مهرماه با عطر خوش سازندگی وطن و انتظار فرج

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهربه گزارش ایکنا؛ هفته گذشته، نخستین هفته مهرماه بود، ماهی که هم آغاز سال تحصیلی را در آن جشن گرفتیم و هم هشت سال شجاعت، ایثار و جانفشانی سربازان وطن را گرامی داشتیم که به نام هفته دفاع مقدس مزین شده است. مناسبت دیگر آغاز امامت حضرت مهدی(عج) بود که تقارن این سه در اخبار هفته گذشته متبلور بود. در گزارش پیش رو مروری بر اهم اخبار داریم.

 

پویش مهر به جای پرسش مهر

 

سال تحصیلی ۱۴۰۲، اول مهرماه با حضور ۱۶ میلیون و ۷۰۰ هزار دانش‌آموز در ۱۰۵ هزار مدرسه آغاز شد. مراسم بازگشایی مدارس و آغاز سال تحصیلی جدید نیز با حضور حجت‌الاسلام والمسلمین ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور کشورمان در آموزشگاه شهید امیر کمندی واقع در شهرستان بهارستان تهران برگزار شد.

 

رئیس جمهور امسال به جای پرسش مهر، پویش مهر را مطرح کرد و گفت: کشور ما بعد از پیروزی انقلاب اسلامی پیشرفت‌های بسیاری داشته است. شما دانش‌آموزان در روز‌های اول پیروزی انقلاب نبودید، اما خوب است که با خبر بشوید که در گذشته چه وضعی داشتیم و الان کجا هستیم و در آینده باید چه مسیری را طی کنیم.

 

تخفیف ۸۵ کتاب‌های درسی دانش‌آموزان

 

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش نیز در این مراسم گفت: پروژه بازگشایی مهر پروژه‌ای است که ۲۰ مورد اقدام ملی در آن اتفاق می‌افتد که فقط یک مورد آن را ذکر می‌کنم که آماده‌سازی ۱۵۳ میلیون جلد کتاب است که تولید کتاب‌های سال آینده هم از یک ماه پیش آغاز شده و از افتخارات نظام این است که با تخفیف ۸۵ درصدی در اختیار دانش‌آموزان قرار می‌گیرد.

 

همزمان با حضور رئیس جمهور در مدرسه شهید کمندی شهرستان بهارستان علاوه بر به صدا درآمدن زنگ آغاز سال تحصیلی ۱۴۰۳-۱۴۰۲ و افتتاح ۳ مدرسه در شهرستان بهارستان، بهره‌برداری از ۱۰ هزار کلاس درس جدید در سراسر کشور نیز آغاز شد. عیسی زارع‌پور، وزیر ارتباطات نیز همزمان با دیگر مسئولان دولت سیزدهم با حضور در جمع دانش‌آموزان دبستان حضرت مریم (س) منطقه یک تهران، زنگ شروع سال تحصیلی جدید را نواخت.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

نقش پررنگ خانواده در تعلیم و تربیت

 

دبیرخانه شورای عالی انقلاب فرهنگی با صدور بیانیه‌ای به مناسبت آغاز سال تحصیلی جدید ضمن گرامی داشت یاد شهدای تعلیم و تربیت و علم و فناوری و تبریک بهار تعلیم و تربیت به اساتید محترم حوزه و دانشگاه و معلمان عزیز از تمام ارکان نظام تعلیم و تربیت دعوت کرد تا با توجه اهمیت بالای نقش خانواده در تربیت؛ برای پررنگ‌تر شدن نقش خانواده (والدین) در تعلیم و تربیت در کنار مدرسه و دانشگاه برنامه‌ریزی و کوشش داشته باشند.

 

در این بیانبه یکی از اقدامات مهم شورای عالی انقلاب فرهنگی در سال‌های اخیر برای حل مشکلات نهاد تعلیم و تربیت در کشور «سیاست‌ها و ضوابط سامان‌دهی سنجش و پذیرش متقاضیان ورود به آموزش عالی» عنوان شده است که بر اساس آن آموزش و پرورش کشور و سوابق تحصیلی نقش جدی‌تری را در ادامه روند تحصیلی افراد ایفا می‌کند که اجرای این سیاست در سال جاری حرکت در مسیر خلاقیت‌پروری و عمق‌بخشی به یادگیری و نجات دانش‌آموزان و خانواده آن‌ها از ورطه پر چالش کنکور است که دستگاه‌های مسئول نتایج مثبت اجرای آن را برای مردم عزیز اعلام خواهند کرد.

 

آینده ایران در گرو مدارس قوی

 

رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در پیام خود به دانش آموزان گفت: باور دولت مردمی و رییس جمهور محترم آن است که مسیر ایران قوی از مدارس قوی میگذرد و آینده ایران عزیز را می‌توان در مدارس امروز کشور به نظاره نشست. برای درک هر چه بهتر این جایگاه و ترسیم نقشه راه دستیابی به آن، بازخوانی مجدد فرمایشات رهبر حکیم و فرزانه انقلاب اسلامی در روز معلم امسال یک ضرورت اجتناب ناپذیر است. 

 

مواجهه والدین با اضطراب‌های دانش‌آموزان

 

خبرگزاری ایکنا به مناسبت آغاز سال تحصیلی، مصاحبه اختصاصی با کارشناسان نیز داشته است، یکی از مصاحبه‌ها مربوط به ترس و اضطراب دانش آموزان پایه اول دبستان است که در جدایی از والدین خود دچار این اضطراب می‌شوند. ریحانه ارجمند، روانشناس و مشاور کودک در این زمینه به خبرنگار ایکنا گفته است؛ کودک ما در خانه احساس امنیت دارد و در محیط جدید هنوز این احساس شکل نگرفته است و به همین دلیل مضطرب می‌شود و نمی‌خواهد از والدین جدا شود، بنابراین ما در روش پله‌ای باید به او فرصت دهیم که معلمش را بشناسد و در مدرسه احساس امنیت کند.

 

در این گفت‌وگو به راهکار‌های رفع اضطراب و مدیریت آن از سوی والدین پرداخته شده است که متن کامل آن را می‌توانید اینجا بخوانید.

 

تمرکز نظام دوری در سند تحول

 

خبرگزاری ایکنا در هفته گذشته سراغ معصومه نجفی‌پازوکی، معاون آموزش ابتدایی وزارت آموزش و پرورش نیز رفت و با وی درباره برنامه‌های این معاونت گفت‌وگو کرد. وی گفته است؛ سند تحول بنیادین بر «نظام دوری» تمرکز دارد و اکنون ما نیز به همین سمت حرکت کردیم و از امسال به صورت آزمایشی معلم کلاس اول، دوم و سوم ۶۴۰ کلاس اول ابتدایی در کل کشور، یک نفر خواهد بود و در سال آینده این تعداد بیشتر خواهد شد. امیدواریم که بتوانیم برنامه‌های سند تحول بنیادین که یک دهه بر زمین مانده است را عملیاتی کنیم چراکه این موضوع مطالبه مقام معظم رهبری است.

 

مشروح این گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

چالش‌های تربیتی آموزش و پرورش

 

فارغ از تلخی‌ها و شیرینی‌ها؛ اول مهر و آغاز سال تحصیلی برای جامعه مهم است چراکه آینده کشور در دست نسلی است که امروز کوله به دوش به مدرسه می‌رود. اگر به ضعف‌ها و کاستی‌های آموزشی و تربیتی مدارس توجه کنیم قطعاً آینده‌ای هموارتر خواهیم داشتم و در غیر این صورت «در بر همین پاشنه خواهد چرخید». محمد حسنی، پژوهشگر و عضو هیئت‌علمی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایکنا به موضوع چالش‌های تربیتی آموزش و پرورش پرداخته است.

 

وی در بخشی از این گفت‌وگو تصریح می‌کند: مشکل اصلی اینجاست که به دلیل ناکارآمدی مدرسه و تعارض درونی بین دو گفتمان آموزشی و پرورشی، شأن و جایگاه مدرسه در جامعه تنزل پیدا کرده است؛ تنزل جایگاه مدرسه در جامعه بسیار خطرناک است. شرایط به گونه‌ای شده است که بسیاری از خانواده‌ها نسبت به مدرسه بی‌اعتماد شده‌اند و این بی‌اعتمادی می‌تواند برای جامعه عواقب ناگواری را به همراه داشته باشد. اکنون شاهد شکاف ارزشی بین جامعه، خانواده و مدرسه هستیم برخی شواهد پژوهشی، چنین نشانه‌های خطر را آشکار کرده‌اند و این شکاف می‌تواند برای مدرسه مانع جدی باشد.

 

متن کامل گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

کمبود بیش از ۱۳ هزار معلم تربیت بدنی در مدارس

 

صادق ستاری‌فرد، معاون تربیت بدنی و سلامت وزارت آموزش و پرورش در گفت‌وگو با ایکنا علاوه بر تشریح برنامه‌های این معاونت از کمبود بیش از ۱۳ هزار معلم تربیت بدنی در مدارس خبر داده و گفته است؛ اکنون بیش از ۲۸ هزار معلم تربیت بدنی در مدارس حضور دارند در صورتی که باید حدود ۴۱ هزار و ۵۰۰ معلم تربیت بدنی داشته باشیم که برای این موضوع درخواست دادیم و در حال رایزنی با سازمان اداری استخدامی هستیم؛ امیدواریم کمک کنند تا این کمبود را جبران کنیم. 

 

از رویداد‌های دیگر در حوزه آموزش و پرورش میتوان به آئین افتتاحیه چهارمین دوره «لاله‌های روشن» و یادواره ۳۶ هزار شهید دانش‌آموز اشاره کرده که پنجم مهرماه با حضور رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش و سردار مجتبی باستان، مسئول سازمان بسیج دانش‌آموزی در دبیرستان پسرانه سلمان فارسی برگزار شد.

 

اعتقاد قلبی به مهدویت

 

خبرگزاری ایکنا به مناسبت آغاز امامت حضرت، ولی عصر(عج) به نمود اعتقاد قلبی به مهدویت پرداخت. حجت‌الاسلام جواد جعفری، کارشناس، پژوهشگر و نویسنده حوزه مهدویت در این زمینه معتقد است؛ همانطور که از واژه انتظار مشخص است، انتظار یعنی چشم به راه بودن و هر فردی که چشم به راه چیزی یا کسی است و انتظار وقوع اتفاقی را دارد، اولین کاری که انجام می‌دهد مهیا شدن برای وقوع آن موضوع است. این مثال معروف است که می‌گویند کسی که منتظر مهمان است خانه را مهیای مهمان می‌کند و انتظارش از اعمالش مشخص می‌شود و اگر مدعی شود منتظر مهمان است، ولی کاری نکند، طبیعی است که ادعای او قابل پذیرش نیست.

 

مشروح گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

تلاش امام حسن عسکری(ع) در حفظ هویت جامعه شیعی

 

امام حسن عسکری(ع) در دوران کوتاه امامت خود، خدمات بسیار شایانی را به جامعه مسلمین به ویژه شیعیان داشتند. تأکید ایشان به دستگیری از فقرا و نیز سفارش ایشان به زیارت ائمه(ع) از جمله مهمترین درس‌های ایشان به جامعه مسلمین و شیعیان بود. درب خانه امام(ع) همواره به روی نیازمندان باز بود و آن‌ها از جود و کرم ایشان بهره می‌برند.

 

حجت‌الاسلام والمسلمین احمد فلاح‌زاده، مدرس دانشگاه و دانش‌آموخته دکترای تاریخ اسلام در گفت‌وگو با ایکنا به موضوع بررسی سیره اجتماعی امام حسن عسکری(ع) پرداخته و در بخشی نیز به موضوع زیارت اربعین اشاره کرده است. وی در این زمینه گفته است؛ امام حسن عسکری(ع) توجه زیادی داشتند که شیعیان به موضوع زیارت بپردازند. امام(ع) سعی فراوان داشتند تا از این طریق هویت جامعه شیعی را حفظ کنند. امام(ع) مصادیقی را برای حفظ هویت جامعه شیعی مطرح می‌کردند. در واقع منظور امام حسن عسکری(ع) از زیارت اربعین، خواندن زیارت اربعین از راه دور و در روز اربعین بود. این مسئله در منابع مختلفی بیان شده، اما درباره خود رفتن به زیارت در روز اربعین در آن دوران گزارشی نیامده است.

 

مشروح گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

چهار توصیه مهم امام حسن عسکری به شیعیان

 

حجت‌الاسلام علیرضا قبادی، جامعه‌شناس و کارشناس دین، به مناسبت سالروز شهادت مظلومانه حضرت امام حسن عسکری(ع) در یادداشتی به تبیین نگرش و سیره آن امام همام پرداخته است. در بخشی از این یادداشت آمده است؛ آن حضرت شیعیان را به چهار عمل بسیار توصیه می‌فرمودند: یاد خدای سبحان، یادآوری مرگ، تلاوت قرآن، صلوات زیاد بر پیامبر خدا(ص). در بعد اجتماعی نیز شیعیان را به مدارا، حسن خلق و خوش رفتاری حتی نسبت به مخالفان دعوت می‌کردند.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

این جامعه‌شناس همچنین به مناسبت سالروز آغاز امامت امام زمان(عج) در یادداشت دیگری به تبیین مفهوم غیبت آن امام همام پرداخته است. وی در این زمینه معتقد است؛ غیبت و انتظار دو مفهومی است که شیعیان با آن دو، این دوران طولانی را به سر بردند. غیبت کبری هر چند به جهت فراق امام در جامعه دردناک است، اما امیدبخش و مسئولیت‌آفرین است.

 

اصلاح نظام مدرسه‌داری

 

سیداحمد زرهانی، قائم‌مقام ستاد اقامه نماز کشور در یادداشتی با تأکید بر توجه به برپایی نماز در مدارس گفت: حضور فضلای مسلط به فضای فکری نسل نو و آشنا به علوم رفتاری و رموز تربیت اسلامی و برخوردار از مهارت برقراری ارتباط معنوی در کنار دانش‌آموزان و معلمان و مربیان پرورشی و اقامه نماز جماعت در مدارس زمینه‌ساز مهار آثار جنگ شناختی و ترکیبی استعمارگران است. موانع این حضور و تعامل سازنده باید رفع شود و مسیر همکاری حوزه‌های علمیه و مساجد و مدارس هموار شود.

 

عبای رهبری که بر تن یک مداح نشست

 

مراسم اختتامیه نخستین کنگره ملی نوحه و نغمه‌های عاشورایی دوم مهر با حضور حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در برج میلاد برگزار شد. حجت‌الاسلام محمد قمی، رئیس سازمان تبلیغات اسلامی در این مراسم اظهار کرد: حکایت فقط واگویه هنری و حماسی دلدادگی و دلبستگی ما نیست، فقط آیین و مناسک و رسوم ارزنده نیست بلکه ماجرا از حقیقت عالم نشأت می‌گیرد. ترسیم و تجلی‌هایی مانند نوحه پیوند ما را با این ماجرا که منبع نور است، فراهم می‌کند. دست کم گرفتن نوحه در این مکتب و آئین خطاست.

 

حجت‌الاسلام مجید باباخانی، رئیس سازمان هیئت و تشکل‌های دینی نیز گفت: نوحه معنوی‌ترین و فراگیرترین بخش هیئت است. نوحه ماناترین بخش هیئت شده است، زیرا رنگ بقا یافته است. نوحه اگر وجه آسمانی نداشته باشد، ماندنی نمی‌شود. نوحه‌های «مکن‌ای صبح طلوع» و «امشبی را شه دین در حرمش مهمان است» ماندگار شده است، زیرا آسمانی بودند.

 

در این مراسم از محمدرضا طاهری به عنوان پرچم‌دار نغمه‌پردازی نوین به جهت سه دهه نغمه‌پردازی و خلق نوا‌های نوآورانه و ۲۶ برگزیده کنگره ملی نوحه تجلیل شد و رهبر معظم انقلاب عبای خود را برای هدیه به این مداح ارسال کرده بودند.

 

مهمترین پروژه‌های جهاددانشگاهی در جنگ

 

براساس گزارشی که روابط عمومی جهاددانشگاهی به مناسبت هفته دفاع مقدس منتشر کرد به تشریح بخشی از فعالیت‌های این نهاد انقلابی پرداخته است که تلاش همه‌جانبه و مشارکت گسترده جهاددانشگاهی در دوران دفاع مقدس، منجر به اجرای تعداد زیادی پروژه بزرگ و کوچک نظامی شد که از جمله آن‌ها می‌توان به راه‌اندازی مجدد خط تولید موشک کاتیوشا؛ ساخت مین‌های هوایی؛ بهینه‌سازی و به‌روز کردن سیستم ناوبری هواپیما‌های شکاری اف ۵؛ رمزگشایی از مخابرات دشمن؛ ساخت شبکه کامپیوتری پدافند راداری؛ پهپاد شناسایی برد کوتاه؛ دستگاه‌های رمزکننده متن و صوت؛ طراحی دستگاه تست‌کننده موشک ضدتانک؛ از کار انداختن بمب‌های لیزری و ایجاد ترس در سپاه دشمن با تکنیک‌های جنگ روانی اشاره کرد.

 

مرور تجارب پزشکی جنگ برای بحران‌های مشابه

 

در اولین همایش تخصصی جایگاه علم و فناوری حوزه سلامت در دفاع مقدس، که پنجم مهرماه در دانشگاه علوم پزشکی تهران با همکاری مؤسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت برگزار شد، یونس پناهی، معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت به نمایندگی از وزیر بهداشت گفت: جایگاه علم و فناوری در جنگ هر دو سال یک بار از سوی ستاد کل دفاع مقدس در همه ابعاد و با مشارکت نهاد‌هایی از سراسر کشور بررسی می‌شود و ما این توفیق را داشتیم که شاهد نشست‌های علمی در این زمینه باشیم.

 

سرلشکر سید یحیی صفوی، دستیار و مشاور عالی مقام معظم رهبری در امور نیرو‌های مسلح نیز از دانشگاه‌های علوم پزشکی خواست گروه‌های جهادی تشکیل و به مناطق مورد نیاز بروند و گفت: اگر چرخه بیماری با فقر و بیکاری ترکیب شود خانواده از هم می‌پاشد. گروه‌های جهاد سلامت را راه‌اندازی کنید. چرا اینقدر سرطان در حال پیشرفت است؟ علت آن چیست؟ کار تحقیقاتی کنید. از وزرات بهداشت می‌خواهم جایگاه و نقش خود را در برنامه هفتم توسعه پیدا کند؛ شما باید فعال باشید.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

عبدالرضا پازوکی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز تصریح کرد: اکنون جبهه ما فقط مرز شرقی نیست بلکه جبهه ما کل دنیاست و باید دانشجویی تربیت شود که زمینه‌ساز ظهور باشد. ما مدافع ارزش‌هایمان هستیم و دولت با تعامل ارزشمند خود البانی و پشتوانه مجازی دشمن را به هم ریخت و جبهه مقاومت سربلند بیرون آمد. باید خودمان را برای چنین جبهه‌ای آماده کنیم.

 

در این مراسم از «بسته پشتیبان درسنامه آشنایی با فرهنگ و معارف دفاع مقدس ویژه دانشجویان علوم پزشکی» رونمایی شد. سردار نصرالله فتحیان، مسئول موسسه بهداری رزمی دفاع مقدس و مقاومت نیز گفت: ما در ابتدای جنگ در حداقل امکانات بودیم که یکی از اقدامات اولویت‌دار ما آموزش امداد بود که آموزش امداد عمومی برای دو میلیون بسیجی و جوانان داوطلب در صحنه عملیات انجام شد. همچنین چهار آموزشگاه بزرگ بهداری سپاه در چهار نقطه کشور ایجاد شد و تیم‌های مورد نیاز یگان‌های عملاتی را تربیت کردیم.

 

حسن عراقی‌زاده، رئیس اداره بهداشت، امداد و درمان ستاد کل نیرو‌های مسلح در ادامه این همایش درباره سیر تحول علم و فناوری در بهداری رزمی از گذشته تا حال و نگاهی به آینده گفت: پاسخ این سؤال که آیا جنگ ما بر مبنای اصول آکادمیک و قابل دفاع اداره شده است یا خیر، این است که تکلیف، دفاع از انقلاب و وطن است، اما قطعاً در حوزه پزشکی و بهداری رزم این مسئله بوده و با نگاه کاملاً علمی اداره شده است. 

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

علی مهرابی‌توانا، عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه بقیه‌الله دیگر سخنران این مراسم بود. وی به تشریح نقش فناورانه بهداشت و پیشگیری در جهت حفظ سلامت رزمندگان و جامعه پرداخت و عباس فروتن مقاله‌ای با عنوان «تهدیدات بیولوژیک و تهدیدات شیمیایی و پیش بینی آینده» ارائه کرد. سعید سرکار، نیز موضوع «اثرات متقابل علم و فناوری و دفاع مقدس بر یکدیگر» را مورد بحث و بررسی قرار داد.

 

تجلیل از خانواده شهدا و ایثارگران دفاع مقدس و خانواده شهدای سلامت‌بخش دیگر این مراسم بود.

 

افتتاح مرکز طب پیشگیری جهاددانشگاهی

 

از رویداد‌های مهم حوزه سلامت می‌توان به افتتاح دومین مرکز درمانی شهدای ۱۵خرداد در خانه احسان محله مطهری تهران با حضور علی آقامحمدی، رییس ستاد تحول ۲۰۲۰ محلات کم‌برخوردار، علی عسگری، معاون اجتماعی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره) و حمیدرضا علیان‌زادگان، مدیرعامل بنیاد ۱۵ خرداد اشاره کرد. 

 

همچنین مرکز طب پیشگیری و ارتقای سلامت سازمان جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران پنجم مهرماه با حضور مسعود حبیبی، رئیس جهاددانشگاهی علوم پزشکی تهران و آی کاوا کاراتوشی، سفیر ژاپن در محل پژوهشکده فناوری‌های زخم و ترمیم بافت یارا افتتاح شد. این مرکز با همکاری و کمک و حمایت‌های دولت و مردم ژاپن در تهران راه‌اندازی شده است و نشان از دوستی دو ملت و حرکت آن‌ها در مسیر صلح و دوستی دارد. 

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

عشق به میهن در رزم شیرین درمان

 

پزشکان دوران دفاع مقدس حقی مجزا بر این کشور و همه مردم دارند که با هیچ متاعی قابل جبران نیست. سپیدپوشانی که بی‌چشم‌داشت حضور یافتند، جان بخشیدند و جان دادند. ایکنا به مناسبت هفته دفاع مقدس، به سراغ محمدرضا ظفرقندی، رئیس مرکز تحقیقات تروما، استاد تمام دانشگاه علوم پزشکی تهران، فوق تخصص عروق و تروما، رئیس سابق سازمان نظام پزشکی ایران، رئیس مرکز تحقیقات تروما و پژوهش‌های جراحی سینا که در دوران دفاع مقدس، بسیار مرهم بر زخم مجروحان جبهه‌ها گذاشت، رفته است تا تجربیات و خاطرات او را بشنود و سهمی کوچک در ثبت تاریخ شفاهی دفاع مقدس داشته باشد. 

 

وی در این مصاحبه گفته است؛ در عملیات کربلای ۵ در یکی از بیمارستان‌های صحرایی که تیم اضطراری حضور داشت کمتر از یک هفته حدود ۸۰۰ عمل جراحی انجام شد. این به معنای نجات جان ۸۰۰ انسان است. در سه روز اول عملیات تقریباً اکثر افراد کادر پزشکی یک ساعت هم نخوابیدند، به قدری تعداد مجروحان زیاد بود که فرصت شیفت‌بندی و استراحت وجود نداشت. کادر پزشکی شامل پرستاران و امدادگران در طول جنگ کار بزرگی را انجام دادند و به کشور خدمت شایان توجهی کردند.

 

متن کامل گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

خدمات مرکز امور خیریه سازمان اوقاف

 

یکی از مصاحبه‌های مهم ایکنا مربوط به تشریح برنامه‌های و طرح‌های مرکز امور خیریه سازمان اوقاف است که این خبرگزاری در آستانه روز وقف با حجت‌الاسلام احمد شرفخانی، رئیس مرکز امور خیریه سازمان اوقاف و امور خیریه گفت‌وگو کرده است که احیای مراکز درمانی موقوفه، کمک به اقشار آسیب‌پذیر، کمک به آزادی زندانیان غیرعمد نیازمند، کمک به دارو و درمان نیازمندان از جمله این برنامه‌هاست. وی از اعطای ۶۷ میلیارد تومان کمک بلاعوض به زوج‌های جوان در قالب طرح «پیوند آسمانی» طی سه سال گذشته نیز خبر داده است. 

 

مشروح گفت‌وگو را اینجا بخوانید.

 

تکلیف سربازان در قرآن

 

مراسم گرامیداشت روز سرباز وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح نیز چهارم مهرماه در محل مصلای شهر ری واقع در آستان حضرت عبدالعظیم(ع) برگزار شد. امیر صادقی، معاون منابع انسانی وزارت دفاع و پشتیبانی نیرو‌های مسلح با بیان اینکه روز سرباز یادآور ایثارگران و سرافرازی آلاله‌های سرخی است که سینه‌های ستبر خود را برای حفاظت از سرحدات ایران اسلامی سپر گلوله‌های دشمنان قرار دادند، این روز را گرامی داشت.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

عباس سلیمی، پیشکسوت قرآنی کشور و معاون موقوفات آستان حضرت عبدالعظیم(ع) نیز گفت: سربازان ما علاوه بر دو سال خدمت سربازی، هفت وظیفه مهم پیروی از قرآن و ولایت، ارتقای معرفت دینی همچون انس با قرآن کریم، نظم و انضباط در تمام امور به عنوان رهنمودی علوی از امام علی(ع)، ارتقای توان رزمی، دشمن‌شناسی و دشمن‌ستیزی و رعایت اصول حفاظت اطلاعات را نیز بر عهده دارند که باید به خوبی آن‌ها را انجام دهند. 

 

گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز

 

پنجم مهرماه، روز جهانی گردشگری بود و منوچهر جهانیان، رئیس کانون هماهنگی دانش، صنعت و بازار گردشگری به همین مناسبت در یادداشتی نوشته است؛ گردشگری می‌تواند یکی از اولویت‌های توسعه متوازن و پایدار در مسیر ایجاد اشتغال و کارآفرینی و درآمد ارزی و رفع محرومیت در مناطق مختلف و به‌ویژه مناطق کمتر شناخته شده و کمتر توسعه یافته در کشور باشد. با سرمایه‌گذاری در بخش‌های متنوع گردشگری و اهتمام جدی در این حوزه به تحقق شعار سال سازمان جهانی گردشگری یعنی گردشگری و سرمایه‌گذاری سبز عمل کرد.

 

بیست و پنج سال، پا به پای دانشجو

 

همزمان با نزدیک شدن به ۱۵ مهرماه، سالگرد تأسیس سازمان دانشجویان جهاددانشگاهی، از پوستر بیست و پنجمین سالگرد تأسیس این سازمان با شعار «بیست و پنج سال، پا به پای دانشجو» رونمایی شد. در این شعار، با اشاره به بیست و پنجمین سالروز تأسیس سازمان دانشجویان، به همراهی و هم‌گام بودن با دانشجویان در تمام این سال‌ها تأکید شده است.

 

تقارن سه رویداد مهم در هفته نخست مهر

 

نوسان قیمت فیش عمره

 

در حالی که دست‌اندرکاران و دارندگان فیش‌های عمره مفرده در انتظار برگزاری شورای عالی حج به ریاست رئیس جمهور و اختصاص ارز برای برگزاری عمره مفرده هستند و عربستان نیز آمادگی کامل خود را برای استقبال از عمره‌گزاران ایرانی از مدت‌ها قبل اعلام کرده و با فعال شدن کنسولگری‌های ایران در عربستان عملاً مهم‌ترین مشکل ازسرگیری عمره مفرده رفع شده است، علاقه‌مندان به شرکت در این سفر معنوی با تنوع قیمتی فیش عمره مواجه هستند.

 

در حال حاضر فیش‌های عمره مفرده که اولویت آن‌ها از یک تا ۳۰۰ است، یعنی به محض اعلام فراخوان می‌توانند در کاروان‌ها ثبت‌نام و عازم عمره مفرده شوند (اولویت‌های اول اعزام) از ۱۷ تا ۲۵ میلیون تومان در بازار قیمت‌گذاری شده است. فیش‌هایی که اولویت آن‌ها از ۳۰۰ به بالاست نیز بین ۱۶ تا ۲۰ میلیون تومان قیمت‌گذاری شده است.

 

انتهای پیام

The post مهرماه با عطر خوش سازندگی وطن و انتظار فرج Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment