به گزارش ایکنا؛ ویژهنامه اینترنتی «خورشید یازدهم» به مناسبت سالروز ولادت امام حسن عسکری(ع) با محتوای متنوع و موضوعاتی چون تاریخ زندگی امام حسن عسکری(ع)، سیره هدایتی، سیمای امام(ع)، رشحاتی از کلام نورانی امام حسن عسکری(ع) و اصحاب و یاران امام به روزرسانی و منتشر شد.
حضرت امام حسن عسکری(ع) به روایت مشهور در هشتم ربیعالثانی در سال ۲۳۲ هجری قمری در مدینه متولد شد. امام در سال ۲۳۵ هجری قمری که چهارساله بود، با پدر بزرگوارش امام هادی(ع) به سکونت در سامرا مجبور شد و حدود نوزده سال با پدر خویش در این شهر ساکن بود. پس از شهادت پدر، به مدت شش سال امامت کرد و در این مدت به علت سختگیری بیش از حد عباسیان، با تقیه بسیار رفتار میکرد و جز یاران نزدیک، کسی را برای ملاقات نمیپذیرفت.
در تاریخ زندگی خورشید یازدهم آمده است؛ پس از حضرت موسی بن جعفر(ع) سالهای بسیاری در سیاهچالهای هارون به سر برد، چنان مینماید که امام دیگری جز امام حسن عسکری(ع) به این سرنوشت دچار نشد. امام عسکری(ع) از سال ۲۵۴ تا ۲۶۰ سختترین روزهای زندگیاش را زیر نظر سه خلیفه غاصب(معتز، مهتدی و معتمد) گذراند. آنها هرگز به زندان بسنده نکردند؛ بلکه بارها اندیشه پلید از میان بردن حضرت در سر پروراندند و در پرتو قدرت الهی که با خلع از خلافت، قتل و یا دیگر مشکلات روبرو شدند.
سیره هدایتی امام(ع) نشان میدهد؛ حضرت عسکری(ع) با وجود همه آن فشارها و کنترلها و مراقبتهای بیوقفه حکومت عباسی، یکسری فعالیتهای سیاسی، اجتماعی و علمی در برای حفظ اسلام و تشیع و مبارزه با افکار ضداسلامی و ضدشیعی انجام داد که از جمله کوششها و تلاشهای علمی ـ فرهنگی آن حضرت میتوان به تربیت شاگردان اشاره کرد. گرچه حضرت عسکری(ع) بر اثر نامساعد بودن زمان و محدودیت بسیار شدید که حکومت عباسی اعمال میکرد، موفق به گسترش دانش دامنهدار خود در سطح کل جامعه نشد، ولی در تربیت شاگردانی که هر کدام به سهم خود در نشر و گسترش معارف ناب تشیع و رفع شبهات دشمنان شیعه نقش مهمی داشتند، موفق شد.
«فعالیتهای علمی امام حسن عسکری(ع)»، «امام عسکری نماد فضیلتها»، «سیره سیاسی امام حسن عسکری(ع)»، «معجزات و کرامات»، «تکرار مباهله»، «یازدهمین شمشاد ولایت»، «سیری در سیره فردی و اجتماعی امام حسن عسکری(ع)» و «نهضت خدمترسانی به مردم در سیره امام(ع)» عناوین مقالاتی است که در ویژهنامه اینترنتی لینک شدهاند.
در بخش کتابشناسی، کتابهایی چون «کتابشناسی امام عسکری(ع)»، «موسوعه الامام عسکری(ع)»، «فرهنگ جامع سخنان امام حسن عسکری(ع)»، «تفسیر امام(ع) از نگاه بزرگان»، «ترجمه تفسیر منسوب به امام عسکری(ع)» و «نگاهی به قرآن منسوب به امام حسن عسکری(ع)» معرفی شده است.
برای مطالعه ویژهنامه اینترنتی «خورشید یازدهم» اینجا را ببینید.
انتهای پیام
The post ویژهنامه اینترنتی «خورشید یازدهم» منتشر شد Originally appeared on iqna.ir