به گزارش ایکنا، جشن طلیعهداران تعلیم و تربیت امروز سهشنبه 3 آبانماه به منظور استقبال از نو معلمان آموزش و پرورش شهر تهران در مرکز همایشهای برج میلاد برگزار شد.
رضامراد صحرایی، وزیر آموزش و پرورش در این مراسم بیان کرد: ۲۷ هزار و ۵۰۰ نفر از بین ۵۳۰ هزار نفری که در آزمون استخدامی آموزگاری شرکت کردند در دو مرحله پذیرفته شدند. بیش از ۵۰۰ هزار نفر به این فرآیند اعتراض دارند و معترضان باید برگزیدهها را ببینند. آموزش و پرورش محل تأمین شغل برای بیکاران نیست که هر کسی بیکار مانده از آموزش و پرورش گلایه داشته باشد.
وی ادامه داد: برای برگزیدگان آزمون استخدامی آموزگاری بهترین فارغالتحصیلان را انتخاب کردیم زیرا آموزگاری مهمترین کار کشور است که به آنها سپرده میشود.
صحرایی با اشاره به مسائل مربوط به کمبود معلم گفت: افراد حقیقت ماجراها را نمیگویند؛ برخی به رئیسجمهور میگفتند ۳۰۰ هزار معلم در کشور اضافه است و امروز میگویند که معلم نداریم؛ کمبود معلم یک ساله ایجاد نشده است و ما آن را به وجود نیاوردهایم؛ اما دولت به دنبال کشف استعدادها برای معلمی است.
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به آزمون دبیری و هنرآموزی بیان کرد: ۳۳۰ هزار نفر برای جذب در ۲۲ هزار فرصت شغلی در این آزمون شرکت کردند؛ در اجرای این آزمون تأخیر شد که البته آموزش و پرورش در آن تقصیری نداشت. تأخیر در اعلام نتایج اتفاق بدی بود اما بهترینها را در این آزمون انتخاب شدند. معلمان یک ماه دیر به مدارس ملحق نشدند اما جذب معلمی که قرار است ۳۰ سال به آموزش و پرورش خدمت کند اگر یک ماه تأخیر شود برای انتخاب بهتر ارزشش را دارد.
نیاز به ۱۰ هزار معلم دیگر برای تهران
وزیر آموزش و پرورش خبر داد: حداقل به ۱۰ هزار معلم دیگر برای تهران نیاز داریم اما انتخاب معلمان خوب از اقدام فوری و بدون حساب و کتاب بسیار مهمتر است. مفتخریم که فرآیند علمی، سنجیده و کاملاً مبتنی بر کشف استعداد معلمی داشتیم.
صحرایی خطاب به رسانهها بیان کرد: از رسانهها میخواهیم جای خادم و خائن را عوض نکنند و نشان دهند آموزش و پرورش امروز نتیجه چه اقداماتی است. امروز آموزش و پرورش میخواهد به اولویت اول کشور تبدیل شود؛ رسانهها کسانی نمیگذارند این اتفاق رخ دهد را نشان دهند. نطفه اقتصاد، فرهنگ و جامعه و کشور قوی نه در محافل سیاسی بلکه در مدرسه گذاشته میشود. معلمان کسانی هستند که تحولات را رقم میزنند.
وی با بیان اینکه مأموریت بسیار بزرگی را بر عهده گرفتیم و آن هم خدمت به کسانی است که آینده کشور را میسازند گفت: وضعیت امروز مدارس هرکشور تصویر و ترسیم کننده آینده آن کشور است؛ هرکسی که میخواهد بداند بیست سال آینده کشور چگونه خواهد بود امروز به مدارس نگاه کند آینده ایران را خواهد دید. خشنود و خرسندیم که بخشی از سیمای آینده ایران در دست کسانی قرار گرفته که در انتخاب آنها راهی را انتخاب و پیمودم که جدید، جدی و دشوار بود.
صحرایی تصریح کرد: معلم مهم است و اولین معلم خداوند متعال و پیامبر اسلام(ص) بعد از خداوند در صدر معلمان است. جهل، بنیان هر پلیدی، پلشتی، بدی و ناپاکی است و معلم با جهل میجنگد و بر او میتازد، روشنایی میبخشد و نور میتاباند، به همین دلیل است که در وصف او گفته میشود معلمانی که آموزنده نیکیها هستند تمام جنبندگان زمین و آسمان و ماهیان و هر آنچه در خشکی و دریاها است برای او طلب استغفار میکنند.
استخفاف معلمان کار منافقان است
وی با اشاره به جایگاه و نقش معلم در سخنان مقام معظم رهبری گفت: معلم هویت آینده کشور است؛ معلمان انسان میسازند و تربيت میکند و آن هم انسانی با خصوصیاتی که در ستد تحول بنیادین به آن اشاره شده است. استخفاف معلمان کار منافقان است که این سخنی از رهبر است.
وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه معلمی قبل از آموزگاری باید پروردگاری کند گفت: معلم با شادی کودک شاد و با غم او غمگین است. هر وقت معلمی دچار تکرار شود فرسودگی شغلی در او شروع میشود.
صحرایی با تأکید بر موضوع هویت بیان کرد: باید هویت تاریخساز ایران را به کودکان منتقل کرد؛ امروز هدف، زدودن هویت است تا هویت ایرانی – اسلامی را کمرنگ کنند. باید این موضوعات را برای کودکان تبیین کرد. انقلاب و نظام و در صدر آن رهبر انقلاب دغدغهای جز شکوفا شدن یکایک فرزندان این کشور ندارد.
وی با بیان ویژگیهای معلمی تصریح کرد: معلم خوب باید یک روانشناس خوب باشد دانستن روانشناسی از گزینههای مهم ما در فرایند انتخاب معلمان بوده است. واقعیت این است که مفاهیم بین ما و نسل جدید در جاهایی از بین رفته است و باید این نسل را بشناسیم تا بتوانیم بر او تأثیر بگذاریم. این نسل، نسل آیندهساز کشور هستند. سند تحول بنیادین میخواهد دانشآموزان معتقد، شجاع، حقیقت دوست، حقیقت طلب، جهانی اندیش، ماهر و کارآفرین تربيت کنیم.
فن آموزش، مهمتر از علم آموزش
صحرایی ادامه داد: فن آموزش، مهمتر از علم آموزش است؛ باید فنون آموزش را دانست. کتابهای درسی چارچوب خاص خود و در تألیف آن اهتمام ویژه وجود دارد. نباید توقع داشت که به سرعت کتب عوض شوند بلکه این معلم است که باید دائماً عوض شود و پاسخگوی نیازهای جدید باشد. نباید برده کتب درسی شد و کتب اسباب دست معلم و چراغ راهنمای یارای مسیر هستند اما راهنمای اصلی معلمان هستند.
وی افزود: معلمان به گونهای آموزش میدهند که خود آموزش دیدهاند؛ اگر آموزشهای معلمان کهنه بوده تقاضا میکنم به دانشآموزان آموزش جدید بدهند و اگر نظام آموزش عالی آنقدر متحول نشده که عالمان خوبی تربيت کند. باید خود را به روز کنیم زیرا آنچه در دانشگاه آموختیم هیچگاه پاسخگوی آنچه در کلاس میآموزیم نیست.
در پایان این مراسم متن سوگندنامه معلمی توسط نومعلمان و وزیر آموزش و پرورش قرائت شد.
انتهای پیام
The post آموزش و پرورش محل تأمین شغل برای بیکاران نیست Originally appeared on iqna.ir