انتهای پیام

The post خاطرات به جامانده از شهدا شخصی نیست و متعلق به نظام است + عکس Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment