پایان همام سوم با معرفی و تجلیل از 50 هنرمند توانیاب

اختتامیه سومین جشنواره همامبه گزارش خبرنگار ایکنا، با حضور گسترده شرکت‌کنندگان در سومین جشنواره بین‌المللی همام و خانواده‌های آنها، از بین هزار و 300 شرکت‌کننده در این جشنواره 50 هنرمند معلول برتر معرفی و با اعطای لوح جشنواره و جایزه نقدی از آنها تجلیل شد.

این مراسم که یکی از پرنشاط‌ترین مراسم‌ برگزار شده در برج میلاد بود، با تلاوت قرآن، قرائت سلام خاصه امام رضا(ع) و دمام زنی آغاز شد، جمع کثیری از هنرمندان پیشکسوت و مسئولان در کنار توانیابان و خانواده‌های آنها حضور داشتند. محمدرضا مشهدی، دبیر جشنواره همام طی گزارشی کوتاه، گفت: امسال سومین دوره جشنواره همام از بین هزار و ۷۰۰ هنرمندی که آثارشان را از ۳۲ استان ارسال کرده بودند، هزار و ۳۰۰ هنرمند را برگزید و به بخش داوری فرستاد. 

وی افزود: در نهایت ۷۰۰ هنرمند در بخش رقابتی و غیر رقابتی به بخش نمایش آثار راه یافتند. امسال نمایندگان شورای جهانی صنایع دستی نیز در بین ما حاضر شدند. همچنین حضور مسئولان یکی از اهداف جشنواره را محقق کرد و تلاش ما برای ایجاد خودباوری و رساندن اهداف به قله‌های تحقق را نزدیک‌تر کرد. 

مشهدی ادامه داد: یکی از مهم‌ترین مباحث جشنواره وفاقی بود که در حوزه داخلی و بین‌المللی محقق شد؛ دریچه جشنواره همام امروز به جهان باز شده است و افتخار داریم که هنرمندان توانیاب از همه نقاط کشور دور هم جمع شدند و همام نشان داد که می‌تواند مشکل حمل و نقل را از دوش هنرمندان برداشت تا آنها فقط روی خلق و نمایش آثار تمرکز کنند. 

وی تصریح کرد: وظیفه ما در همام برای دوره بعد این است که آثار خارق‌العاده هنرمندان را به دنیا نشان دهیم. امسال آثاری را در صنایع دستی داشتیم که نمایندگان شورای جهانی صنایع دستی و کارشناسان اروپایی با دیدن این آثار متعجب شده و اعلام می‌کردند که در سطح بسیار بالایی خلق شده‌اند و سفارش حضور این آثار را در اروپا گرفته‌ایم. در بخش موسیقی و تجسمی هم آثار شاخص بودند. 

سیدمجتبی موسوی، دبیر بخش داوران جشنواره همام نیز بیانیه هیئت داوران جشنواره که در آن بر انجام داوری‌های بسیار سخت و بادقت تاکید شده بود را قرائت کرد و گفت: ما در این جشنواره با هنرمندانی مواجه بودیم که با سختی‌های فراوان آثار خود را خلق کرده بودند و این خاص‌ترین مسئله‌ای بود که در داوری‌ها با آن مواجه بوده‌ایم. 

در ادامه جوایز هنرمندان برتر در حوزه موسیقی اهدا شد و پس از اجرای هنری یوسف کرمی با حضور نجارزاده، مدیرعامل بانک ملی که حامی این دور از جشنواره بود؛ سیدمحمدجواد شوشتری، رئیس حوزه ریاست مجلس شورای اسلامی، حجت‌الاسلام شهاب مرادی و مریم جلالی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، شیخ اصیف از هند، عضو شورای عالی صنایع دستی به عنوان سفیر همام در کشور هند و احمد الفارسی از عمان که عضو شورای عالی صنایع دستی است به عنوان سفیر همام در عمان معرفی شدند. 

در ادامه مراسم نیز برگزیدگان بخش صنایع دستی، هنرهای تجسمی و نقاشی معرفی و جوایز خود را دریافت کردند. 

مریم جلالی، معاون صنایع دستی و هنرهای سنتی وزارت میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیز طی سخنانی کوتاه، گفت: افتخار می‌کنم که خانواده ایرانی همیشه مولد بوده و تولید عشق، علاقه، ثروت و محبت کرده است. شما قلب‌های بزرگی دارید و ما به قلب‌های شما افتخار می‌کنیم. مادران ایرانی همیشه با همه مشکلات غیرت آفریدند و تک تک مادران اینجا هنر ایرانی را پاس داشته‌اند و من دست‌بوس مادرانی هستم که فرزندان خود را با غیرت بزرگ کرده‌اند. 

وی اضافه کرد: همام نشان داد هیچ محدودیتی برای رشد صنایع دستی ایران وجود ندارد و امیدواریم تمام برگزیدگان این جشنواده را در جشنواره فجر صنایع دستی شرکت دهیم. 

انتهای پیام

The post پایان همام سوم با معرفی و تجلیل از 50 هنرمند توانیاب Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment