باید و نباید‌های هوش مصنوعی به «مدیریت ارتباطات» رسید

باید و نباید‌های هوش مصنوعی به «مدیریت ارتباطات» رسیدبه گزارش ایکنا؛ شماره ۱۶۰ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» که پرونده ویژه آن مربوط به هوش مصنوعی است، منتشر شده است. همچنین «که علم عشق در دفتر نباشد»، «معماری؛ به یادآوردن و در یاد ماندن»، «امید از لوازم و نتایج گفت‌وگوست»، «اشک تمساح در امر اخلاقی زنانه»، «توده‌های بی‌شکل»، «مطول‌نویسی کاری بس دشوار» و … از عناوین دیگری است که در این شماره آمده است.

وقتی از هوش صحبت می کنیم، منظورمان چیست و خط مرز آن با مفاهیم همسایه همچون آگاهی، ذهن، احساسات و… کجاست؟ ملاک هوشمندی چیست و وقتی میگوئیم آیا هوش مصنوعی می‌تواند فکر کند، منظورمان از فکر کردن چیست؟ وقتی می‌گوئیم آیا می‌تواند احساس کند منظورمان از احساس چیست؟ و وقتی سوالمان این است که آیا می‌تواند آگاه باشد، منظور از آگاهی چیست؟ آیا اساساً می‌تواند عامل اخلاقی به حساب بیاید؟ آیا درباره تمام این مفاهیم می‌توان پرسش تحلیلی و بنیادین مطرح کرد که دقیقاً چه چیزی مدنظر است؟ این‌ها تعدادی از پرسش‌های کشنده است که در سلسله نشست‌هایی که در این باره و به همت مدرسه تردید برگزار شد، پاسخ داده شده است.

کاوه بهبهانی، پژوهشگر و مترجم فلسفه درباره تقابل هوش مصنوعی و هوش طبیعی معتقد است؛ یکی از مهمترین مخاطرات همنشینی هوش مصنوعی و هوش طبیعی همین است که رفته رفته در پاره‌ای از امور هوش طبیعی در پرتوی کمک گرفتن از هوش مصنوعی صرفاً مسائل را حل کند و دیگر اساساً تصوری از فهم فرایند حل مسئله نداشته باشد و کوآلیای فهم در او تحلیل برود؛ یعنی هوش طبیعی درست مثل اتاق چینی عمل کند.

میثم محمدامینی، مترجم و پژوهشگر فلسفه علم در مطلبی با عنوان «ابزار‌ها آدم می‌کشند یا آدم‌ها، آدم می‌کشند» به اخلاق و سیاستگذاری در قبال هوش مصنوعی پرداخته است. در این نوشته آمده است؛ هوش مصنوعی فرصتی به ما نخواهد داد که با آرامش به دنبال راه حل بگردیم. این طور نیست که هرگاه احساس خطر کردیم فرصت داشته باشیم که فکر کرده و قانونگذاری کنیم و فرآیند‌های بازدارنده را به اجرا دربیاوریم. تجربه چند سده گذشته نشان می‌دهد که بازتنظیم نظام هنجاری همیشه خیلی کندتر و عقبتر ازسرعت پیشرفت فناوری بوده است.

باید و نباید‌های هوش مصنوعی به «مدیریت ارتباطات» رسید

هاله عسگرینیا، دانشجوی دکتری فلسفه در دانشگاه توئنته هلند در «جعبه سیاهی که باید باز شود» به شش ارزش اخلاقی که باید لحاظ شود تا هوش مصنوعی قابل اعتماد طراحی کنیم، پرداخته است. سعیده بابایی، پژوهشگر حوزه اخلاق هوش مصنوعی نیزچند چالش اخلاقی پیش روی هوش مصنوعی را مورد توجه قرار داده است.

ابوطالب صفدری، پژوهشگر حوزه اخلاق و فلسفه فناوری معتقد است؛ اخلاق هوش مصنوعی، چیز مهمی را به ما یادآوری می‌کند که افق امکانی‌ای که هوش مصنوعی در برابر ما باز کرده، افق امکانی متفاوتی با افق‌های پیشین است. یاسر خوشنویس پژوهشگر مطالعات علم و فناوری نیز این مسئله را بررسی کرده است که چطور این ابزار جدید می‌نتواند در یک زمینه اجتماعی – سیاسی که تنش‌هایی از قبل وجود دارد، خود را نشان دهد.

«روابط عمومی در زمانه هوش مصنوعی» عنوان مطلبی است که مهدی محسنی، کارشناس روابط عمومی به آن پرداخته است. این مقاله نگاهی مختصر به تأثیر تحولات فناوری در ارتباطات و روابط عمومی معاصر دارد.

شماره ۱۶۰ ماهنامه «مدیریت ارتباطات» در ۵۹ صفحه و قیمت ۱۲۰ هزار تومان منتشر و ارائه شده است.

انتهای پیام

The post باید و نباید‌های هوش مصنوعی به «مدیریت ارتباطات» رسید Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment