نگران مدل جدید هوش مصنوعی گوگل هستیم

2به گزارش خبرنگار ایکنا؛ سیدمحمود تارا، استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد صبح پنجشنبه ۱۸ آبان در نشست تخصصی «هوش مصنوعی و خلاقیت‌های انسانی» با اشاره به پیشرفت‌های اخیر در زمینه هوش مصنوعی و یادگیری ماشینی و نوآوری در حوزه سلامت و خدمات پزشکی گفت: ۷۰ سال است که هوش مصنوعی در جهان است و من ۳۰ سال است که در حوزه هوش مصنوعی در پزشکی فعالیت می‌کنم و در تمام این سال‌ها با بحث هوش مصنوعی غافلگیر نشده بودم و سال گذشته این اتفاق افتاد؛ چرا که در حوزه هوش مصنوعی میان خرد و علم درگیر هستیم.

 

وی با بیان اینکه به کارگیری خلاقانه این فناوری‌ها می‌تواند منجر به تحول در روش‌های تشخیص، درمان و مراقبت از بیماران شود، افزود: ما همیشه در بحث خلاقیت و فناوری می‌گوییم، اگر بتوانیم خلاقیت و فناوری را با هم ترکیب کنیم و مشکل را حل کنیم، می‌توانیم موفق بوده و نوآوری ایجاد کنیم.

 

تارا ادامه داد: یک اتفاق بزرگی در عالم پزشکی رخ داده است و آن اینکه در حوزه قلب و عروق، پزشک برای اینکه بتواند داده‌های یک بیمار را بررسی کند نیاز به حدود یک ترابایت داده از یک بیمار است که پردازش کند و در نهایت تصمیم‌گیری درستی انجام دهد؛ بنابراین پردازش همه آن‌ها می‌تواند از طریق هوش مصنوعی انجام شود. البته این مسئله از حدود ۲۰ سال پیش مطرح بوده و ما متوجه هستیم که مغز انسان محدود است؛ بنابراین هوش مولد همه دانش پزشکی و دیتا بیس‌ها را در اختیار قرار گرفته است تا به پزشک کمک کند.  

 

وی با اشاره به کاربرد‌های هوش مصنوعی در مشاهده و تحلیل وضعیت بیمار بیان کرد: بهبود خدمات الکترونیکی به بیماران از طریق هوش مصنوعی در بیمارستان‌ها از تحولات ناشی از فناوری‌های هوش مصنوعی در حوزه سلامت است و این فناوری نسل جدیدی از تعامل مستقیم انسان و کامپیوتر در حوزه سلامت را باز کرده است و برای بیماران امکان فراگیری آموزش‌های مرتبط با سلامت، تعیین وقت مشاوره با پزشکان، پیگیری نسخه‌های دارویی و حتی دسترسی به مشاوره و اطلاعات پزشکی را از طریق تلفن همراه خود فراهم می‌کند.

 

رئیس کارگروه سلامت دیجیتال فرهنگستان علوم پزشکی ایران در ادامه به نقش هوش مصنوعی در توسعه ابزار‌های پزشکی اشاره کرد و گفت: ابن حوزه در پیشبرد اهدافی همچون تشخیص سریع‌تر و دقیق‌تر بیماری‌ها، طراحی دارو‌های شخصی سازی شده، ارتقای کیفیت مراقبت‌های سلامت و دسترسی بهتر به خدمات سلامت با استفاده از ترکیب فناوری و نوآوری‌های نسل جدید مؤثر است.

 

تارا تصریح کرد: ما پرستاری نداریم که بتواند همواره بالای سر بیمار باشد و همه وضعیت او را به ما گزارش کند، اما هوش مصنوعی می‌تواند این مشکل را رفع کند. توصیه به بیمار نیز اهمیت زیادی دارد و این از طریق هوش مصنوعی ممکن است. در حالی که پزشکان ما چندان فرصت نمی‌کنند به این مسئله بپردازند. همچنین ممکن است پزشک نتواند از میان ۲ هزار دارویی که وجود دارد بهترین دارو را انتخاب دهد و مغز انسان قابلیت بررسی همه آن‌ها را ندارد؛ بنابراین هوش مصنوعی باز هم به کمک پزشک می‌آید. پایش و پیش‌بینی وضعیت بیمار نیز از ویژگی‌ها و کاربرد‌های دیگر هوش مولد است که می‌تواند پایش‌های پیچیده‌ای که در آی سی یو و سی سی یو و … وجود دارد را انجام داده و پردازش لحظه به لحظه را گزارش کند.

 

وی در ادامه مسائل اخلاقی، حریم خصوصی و خطرات اعتماد نامحدود به فناوری‌ها را از چالش‌های استفاده از ظرفیت کامل این فناوری‌های نوین برای ارتقای سلامت جامعه دانست و بیان کرد: وقتی پای گوگل به میان می‌آید و قسمت عمده سرمایه‌اش را بر روی موضوعی می‌گذارد که با سلامت مردم در ارتباط است، نگران می‌شوم. بخش مد پالم ۲ (MED-PALM۲) در گوگل به پزشکی اختصاص یافته است که هنوز رونمایی نشده است می‌تواند ما را با چالش مواجه کند.

 

تارا ادامه داد: سه نقش می‌توانیم در رابطه با هوش مصنوعی در حوزه سلامت و پزشکی متصور باشیم، یعنی یا نظاره‌گر باشیم و فقط به برگزاری همایش محدود باشیم که در این زمینه بسیار خوب عمل کرده‌ایم. بحث دیگر این است که فرصت‌بین، بهره‌ور و ذینقش و بازیگر فعال باشیم. در طول یکسال، کتاب‌هایی بسیاری در این زمینه در دنیا منتشر شده است و پیشنهادم این است که باید داده‌های همه بیمارستان‌ها، بیماران و استاندارد‌های سلامت را با آن جمع‌آوری کنیم، در حالی که استاندارد‌های سلامت را در کشورمان وجود ندارد. کارت ملی هشمند دارای چیپست است که هنوز معلوم نیست چه کاربردی دارد و می‌توانستیم از آن به عنوان کارت سلامت بیماران استفاده کنیم.

انتهای پیام

The post نگران مدل جدید هوش مصنوعی گوگل هستیم Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment