
مصاحبهها و نشستهای تخصصی در رابطه با بررسی مسائل سواد رسانهای و اخبار جعلی، همچنین تقویت نشاط اجتماعی و … از جمله موارد خواندنی است که در خروجی اخبار اجتماعی ایکنا قرار گرفته است. در بسته خبری برخط جامعه هفته گذشته مروری بر این اخبار داریم.
کمک ۴۸۷ میلیارد ریالی ایرانیها به مردم غزه
وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر گفت: با گذشت ۲۲ روز از آغاز پویش بشردوستی جمعیت هلال احمر، میزان کمکهای نقدی هموطنان ایرانی به مردم مظلوم فلسطین به بیش از ۴۸۷ میلیارد ریال رسید.
وی با اشاره به اینکه کمکهای نقدی مردم نوع دوست کشورمان به مردم مظلوم غزه از طریق اعلام شماره حسابهای هلالاحمر نزد بانکهای مرکزی و ملی از ۱۷ مهرماه آغاز شده است، افزود: هموطنان میتوانند کمکهای نقدی خود به مردم مظلوم فلسطین را به شماره حساب۹۹۹۹۹ و شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۵۴۴۹۹۹۹۹۹ نزد بانک ملی و یا به شماره حساب۴۱۰۱۰۳۴۷۴۱۹۹۹۹۹۸ و شماره کارت ۶۳۶۷۹۵۷۰۷۸۷۵۸۳۳۶ نزد بانک مرکزی و یا از طریق شماره گیری کد دستوری #۵*۱۱۲* واریز کنند.
اعطای جایزه البرز به ۴۲ دانشآموز نخبه
حیدر ارشدی، مدیرعامل بنیاد فرهنگی البرز در نشست خبری شصت و یکمین سال جایزه البرز ویژه دانشآموزان که چهارشنبه، ۱۰ آبان برگزار شد، گفت: با خاتمه فرایند ثبتنام و بارگذاری مدارک دانشآموزان، براساس شاخصهای سامانه جایزه البرز و تجمیع مستندات دریافتی، ارزیابی و داوری دانشآموزان از سراسر کشور آغاز شد و در نهایت ۴۴ نفر انتخاب شدند که دو نفر به دلیل اینکه در سالهای گذشته در همین بخش برگزیده شده بودند، از روند انتخابی حذف شدند.

وی با بیان اینکه گواهی جایزه البرز به دانشآموزان پایه نهم به همراه مبلغ ۳۰۰ میلیون ریال و دانشآموزان پایه دوازدهم هر نفر ۴۵۰ میلیون ریال است، افزود: آئین اهدای جایزه البرز ۱۴۰۲ دانشآموزی با هدف تجلیل از دانشآموزان برتر کشور از ساعت ۹ روز دوشنبه، ۱۵ آبانماه با حضور دانشآموزان برگزیده کشور در هتل ارم تهران برگزار میشود.
فراخوان جایزه البرز ۱۴۰۳ نیز در بخش نخبگان، با هدف تکریم اهالی علم و تجلیل از دانشمندان، فناوران، دانشگاهیان و حوزویان برتر سراسر کشور منتشر شد.
پویش کودکانه ضدصهیونیستی «موشک بساز»
پویش کودکانه ضدصهیونیستی «موشک بساز» با هدف دفاع از مردم بیدفاع غزه و مقارن با سالروز تولد پدر موشکی ایران، شهید حسن طهرانیمقدم، برای کودکان چهار تا شش سال در خانههای کودک شهر شکوفایی مناطق ۲۲ گانه برگزار میشود.
در این پویش، کودکان ابتدا با رنگآمیزی پرچم ایران و فلسطین که بر روی ماکت موشک طراحی شده است، موشک را کامل و سپس، با سردادن شعار «مرگ بر آمریکا» و «مرگ بر اسرائیل» موشکها را به سمت پرچم اسرائیل و آمریکا پرتاب میکنند.
بزرگترین شکست صهیونیستها
گردهمایی ذاکران و مداحان سراسر کشور دوشنبه، هشتم آبانماه در سالن پنجم آذر سازمان بسیج مستضعفین برگزار شد. سردار سرلشکر حسین سلامی، فرمانده سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در این مراسم اظهار کرد: صهیونسیتها که عصاره مکر و زور و مکر دشمن هستند تا سه هفته پیش تصور میکردند که ناامنی و ترس، آن سوی دیوارها معنا دارد و متعلق به فلسطین است. تصور میکردند آمریکا، انگلیس، آلمان و فرانسه حامی آنهاست و کسی نمیتواند به آنها دست یابد. این تصور مقامات و شهروندان آنها بود. تصور میکردند یک دستگاه امنیتی پیچیده دارند که همه چیز را تحت کنترل دارد و هر حرکتی از چشمان آنها مخفی نیست. هرچه تجهیزات پیشرفته اطلاعاتی، الکترونیکی، اپتیکی و انسانی را در اختیار دارند و تصور میکردند ارتش قدرتمندی دارند و با این چهار تصور آرام میخوابیدند.
وی بیان کرد: در هفتم اکتبر همان ۱۵ مهرماه تمام این تصورات فروریخت. برای این رژیم میتواند فروپاشی کامل و شکست آخر باشد. در این سرزمین مردم، دستگاهها و ارتش همه باهم زندگی میکنند. جنگ و زندگی تفکیکپذیر نیست. تا به امروز توانستند این تصور را ایجاد کنند که امکان انتقال ناامنی به مرزهای این سرزمین نیست. بزرگترین شکست برای آنان رقم خورد.
مصطفی خورسندی، رئیس سازمان بسیج مستضعفین با اشاره به اینکه جهاد تبیین مورد انتظار در این شرایط بسیار مهم است، گفت: مداحان ظرفیتها و اثرگذاری بسیاری در میان مردم دارند و باید از مناسبتهای موجود برای تبیین و روشنگری استفاده کنند.
رویداد «فلسطین، دست واحد»
این روزها در مقابل دانشگاه تهران اتفاق متفاوتی در حال رقم خوردن است و تعدادی از سازمانها، کانونهای مردمنهاد، انجمنهای دانشجویی و عموم مردم در کنار یکدیگر قرار گرفته و رویداد متفاوتی به اسم «فلسطین، دست واحد» را برگزار میکنند. این ویژه برنامه با هدف حمایت از مردم مظلوم فلسطین و رساندن پیام مظلومیت آنان به مردم ایران و جهان برگزار میشود.
جمعی از دانشجویان، دانشآموزان و عموم مردم در قالب اجرای برنامههای فرهنگی و هنری در مقابل سر در اصلی دانشگاه تهران گردهم جمع شده و به اجرای برنامههایی نظیر سرودخوانی، جلسات پرسش و پاسخ، دوخت پرچم فلسطین و … میپردازند.
علاوه بر این، مجموعه غرفههایی در دو پیادهرو اطراف دانشگاه تهران، منتهی به خیابان ۱۶ آذر و خیابان قدس برپا شده است که در آن برنامههای هنری نظیر خوشنویسی، نقاشی، کتابخوانی و … توسط مردم برگزار میشود. در بخش دیگری از این غرفهها نیز روایت یک قرن استعمار و اشغال سرزمین فلسطین توسط اسرائیل توسط مردم نوشته میشود. همچنین تصاویری از جنایات رژیم صهیونیستی توسط ویدیوپرژکتور بر سردر دانشگاه به نمایش درمیآید.
ویژهبرنامه «فلسطین، دست واحد» هر روز از حوالی بعدازظهر آغاز شده و تا پاسی از شب در مقابل دانشگاه تهران برگزار میشود.
شعار هفته استکبارستیزی
سردار مجتبی باستان، رئیس سازمان بسیج دانشآموزی در نشست خبری هفته بسیج دانشآموزی که شنبه ۶ آبان برگزار شد، گفت: هشت آبان مصادف با شهادت نوجوان بسیجی، شهید حسین فهمیده است و تا ۱۳ آبان روز دانشآموز، هفته استکبارستیزی نامگذاری شده است. شعار هفته استکبارستیزی «نظم نو جهانی با نسل آرمانی» است.
وی با بیان اینکه دو کلیدواژه برای انتشار مطالب در فضای مجازی در نظر گرفته شده است، گفت: تمام برنامههای فضای مجازی برگرفته از دو کلیدواژه «#نسل_ضد_آمریکا» و «#هندسه_بدون_سلطه» خواهد بود. امیدآفرینی، نشاطآفرینی و تبیین هویت ملی سه رویکرد در نظر گرفته شده در هفته بسیج دانشآموزی است. این سه رویکرد به سه درونمایه استکبارستیزی و شناخت جنایات آمریکا در ایران و جهان، جنایات رژیم غاصب صهیونیستی و حمایت از کودکان غزه و فلسطین و جهاد تبیین میپردازد و در سه سطح مدرسهای، شهرستانی و ملی برنامهها برگزار میشود.
پویش «فریاد عروسکها»، اعزام ۵۰۰ هزار دانشآموز به اردوهای راهیان نور و رویداد ساخت دستسازههای استکبارستیزی از برنامههای دیگر هفته آینده است.
شرکت دانشآموزان در برنامههای پرورشی اختیاری است
مراسم گرامیداشت شهید حسین فهمیده، آغاز هفته بسیج دانشآموزی و افتتاحیه اردوهای راهیان نور دانشآموزی یکشنبه، ۷ آبان در قطعه ۲۴ بهشت زهرا (س) برگزار شد.
اصغر باقرزاده، معاون فرهنگی وزارت آموزش و پرورش در این مراسم گفت: دانشآموزان امروز فهمیدههای دوران هستند. ما دانشآموزان را مجبور به انجام کاری نمیکنیم بلکه دانشآموزان با علاقه و اختیار خود در برنامههای پرورشی شرکت میکنند.

سردار احمد ذوالقدر، فرمانده سپاه حضرت سیدالشهدا(ع) در این مراسم بیان کرد: راهیان نور یک جلوه کوچک از شجاعتها و دلاوریهای شهدای دفاع مقدس و مکان شهادت ۱۹۰ هزار شهید است. جبهههای ما مقدس هستند و هر نوع ناپاکی پس از ورود به آنجا پاک میشد. باید فرهنگ دفاع مقدس به شهر بیاید. دشمن در بعضی از صحنهها نسبت به نفهمیدن خود آگاه شده است.
سردار حسین معروفی، معاون هماهنگ کننده سازمان بسیج مستضعفین اظهار کرد: یکی از خروجیهای بزرگ دفاع مقدس ناموسپرستی ما بود؛ ما ناموس پرستیم و این را از عاشورا آموختیم. ما هشت سال در مقابل دشمن ایستادم و ۱۸۸ هزار شهید فهمیده دادیم، اما اجازه ندادیم پای دشمن به کشور برسد. در جبهه مقاومت و مبارزه با داعش با حضور شهید سلیمانی و گروه خود از دستیابی دشمن به ناموس مسلمانان جلوگیری کرد.
برگزاری پویش برگرداندن غذای «مقلوبه»
پویش مردمی پخت و برگرداندن غذای «مقلوبه» آغاز به کار کرد. این پویش با شعار «رژیم صهیونیستی سرنگون میشود» پنجشنبه ۱۱ آبان ماه مقابل سر در دانشگاه تهران برگزار شد که در آن از شهروندان دعوت شده بود، ضمن پخت این غذا در منزل و همراه آوردن آن در محیط برگزاری پویش، یک پیام خانوادگی برای رژیم کودککش اسرائیل مخابره کنند.
مقلوبه یک نوع تهچین است که به روشهای مختلف در تمام کشورهای عربی با مواد مرغ، گوشت یا سبزیها درست میشود. نکته جالب در پخت و استفاده از این غذا این است که وقتی غذا پخته میشود، برای استفاده از آن غذا را از داخل قابلمه به روی یک سینی یا بشقاب بزرگ برمیگردانند.
فصل جدیدی از ریشهکنی بیسوادی
هفته سواد رسانهای که از یکم تا نهم آبان برگزار میشود، بهانهای شد تا خبرگزاری ایکنا با برگزاری نشست تخصصی «فضای دیجیتال؛ خانواده و سبک زندگی» با حضور حجتالاسلام علی نوریجانی، رئیس کل باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو ـ ایران و جناب سرهنگ علیمحمد رجبی، رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا به مسائل پیرامون سواد رسانهای بپردازد؛ که هفته گذشته بخش اول این نشست با تیتر «مسیر پیشروی خانوادهها در عصر رسانههای دیجیتال؛ تقویت یا تضعیف» منتشر شد.
یکی از نکات مهمی که در بخش دوم نشست مطرح شد این است که؛ لازم است در حوزه سواد رسانهای نیز همانند سواد خواندن و نوشتن، نهضتی تشکیل شود. حجتالاسلام نوریجانی در این زمینه معتقد است؛ تاکنون چهار تعریف در حوزه سواد رسانه داشتهایم، اول این بود که کسی که خواندن و نوشتن نمیداند، بیسواد است، پس از چند سال گفتند هر کسی که سواد آی تی ندارد بیسواد است و در این راستا دورههای ICDL برگزار شد. دوره سوم آموزش زبان غیر از زبان مادری بود که در این عرصه هم برخی از سازمانها تندروی کردند، به حدی که مقام معظم رهبری فرمودند، ما باید در حوزه زبان و علم به قدری رشد کنیم، چنانچه دنیا در سالهای آینده خواست منابع جدید علمی داشته باشد، فارسی یاد بگیرد. اکنون در تعریف چهارم سواد هستیم. متأسفانه نهضت سوادآموزی در مرحله اول جامانده است و اخیراً به جهت اینکه نگاه سازمانی این است که بیسوادی ریشهکن شده است و همه خواندن و نوشتن بلد هستند، میخواهند این سازمان را در سازمانهای دیگر آموزش و پرورش ادغام کنند. در حالی که اگر نهضت سوادآموزی، عهدهدار آموزش این حوزه شود، قاعدتاً اتفاقهای بزرگی در کشور خواهد افتاد و تأثیرگذار خواهد بود.
رفاه اقتصادی؛ مؤلفهای مهم، اما ناکافی در ایجاد نشاط اجتماعی
سبک زندگی، شیوه زندگی افراد در جنبههای فردی و جمعی است و تفریحات سالم میتواند تأثیر مستقیمی بر سلامت روانی و اجتماعی اعضای خانواده داشته باشد. شادی و نشاط اجتماعی و حضور آن در یک جامعه، از منظر علوم و افراد متخصص حوزههای مختلف، از نشانههای یک جامعه سالم است. وقتی در یک جامعه نشاط اجتماعی نباشد، آن جامعه دچار بروز عواملی مانند افسردگی و انحرافات مختلف فردی و جمعی، فرهنگی و … میشود.
عدم وجود نشاط اجتماعی در میان جوانان، افسردگی و سرخوردگی را به همراه دارد. برای شاد بودن باید مؤلفه امید به زندگی را افزایش داد، چون امید به زندگی و شاد بودن باعث کاهش آسیبهای اجتماعی از جمله اعتیاد، خودکشی و … میشود پس برای افزایش امید به زندگی باید در دوران نوجوانی و جوانی و دغدغههای این نسل بها دهیم.
امانالله قراییمقدم، جامعهشناس و عضو هیئت علمی دانشگاه خوارزمی در گفتوگو با ایکنا، به موضوع نشاط اجتماعی و عوامل مؤثر در افزایش شادی در جامعه اشاره و اظهار کرد: ممکن است برخی نیز از اقتصاد خوبی برخوردار باشند، اما نشاط کافی نداشته باشند. ازدیاد فقر، ناامیدی، بیکاری فراوان و … همگی از عوامل مؤثر در کاهش نشاط اجتماعی هستند. برنامههای رسانه ملی در میزان بالا بردن نشاط اجتماعی بسیار مؤثر است و رسانه میتواند در این زمینه نقش بسیار تعیینکنندهای ایجاد کند. امروز آب و هوای اجتماعی در کشور غمآلود است که نتیجه آن ناامیدی جوانان و ایجاد یأس در جامعه است که همین مسئله پیشزمینه پدیدههایی مانند فرار مغزها و … خواهد بود.
گلایه وزیر کشور از شناسایی دیرهنگام مسئله پیری جمعیت
احمد وحیدی، وزیر کشور در رویداد ملی همافزایی ظرفیتسازی اجتماعی سازمان بهزیستی که ششم آبانماه در سالن وزارت کشور برگزار شد به مسائل مهمی از جمله شناسایی به موقع آسیبها و طراحی بهترین راه حل برای رفع آسیبهای اجتماعی اشاره کرد و گفت: ما با پیری جمعیت مواجه شدهایم، چرا که قانون کنترل جمعیت تا سال ۷۱ باید اجرا میشد و بعد از آن باید این قانون برداشته میشد، اما دیر این مسئله شناسایی شد تا اینکه مقام معظم رهبری پیری جمعیت را مطرح کردند؛ گاهی در شناسایی مشکلات تأخیر داریم.
چگونگی همزیستی مخاطب و اطلاعات در عصر رسانه
در سالهای اخیر، گسترش رسانهها، شبکههای اجتماعی و در مجموع فضای دیجیتال، فرآیند ارتباط افراد با یکدیگر را تسهیل کرده است. کاربران در این فضا اطلاعاتی را به اشتراک میگذارند، با سایرین ارتباط برقرار کرده و در رابطه با مسائل و موضوعات گوناگون بحث و تبادل نظر میکنند. با این حال همه این اطلاعات صحیح نیست و به ویژه در میان خبرهای منتشر شده، اخبار نادرستی نیز منتشر میشود که به آنها اخبار جعلی گفته میشود. این اخبار به قصد فریب کاربران تولید میشود و در ایام ویژهای نظیر انتخابات، بحرانها، التهابات اجتماعی، سیاسی و … افزایش مییابد.

فراوانی اخباری از این دست، نگرانیها و مشکلات جدی را در اغلب جوامع به وجود آورده است. راهکارهای متعددی برای مقابله با چنین اخبار و محتواهایی وجود دارد، اما یکی از نکات مهم در این زمینه نحوه مواجهه کاربران با این محتواهاست که خبرگزاری ایکنا به بهانه هفته سواد رسانهای نشستی با عنوان «فضای دیجیتال؛ اخبار جعلی و فریب افکار عمومی» با حضور لیلا نیرومند، عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد اسلامی و محمدمحسن دوباشی، عضو هیئت امنای باشگاه مدیریت رسانه و توسعه سواد رسانهای یونسکو برگزار کرده و به این موضوع پرداخته است.
کارشناسان سواد رسانهای در این نشست مطرح کردند: امروزه در فضایی قرار داریم که انبوه اطلاعات ما را دچار بحران در تحلیل خواهد کرد. یعنی حتی در مواجهه با اخبار واقعی، قدرت پردازش را از دست میدهیم و یکی از علتهای مهم این است که خودمان را در مواجهه با انبوه اطلاعاتی قرار میدهیم که نیازی به آنها نداریم.
سواد رسانهای نیاز امنیتی و سلامتزا برای جامعه
اختتامیه مجازی هفته جهانی سواد رسانهای سهشنبه ۹ آبانماه با حضور نماینده وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، رئیس انجمن سواد رسانهای ایران، رئیس سازمان بسیج رسانه کشور و معاون سازمان تنظیم مقررات رسانههای صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی برگزار شد.
فرشید رضایی، سرپرست دفتر آموزش و ارتقای سلامت وزارت بهداشت در این مراسم با بیان اینکه دنیای امروز مانند صد سال گذشته نیست که بتوان بدون سواد رسانهای زندگی کرد، گفت: واکسن سواد سلامت که بخشی از سواد رسانهای و سواد خودمراقبتی است، باید در جامعه تزریق شود تا ما را در برابر همه تهدیدات مصون کند. قطع شدن پای یک دیابتی و یا نابینا شدن او نتیجه بیسوادی سلامت است؛ بنابراین باید در هر خانواده دیابتی، یک سفیر سلامت داشته باشیم. اگر در حوزه بهداشت کار میکنیم، باید در این زمینه تلاش کنیم و نباید کسی دیابت بگیرد و برنامه خودمراقبتی باید در راستای نجات دیابتیها باشد.
سینا شامخ، کارشناس مرکز پژوهشهای مجلس در ادامه این همایش گفت: مسئولیت چهرهها در شبکه اجتماعی، سیاستگذاری سکوهای دیجیتال، تنظیمگری سکوهای دیجیتال و… از موارد دیگری است که در مرکز پژوهشهای مجلس بررسی شده است. همچنین در بسترهای مختلفی حمایت از فعالان حوزه سواد رسانهای را انجام دادهایم و از پژوهشگران در این زمینه دعوت به همکاری کردهایم.
مسعود نویدیمقدم، دکترای تخصصی رواندرمانی و روانشناسی بالینی در این مراسم گفت: بیشتر فرزندان ما در فضای مجازی حضور دارند، اما هنوز سواد و هنر لازم را برای ابراز خود نیافتهاند و به همین دلیل دچار چالشهای روانشناختی و سرخوردگی میشوند و در این صورت لغزشهای کلامی و رفتاری را در آنها شاهد خواهیم بود.
لیلا وصالی، عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی (ره) در ادامه با اشاره به بحث اخبار جعلی گفت: خبرنگاران تحلیلگر افرادی هستند که واسط مردم و اتفاقات هستند. اگر رسانهها مرجعیت درستی داشته باشند، به جای اینکه مردم پیگیر مسائل خود باشند، خبرنگاران پیگیر مسائل آنها خواهند بود و به دقت موضوعات را پیش میبرند.
بر قلمدوش قابلیت
حیدر تورانی، استاد تمام مدیریت آموزشی پژوهشگاه مطالعات آموزش و پرورش در یادداشتی که در اختیار ایکنا گذاشته به یکی از چالشهای عرصه تعلیم و تربیت پرداخته است. در بخشی از این یادداشت آمده است؛ انگیزه، شوق تغییر، روحیه مشارکتجویی و مشارکتپذیری، اعتماد به نفس، کنجکاوی و کندوکاو و عزم و اراده» از جمله مهمترین شاخصهای مربوط به قابلیت و ظرفیت افراد است که به آنان یاری میرساند تا بتوانند زندگی موفقی در حال و آینده داشته و بر چالشهای پیش روی فائق آمده و شکار فرصتها پیشه کنند.
نیاز داریم فرزندانمان را در مدرسه به گونهای تربیت کنیم که از قابلیتها و ظرفیتهای لازم برخوردار شوند و با احراز و کسب قابلیت، از زندگی در «عصر مفاهیم و دیجیتال» که مدام در سرازیری تغییر و کارآفرینیهای غیرقابل باور است، نهراسیده و لذت ببرند. بدیهی است، تحول در محتوای مواد و رسانههای آموزشی و توانمندسازی معلمان ضروری و اجتنابناپذیر است. البته این یک جهتگیری، درست، اما دقیق و زمانبر است و نیازمند نگاه راهبردی و آینده نگرانه و آینده نگارانه است و نظام آموزشی باید همه منابع مادی و معنوی خود را همراه با حمایتهای حاکمیت و سازمانهای پشتیبان بیرونی همسو کند.
راهکار رشد مناسب نوجوانان در طب ایرانی
دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به مناسبت هفته ارتقای سلامت نوجوانان، اینفوگرافی و کلیپی آموزشی درباره تدابیر رشد نوجوانان و توصیههای خوراکی دوران نوجوانی منتشر کرده است. در این اینفوگرافی، طب ایرانی به نوجوانانی که میخواهند رشد مناسبی داشته باشند، توصیه کرده است، بر اساس مزاجشان ۶۰ دقیقه در روز ورزش داشته باشند، از اقداماتی که موجب گرم شدن زیاد و تعریق زیاد در بدنشان میشود، پرهیز کنند و اگر وزن کمی دارند در محلهای سرپوشیده و به صورت سبک ورزش کنند. همچنین خوردن گوشت مرغ و گوسفند، نخود، لوبیا، گندم، ماش، هویج و جوانهها، گلابی، انار شیرین، سیب شیرین و انجیر، بادام، فندق و مویز نیز به شدت توصیه میشود.
اعلام برترین بقاع متبرکه
مراسم اختتامیه اولین دوره جشنواره سلاله(ویژه معرفی فعالیتها و خدمات آستان امامزادگان بقاع متبرکه) هشتم آبانماه با حضور عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی و گردشگری و حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه در هتل ارم تهران برگزار و برترین هیئت امناهای بقاع متبرکه معرفی شدند.
از بین هشت هزار بقعه متبرکه سطح کشور، هزار و ۲۰۰ امامزاده در این جشنواره که در قالب سه سطح برگزار شد، شرکت کردند. در سطح یک تقریباً ۲۰۰ بقعه، در سطح دو ۳۴۷ بقعه و مابقی در سطح سه شرکت کردند.
این جشنواره در چهار محور فرهنگی، اجتماعی، قرآنی و مدیریتی و عمرانی از سوی سازمان اوقاف امور خیریه برگزار شد، به عنوان مثال در بحث فرهنگی، به استقرار هیئت در بقاع متبرکه و سبک زندگی پرداخته شده یا در حوزه اجتماعی، بحث قرار دوازدهم و شمیم خدمت مد نظر قرار داشته است.
عزتالله ضرغامی، وزیر میراث فرهنگی در این مراسم گفت: متاسفانه اکثر مساجد امروز مانند خانههای شخصی شدهاند. مسجد خانه شخصی نیست و متعلق به عموم مردم است و باید درب آن همیشه برای نماز خواندن و دیگر برنامهها باز باشد، البته مساجد اهل سنت این گونه نیست همیشه دربهای مساجد آنها به روی مردم باز است که جای تقدیر و تشکر دارد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه نیز گفت: ما بقعه سکولار نداریم. سخنرانان باید انقلابی باشند. در جلسات سخنرانی نیز باید بصیرتافزایی صورت گیرد تا مدافعان حریم انقلاب بیشتر شوند. فعال شدن رسانهای بقاع متبرکه نیز موضوع بسیار مهمی است.
ارائه ۱۳ ایده به «رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت»
نشست خبری «رویداد ملی هوش مصنوعی و سلامت»، ۸ آبان با حضور حسین قناعتی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران، سیداحمد رضایی، سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران و فرزاد مسعودکبیر، رئیس پژوهشکده بیماریهای قلب و عروق برگزار شد.
قناعتی در این نشست با اشاره بحث سلامت و هوش مصنوعی گفت: سلامت، احساس خوب بودن است و با دارو، درمان و بیمارستان به دست نمیآید، بلکه بیشتر به مفهوم سلامت روان اختصاص دارد و در تعریف سازمان بهداشت جهانی بر سلامت معنوی تأکید شده است و بیماری که از لحاظ سلامت معنوی در سطح مناسبی قرار داشته باشد، به روند بهبود بیماری کمک خواهد کرد.

سیداحمد رضایی، سرپرست مدیریت آمار و فناوری اطلاعات دانشگاه علوم پزشکی تهران در ادامه این نشست با بیان اینکه سه دانشگاه علوم پزشکی تهران، شهید بهشتی و ایران عهدهدار برگزاری این رویداد ملی هستند و هر یک، بخشی از آن را برعهده گرفتهاند، گفت: دانشگاه علوم پزشکی تهران، محور کاهش مرگ و میر ناشی از بیماریهای قلبی و عروقی با استفاده از هوش مصنوعی است، دانشگاه شهید بهشتی تهران، تشخیص تداخلات دارویی و دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز دستیار هوشمند خودمراقبتی را مورد توجه قرار میدهند.
فرزاد مسعودکبیر، رئیس پژوهشکده بیماریهای قلب و عروق گفت: هوش مصنوعی میتواند باعث ارتقای کیفیت خدمات و عدالت در توزیع سلامت باشد و اگر یک پزشک عمومی در یک بیمارستان دورافتاده کشور باشد، با استفاده از هوش مصنوعی میتواند تمام دقتهای تشخیصی و اقدامات اولیه را از طریق هوش مصنوعی انجام دهد و همین مسئله باعث میشود یک بیمار بتواند در دورافتادهترین نقطه کشور نیز از امکانات سلامت و پزشکی استفاده کند.
نمایش ۸۰۰ اثر هنرمندان معلول ایران و جهان در جشنواره همام
نشست خبری سومین جشنواره بینالمللی همام، ویژه آثار هنری هنرمندان دارای معلولیت، یکشنبه هفتم آبان ماه با حضور مریم جلالی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره، سید مجتبی موسوی، رئیس هیئت داوران و محمدرضا مشهدی، دبیر کل جشنواره هنری همام در برج میلاد برگزارشد.
مشهدی دبیر جشنواره همام اعلام کرد: این جشنواره ۱۱ آبان ماه در مؤسسه صبای فرهنگستان هنر افتتاح میشود و به مدت هفت روز تا ۱۷ آبان ادامه خواهد یافت. امسال در کنار هنرهای تجسمی و موسیقی، صنایعدستی و هنرهای سنتی هم به جشنواره اضافه شده است و ۴۰ درصد ظرفیت جشنواره به صنایعدستی اختصاص یافته است و ۸۰۰ اثر در بخشهای رقابتی و غیررقابتی به نمایشگاه راه پیداکردهاند. همچنین آثاری از ۱۱ کشور جهان و ۲۷ استان کشورمان به جشنواره ارسال شده است.
مریم جلالی، عضو شورای سیاستگذاری جشنواره نیز با اشاره به حضور میهمانان خارجی و برگزاری کارگاههای آموزشی برای هنرمندان توانیاب، گفت: دو استاد خارجی در جشنواره کارگاه برگزار میکنند. جنگ نشانه بیهنری است و اینکه هنرمند فلسطینی ما نمیتواند در این جشنواره شرکت کند نشاندهنده بیهنری است. فراخوان جشنواره فجر صنایعدستی نیز اعلام شده و قرار است نفرات اول و دوم جشنواره همام در جشنواره فجر صنایعدستی شرکت داده شوند.
سید مجتبی موسوی، رئیس هیئت داوران جشنواره همام نیز عنوان کرد: جشنواره همام قرار است دوسالانه باشد و پیشنهاد شده است که سایر رشتهها نیز در این جشنواره حضور داشته باشند که در دور سوم بخش صنایعدستی به جشنواره اضافه شده است و ۳۵ برگزیده در سه رشته خواهیم داشت. پنج برگزیده مردمی هم خواهیم داشت و جوایز نیز شامل تندیس جشنواره و ۲۰ میلیون وجه نقد است و امیدواریم در دوره بعدی میزبان هنرمندان در بخش فیلم و تئاتر باشیم.
هماندیشی بانوان جهاددانشگاهی
نخستین جلسه شورای مشورتی بانوان جهاددانشگاهی پیش از ظهر امروز، هشتم آبانماه با حضور نجمه یزدانفر، مشاور رئیس جهاددانشگاهی در امور بانوان و جمعی از بانوان شاغل در واحدهای مختلف این نهاد انقلابی در سالن شهید تقوی سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور برگزار شد.
در ابتدا حاضران که درجایگاههای مختلف اعم از معاون، مدیر و کارشناس مشغول به فعالیت هستند، به ارائه گزارشی از پیشینه اقدامات خود و دغدغهها و مطالبات حوزه بانوان در واحد و سازمان متبوعشان پرداختند و سپس نجمه یزدانفر، مشاور رئیس جهاددانشگاهی در امور بانوان با بیان اینکه مهمترین دغدغه بانوان فعال در عرصههای مختلف این نهاد، دیده نشدن آنهاست، گفت: با فعال شدن حوزه مشاوره امور بانوان در جهاددانشگاهی درنظر داریم تا ویترین بهتری از حضور بانوان فرهیخته و توانمند دانشگاهی ایجاد کنیم و قوانینی که نقص دارد را به سمت بهتر شدن کانالیزه کنیم.
باز بودن مسیر ترقی بانوان، بانوان شاغل در جهاددانشگاهی خواستار توجه بیشتر در مسیر جدید و جدیتر، ضرورت آشنایی بیش از پیش بانوان جهاددانشگاهی با یکدیگر به منظور بهرهمندی از ظرفیتهای متقابل، اثرگذاری بانوان در عرصه مدیریت و تصمیمسازی، انتقاد از عدم شناسایی کامل بانوان و همافزایی دوستانه، اهتمام به برگزاری دورههای توانمندسازی بانوان، فقدان سیاستگذاری و ریلگذاری صحیح قوانین در حوزه بانوان شاغل در جهاددانشگاهی، عملکرد مفید و فعالیت ارزشمند، منظم، دقیق و کم توقع بانوان شاغل در جهاددانشگاهی و توجه به احقاق حقوق بانوان و کیفیتسنجی مهمترین مطالب و دغدغههای مطرح شده در این جلسه بود.
دختران انقلاب پای حجاب ایستادهاند
نشست خبری اجتماع «حجاب، آرمان روحالله» به همت گروه مردمی دختران انقلاب هفتم آبان در محل مجموعه فرهنگی شهدای انقلاب اسلامی تهران (سرچشمه) برگزار شد. در ابتدای این نشست، بهاره جنگروی، مسئول گروه مردمی دختران انقلاب اظهار کرد: تمام دلخوشی دختران انقلاب بعد از خدا اهل بیت(ع) و شهدا، خانواده شهدا و جانبازان و ایثارگران هستند. فتنه اخیری که با عنوان زن، زندگی، آزادی رخ داد، فتنهای بود که با دشمن در آن نشانه گرفتن حجاب بانوان قصد داشتند انقلاب اسلامی و ایران اسلامی را از بین ببرند.
وی با اشاره به لایحه حجاب که در مجلس شورای اسلامی قرار دارد، تصریح کرد: مشخص نیست دلیل اتلاف وقت در زمینه تصویب لایحه حجاب در مجلس چیست؟ مسئولان نباید حجاب را به مسائل سیاسی و کشمکشهای سیاسی بکشانند. برخی نیز اینگونه عنوان میکنند که تا لایحه بررسی و تصویب نشود، قانونی برای مقابله با بیحجابی نداریم که این مسئله کاملا نادرست است و قوانین زیادی در این حوزه وجود دارد.
آغاز ثبت نام دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان
با انتشار پوستر «دوازدهمین دوره مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران» فراخوان ثبت نام دانشجویان علاقمند به شرکت در مسابقات در سراسر کشور آغازشد.
دانشجویان علاقهمند به نقد و مناظره میتوانند در قالب گروههای چهارنفره، جهت ثبتنام به واحدهای جهاد دانشگاهی در سراسر کشور و یا پیوند ثبتنام، در تارنمای مرکز ملی گفتگو، مناظره و آزاداندیشی به نشانی www.isdc.ir مراجعه کنند.
گروههای برگزیده در مرحله استانی/ دانشگاهی مسابقات مناظره که در پاییز و زمستان ۱۴۰۲ برگزار میشود، علاوه بر دریافت جایزه، سهمیه حضور در مرحله کشوری را دریافت میکنند. همچنین در مرحله کشوری مسابقات که بهار ۱۴۰۳ برگزار میشود، قهرمان مرحله کشوری مسابقات علاوه بر دریافت جایزه نقدی، نشان خواجه نصیرالدین طوسی (قهرمانی مسابقات ملی مناظره دانشجویان ایران) را دریافت میکند.
فعالیت فرهنگی در دانشگاهها یک اصل است
نودمین گردهمایی معاونان فرهنگی و هشتمین گردهمایی غیرحضوری معاونان فرهنگی واحدها، رؤسای سازمانها و مراکز فرهنگی جهاددانشگاهی با محوریت تشریح نظامنامه برنامههای فرهنگی این نهاد و فرایند تصویب و ابلاغ طرحهای فرهنگی هفتم آبان ماه با حضور علیرضا کلانترمهرجردی، معاون فرهنگی جهاددانشگاهی و مدیران فرهنگی این سازمان در ساختمان شماره ۲ جهاددانشگاهی برگزار شد.
کلانتر مهرجردی تصریح کرد: امروز مسئولان باید میدان را برای دانشجویان و نیروهای ارزشی و انقلابی بیشتر باز کنند. کشور ما کشوری انقلابی و اسلامی با مبادی و مبانی خود هستیم. به همین دلیل است که امروز افتخار میکنیم که سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور یکی از مجموعههای تخصصی جهاددانشگاهی است. سازمان قرآنی دانشگاهیان کشور باید هسته اصلی بازتعریف فعالیتهای فرهنگی جهاد باشد و تمامی برنامهها و طرحهای جهاد پیوست قرآنی داشته باشند.

صادق زینالی، مدیرکل مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی به تشریح برنامههای این واحد در سال جاری پرداخت و اظهار کرد: برگزاری ۲۰ نشست پیرامون «کارشناخت گام دوم انقلاب اسلامی» در سراسر کشور با هدف تدوین بیانیه گام دوم در دانشگاههای مختلف از جمله برنامههایی است که از سوی دفتر مطالعات فرهنگی جهاددانشگاهی اجرا خواهد شد. همچنین، گفتمانسازی پیرامون این موضوع در محیط دانشگاهی نیز از دیگر اهداف اجرای این طرح است.
علی اکبرزاده، رئیس سازمان ترویج مطالعه و نشر جهاددانشگاهی نیز در این گردهمایی بیان کرد: این سازمان سه طرح ملی هماهنگ را با همکاری واحدهای جهاددانشگاهی در سال جاری اجرا خواهد کرد که مسابقات ملی ارائه سه دقیقهای در بخش کتاب، پایاننامه، مقاله، احخترع و … از جمله این طرحها است.
فریدزاده، رئیس سازمان دانشجویان جهاد دانشگاهی در رابطه با طرحهای گردشگری سازمان دانشجویان که امسال به ۴ مدل اردویی تفکیک شده است بیان کرد: اردوی فن فرهنگ، بازدید از پیشرفتهای فناورانه و دستاوردهای علمی انقلاب جمهوری اسلامی ایران، طرح راه بلد، بازدید از پروژههای کارآفرینانه کشور و دیدار با کارآفرینان موفق است. بازدید از مقاصد تاریخی، فرهنگی و مقاومت نیز در قالب طرح «ایران، مرز پرگهر» اجرا خواهد شد.
ابراهیم شیرعلی، سرپرست مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) درباره فعالیتهای این مرکز در سال جاری گفت: قرار است تا پایان سال و شروع انتخابات مجلس (اسفندماه ۱۴۰۲) چند موج دیگر نظرسنجی در سطح ملی و حوزه انتخابیه تهران توسط ایسپا اجرا شود. علاوه بر رصد رفتار انتخاباتی مردم کشور در سال جاری، رصد وضعیت اجتماعی و فرهنگی دانشجویان کشور، مصرف و رفتارهای فرهنگی نوجوانان و نیز مسائل و موضوعات روز جامعه در دستور کار ایسپا قرار دارد.
ستاد امر به معروف در مقابل خودروسازان سکوت نمیکند
حجتالاسلام محمدحسین طاهریآکردی، دبیر ستاد امر به معروف و نهی از منکر در همایش «شوراهای امر به معروف و نهی از منکر دستگاههای اجرایی و حاکمیتی» و «تشکلهای مردمی» استان فارس که در استانداری برگزار شد، به آسیبشناسی بحث فریضتین پرداخت.
طاهریآکردی گفت: حفظ نظام بالاترین معروف است. به همین دلیل ما نمیتوانیم نسبت به کارهایی که نظام را زیر سؤال میبرد، بیتفاوت باشیم. برای نمونه ما خودروساز نیستیم، ولی نمیتوانیم نسبت به اقدامات آنها در تضییع حقوق عامه سکوت کنیم.
موفقیت طرح آرمان در جذب جوانان از مدرسه به مسجد
نشست همافزایی طرح شهید آرمان با امور مساجد هشتم آبانماه با حضور حجتالاسلام شیرنژاد، رئیس مرکز فعالیتهای دینی و حجتالاسلام حسین محمدابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد در مجتمع ایوان ری برگزار شد.
حجتالاسلام شیرنژاد، رئیس مرکز فعالیتهای دینی با تبیین فعالیتهای انجام شده طرح آرمان در مساجد منتخب تهران گفت: مدیریت شهری در دوره جدید مسجدمحوری در محله را سرلوحه کار خود قرار داده است و تمام تلاش خود را میکند تا این امر در محلات شهر تهران محقق شود.
همچنین، در ادامه، حجتالاسلام حسین محمدابراهیم، رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد نیز با تقدیر از اقدامات مرکز فعالیتهای دینی و ستاد طرح شهید آرمان بیان کرد: این حرکتی که در دوره مدیریت شهردار جدید تهران آغاز شده، بستری برای نقشآفرینی و کنشگری مساجد در محلات فراهم کرده است.
زائران عمره و حج برای پیش ثبتنام آماده شوند
در نشست شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت که به ریاست حجتالاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب، نماینده، ولی فقیه در امورحج و زیارت برگزار شد، غلامرضا رضایی، معاون حج و عمره سازمان حج و زیارت از صدور ویزا برای نمایندگان کمیتههای سازمان حج و زیارت جهت سفر به عربستان و انعقاد قرارداد در حوزههای مختلف برای سفرهای عمره خبرداد.
رضایی گفت: گروه اول به کشور میزبان اعزام شدهاند و سفر کارشناسان کمیتههای مسکن، تغذیه و تدارکات، حمل و نقل و … نیز برنامهریزی شده است و همچنین کارشناسی انجام شده در خصوص اخذ مبلغ علیالحساب برای پیش ثبت نام حج آینده انجام میشود و برای حفظ حقوق زائر، ارز مورد نیاز برای عملیات حج باید از بانک مرکزی خریداری شود و در مراحل بعدی ثبتنام باقیمانده قیمت بر اساس گروه انتخابی زائر دریافت خواهد شد.
سیدعباس حسینی، رئیس سازمان حج و زیارت نیز با اشاره به پیگیریهای انجام شده برای تأمین بخشی از ارز مورد نیاز سفرهای عمره از بانک مرکزی، اظهار کرد: با مشخص شدن قیمت ارز هزینه سفر عمره نهایی و اعلام خواهد شد و زائران بر اساس اولویت سندی که در اختیار دارند، میتوانند به سامانه مراجعه و ثبت نام کنند.
همدلی با بیماران eb آری، دلسوزی نه!
بیماری پوستی پروانهای eb یک بیماری پوستی ژنتیکی نادر است که در ازای هر ۵۰ هزار نفر در جهان یک نفر به آن مبتلا میشود. تقریباً میتوان گفت افراد در هر سن و از هر نژادی که باشند به این بیماری دچار میشوند. نمیتوان گفت این یک بیماری کاملاً ارثی است، اما کسانی که والدین آنها به این بیماری مبتلا هستند، احتمال بیشتری در ابتلا دارند.

نهم آبان ماه، آخرین روز از هفته جهانی شناخت بیماری پروانهای «ایبی» است. این بیماری بیشتر در نوزادان و کودکان دیده میشود. طی آن بیمار پوستی بسیار حساس و شکننده دارد که کوچکترین ضربه و فشار باعث تاولهای پوستی شدید و دردناک میشود. پوست یک لایه خارجی به نام اپیدرم (epidermis) و یک لایه درونی به نام درم (dermis) دارد. فضای بین آنها از غشای مخاطی و کلاژن پر شده است. غشای مخاطی یک پوشش یا لایه نازک است که در همه جای پوست قرار دارد. این لایه از اصطکاک بین آنها جلوگیری میکند. در کودکان EB این غشا وجود ندارد و به همین دلیل کوچکترین تماسی با آنها، منجر به تاولها پوستی شدید میشود. در واقع، تاولها در غشای مخاطی (Mucous membrane) ایجاد میشوند.
عدهای تصور میکنند ترحم و دلسوزی بهترین رفتار در قبال بیماران خاص است، اما این تصور اشتباه است. باید با برقراری رفتار مناسب، عادی و معمولی مانع معذب شدن و برچسب گذاری بر روی یک انسان شویم. همدلی و رفتار حامیانه بهترین جایگزین رفتارهای دلسوزانه است؛ و همه اعضای جامعه باید بدانند ایبی بیماریای ژنتیکی است و به هیچ وجه واگیر ندارد؛ بنابراین ترس از ابتلا بهای بی از طریق سرایت یک ترس غیرمنطقی است و واکنشهای نامناسبی در پی دارد که بیماران پروانهای را به شدت از لحاظ روانی تحت فشار قرار میدهد؛ بنابراین بهتر است با آگاهی به دیگران از ایجاد شرایط روانی سخت برای بیماران مبتلا به ایبی پیشگیری کنیم.
حمایت از پایاننامههای مرتبط با حوزه مد و لباس
کارگروه ساماندهی مد و لباس کشور، به منظور تحقق اهداف برنامه توسعه کشور، نیل به توسعه تحقیقات کاربردی و پژوهشی و ترغیب دانشجویان و پژوهشگران به فعالیت علمی در عرصه هنر ـ صنعت مد و لباس اولویتهای پژوهشی خود را منتشر و اعلام کرد از پایاننامههای دوره تحصیلات تکمیلی با محور مد و لباس حمایت میکند.
این کارگروه از پایاننامههایی که هم راستا با اولویتهای پژوهشی باشد در مقطع دکتری تا سقف ۲۰ میلیون تومان و در مقطع کارشناسی ارشد تا سقف ۱۲ میلیون تومان حمایت مالی میکند. مهلت ارسال طرح نامه به این کارگروه تا ۱۶ آذر ماه سال جاری است و متقاضیان میتوانند اطلاعات خود را به پست الکترونیک irfashion.ed@gmail.com ارسال کنند.
سکوت مرگبار فمینیستها در قبال ظلم به زنان غزه
صغری عاشوری، کارشناس ارشد مطالعات زنان در یادداشتی به پارادوکسها و تضادهای رفتاری فمنیستها در رابطه با حقوق زنان پرداخته و در اختیار ایکنا قرار داده است. در بخشی از این یادداشت آمده است؛ پارادوکسهای رفتاری دوبووار در مقابل حقوق زنان و عدم زورگویی به آنها در عین آنکه خودش به زنان زیادی همچون زنان تیم فرستادهاش زور میگفت، به طور مکرر مشهود بوده است. پارادوکسهای موضعی و رفتاری برای هر شخصی ممکن است گاهی دیده شود، اما در فمینستها به ویژه فمینیستهای متأخر که فرزندان فکری سیمون دوبووار هستند، در نسبت با زنان و حقوق آنها دیده شده و میشود؛ همانطور که امروزه شاهد سکوت مرگبار فمینیستها در قبال ظلمهای عدیدهای که نسبت به زنان غزه میشود، هستیم.
ارتقای طرح «نذر آب» به «نذر خدمت»
وحید سلیمی، رئیس سازمان داوطلبان جمعیت هلال احمر در گفتوگو با ایکنا، با اشاره به تغییرات گسترده ایجاد شده در طرح نذر آب و ارتقای این طرح به نذر خدمت، گفت: این طرح در قالب «برنامه ملی نذر خدمت شش» از نیمه آبانماه اجرا میشود.
وی در رابطه اهداف این طرح گفت: کمک به رفع یا کاهش بحران بیآبی و تنش کم آبی در مناطق متأثر از تغییرات اقلیمی و خشکسالی از اهداف اجرای طرح نذر آب بود که طی پنج دوره اجرا شد، اما در دوره ششم خدمات داوطلبانه و بشردوستانه به طرح نذر آب اضافه و مقرر شد از نیمه آبانماه عملیات اجرایی طرح ارتقا یافته نذر آب در قالب طرح «نذر خدمت» آغاز شود.
سلیمی ادامه داد: هموطنان خیر که علاقهمند به مشارکت در این طرح هستند میتوانند از طریق شماره حساب ۹۹۹۹۹ پست بانک و شماره کارت ۶۲۷۷۶۰۷۰۰۱۹۹۹۹۹۹ و یا اجرای کد دستوری #۱۱۲*۷۸۰* در این طرح مشارکت داشته باشند.
«سمیعینسب» سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی جهاددانشگاهی شد
حسن مسلمینائینی، رئیس جهاددانشگاهی در حکمی مصطفی سمیعینسب را به عنوان سرپرست پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات اجتماعی جهاددانشگاهی منصوب کرد. در این حکم بر بهرهگیری از شبکه گسترده جهاددانشگاهی و تعامل سازنده با دانشگاهها و مراکز علمی، دستگاههای دولتی، بخش عمومی و خصوصی، برنامهریزی مناسب جهت پیگیری و تحقق منویات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) در بیانیه گام دوم انقلاب اسلامی، حوزه علوم انسانی و جهاد تبیین، تلاش در جهت جذب و بهره مندی از نیروهای جوان، متعهد و متخصص و ایجاد بستر لازم برای حضور فعالان علمی، فرهنگی و فناوری تأکید شده است.

تأکید بر تقویت اورژانس اجتماعی
رویداد ملی همافزایی ظرفیتسازی اجتماعی سازمان بهزیستی، شنبه ششم آبانماه با حضور وزرای کشور، دادگستری، تعاون، کار و رفاه اجتماعی و رئیس و مدیران بهزیستی سراسر کشور در سالن وزارت کشور برگزار شد.
علیمحمد قادری، رئیس سازمان بهزیستی گفت: در حوزه گام دوم انقلاب قرار است، تعظیم شعائر را جدی بگیریم. نیاز به انقلاب در انقلاب داریم؛ همان انقلاب اداری که فروبستگیهای زیادی را در سنتهای اداری خود تاکنون داشته و اکسیر کار را برنامههای تحولی میبینیم. استقرار نظام ملی احسان و نیکوکاری در کشور و لابیگری اجتماعی در برنامههای گفتمانی در دستور کار بهزیستی است. همچنین از سرمایههای اجتماعی ایجاد شده در دولت جدید استفاده کردهایم.
احمد وحیدی، وزیر کشور در ادامه گفت: بهزیستی نقطه آغاز تماس با آسیبهای اجتماعی است و این مسئله بهزیستی را سازمان مهمی کرده و اولین جایی است که ضعفها را میبیند و اولین وظیفه این سازمان رصد و دیدهبانی آسیبهاست.
امینحسین رحیمی، وزیر دادگستری نیز در این رویداد گفت: در چند ماه اخیر چند کار مهم برای کودکان انجام شده است. کودکان بدسرپرست و بیسرپرست را میتوان به فرزندخواندگی داد که قبلاً فرایندهای پیچیده و زمانبری داشت که کودکان باید در مراکز بهزیستی نگهداری میشدند، لذا تلاش شد با اصلاح قانون، کودکان را از ابتدا به خانواده بسپاریم.
سیدصولت مرتضوی، وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: دولت از کارگزاران بهزیستی توقع دارد رفتار شایسته با جامعه هدف بهزیستی داشته باشند؛ یعنی توجه به بهداشت، درمان، اشتغال، مسکن و … جامعه هدف خود داشته باشد، اما آیا همه این وظایف از عهده دولت بر میآید؟ بخشی از این وظایف را دولت باید انجام دهد، اما شما باید مشارکت اجتماعی را ساماندهی کنید. یکی از نیازهای اولیه، تأمین مسکن مددجویان است. شما از زمینهای شهرستانتان زمینی را برای مددجویان بهزیستی در نظر بگیرید و با مشارکت خیرین و کاهش هزینهها در جهت مسکندار شدن مددجویان اقدام کنید.
احداث و تحویل ۲۰ واحد مسکونی به محرومان
گروه جهادی شهید حاج قاسم سلیمانی یکی از گروههای فعال در حوزههای مختلف عمرانی و غیر عمرانی است که عمده فعالیت آن در منطقه غرب اهواز انجام میشود. عبدالله شیخرضایی، مسئول گروه جهادی شهید سلیمانی اهواز در گفتوگو با ایکنا اظهار کرد: این گروه فعالیتهای جهادی خود را از سال ۹۹ و با تعداد ۳۰ نفر از جهادگران در منطقه غرب شهرستان اهواز و زیر نظر حوزه ناحیه امام حسین (ع) این شهرستان آغاز کرد و در دو بخش عمرانی و غیر عمرانی فعالیتهایی داشته است که در حوزه عمرانی ساخت ۲۰ واحد منزل محرومان در مناطق کمبرخوردار از جمله کوی علوی، ملاشیه، عین دو، لشکرآباد، بخش الهایی و بخش اسماعیلیه به سرانجام رسیده و خانهها نیز به محرومان تقدیم شده است.
وی افزود: این گروه در حوزه اشتغالزایی، دورههای کارآفرینی برای نیازمندان جویای کار و مشاوره شغلی، کمک به مردم زلزلهزده شهرستان اندیکا از توابع استان خوزستان، اهدای ۱۵۰۰ بسته معیشتی، پتو، مخزن آب و کمک به ساخت ۲۰ جایگاه دام برای محرومان، اعزام ۲۰ گروه پزشکی به پنج نقطه محروم نیز فعالیت کرده است.
جدیدترین بهروزرسانی «عملیات انهدام»
یازدهمین نسخه بهروزرسانی بازی «عملیات انهدام» در وبگاه رسمی بازی منتشر شد که در این نسخه شاهد پیشرفتها و تغییرات گوناگونی نسبت به نسخههای قبلی بازی هستیم.
ارتقای هوش مصنوعی دشمنان در انتخاب بهترین مسیر برای حرکت و بهترین مکان برای کمین کردن، افزایش تعداد مکان ایجاد دشمن و مسیرهای حرکت آنها، افزایش سرعت و کیفیت عملکرد دشمنان در شناسایی و هدفگیری بازیباز، ایجاد تفاوت در میزان آسیبرسانی اسلحهها به دشمنان، افزایش سرعت نواخت تیر و تعویض اسلحه و نزدیکسازی بیش از پیش عملکرد اسلحهها به واقعیت، نمایش پویا و دقیق مکان، حرکت و رفتار دشمنان و تانکها در نقشهها، ارتقای جدول امتیازات و پرونده کاربری و پیادهسازی پیشنهادات و رفع اشکالات ارسالی بازیبازان از جمله تغییرات این بازی در نسخه جدید است.
انتهای پیام
The post خیز یک ملت برای استکبارستیزی Originally appeared on iqna.ir