چرا تکلیف مسلمانان در قبال حجاب بیشتر است

چرا همه جهانیان مکلف به حجاب هستند اما تکلیف ما بیشتر استحجت‌الاسلام سيدابوالفتح دعوتی، محقق و مترجم قرآن کریم، در گفت‌و‌گو با ایکنا، به تشریح مسائل مبتلابه امروز موضوع حجاب پرداخت و گفت: قبل از اتفاقات سال گذشته عناوینی از قبیل محجبه، بد‌حجاب، بی‌حجاب و… در جامعه مطرح بود. در همان زمان هم گفته می‌شد که عده‌ای باحجاب و عده‌ای بدحجاب هستند. من با کلمه بدحجاب موافق نبودم، زیرا هر کسی در این جامعه متعلق به ماست و ما مسئول رعایت حقوق و حفظ شئونات و مسئول اعتقادات آنها هستیم. همه آنها از ما هستند. در دوره طاغوت با جماعتی تقابل داشتیم که از ما نبودند و در برابر ما جبهه می‌گرفتند، اما اکنون همه از ما هستند.

وی ادامه داد: حجاب در جمهوری اسلامی ایران قبل از اینکه موضوعی قانونی باشد یک حکم الهی است و کسی نمی‌تواند درباره آن شبهه وارد کند. حجاب امر واجبی است و طبق خطاب الهی، ما مسلمانان مکلف به رعایت آن هستیم.

در قبال اختیار مسئولیم

دعوتی افزود: آنهایی هم که خطاب به آنها نرسیده است، یعنی غیر مسلمان‌ها آنها هم موظف به تکالیف الهی هستند و تکلیف از آنها برداشته نمی‌شود. در یک معنا نه بشر که هیچ موجودی در دنیا اختیاری از خود ندارد؛ نه تولد ما و نه اینکه در کجا به دنیا بیاییم، نه نژاد و ویژگی‌هایمان و نه میزان عمر و مرگمان در اختیار ما نیست. این همه حیوانات نیز به اختیار خود پدید نیامده‌اند پس ما در حدی نیستیم که صحبت اختیار و آزادی داشته باشیم، اما در همین حد فضای کوچکی که خداوند خود به ما داده است از زمان تولد تا زمان مرگ، اختیاراتی در زندگی داریم. یعنی یک فاصله اختیار زندگی کردن بین دو موضوع غیر اختیاری تولد و مرگ داریم. در قبال این اختیار، مسئولیت‌هایی هم به ما داده شده است.

وی با اشاره به این مسئله مهم که به هرکس اختیار داده شده هرگاه راه غیر عقلایی و غیر فطری را انتخاب کند مسئولیت دارد و کیفر خواهد شد، گفت: یعنی انسان رها نیست؛ آزاد است، مشروط به اینکه روی خط درست راه برود و اگر نرود مجازات می‌شود.

جهانیان مکلف به رعایت حجاب هستند

این محقق و مترجم قرآن گفت: حجاب امر الهی است و همه جهانیان مکلف به رعایت آن هستند، اما تکلیف ما بیشتر است، چون مورد خطاب الهی قرار گرفته‌ایم. مسئله‌ای اخیراً پیش آمده و عده‌ای با شکل‌های خاصی بیرون می‌آیند و به آنها هنجارشکن گفته می‌شود. قصد آنان این است که بگویند قانون، قواعد و هیبت جمهوری اسلامی از بین رفته و حجاب یک علامت است که می‌خواهند نشان دهند مخالف نظام هستند. البته نه همه آنها بلکه جمعیت خاصی از آنها. بسیاری از این افراد غافل هستند و می‌خواهند اظهار وجود کنند.

وی تصریح کرد: مسئله عده‌ای از موضوع حجاب گذشته است و عقلانیت و تشخیص آنها مشکل پیدا کرده است. خانم یا آقایی که یک بسیجی را بزند، آیا سرباز داعش است؟ سرباز صدام است؟ سرباز کجاست که یک مدافع وطن را می‌کشد و می‌زند؟ پس اینها در عقلانیت و تشخیص مشکل پیدا کرده‌اند.

دعوتی با اشاره به اینکه چنین رخدادهایی در طول تاریخ اتفاق افتاده و در حال تکرار است، گفت: دوره‌هایی در تاریخ بوده است که مردم بدترین را بهترین و بهترین را بدترین شمرده‌اند. در تاریخ که بهتر از حضرت علی(ع) نداریم اما عده‌ای با تحریکات بنی‌امیه با آن حضرت مخالفت کردند. اینها نیز تربیت‌شدگان تبلیغات بیگانگان هستند که یقین دارم خودشان هم می‌دانند که این رسانه‌ها دروغ می‌گویند و دشمن هستند، ولی با وجود اینکه علم دارند که آنها دروغ می‌گویند، به حرف‌های آنها دلخوش هستند، در حالی که می‌دانند فایده‌ای ندارد.

وی تصریح کرد: مشکل ما با اینها و مشکل آنها با خودشان مسئله حجاب نیست، بلکه بینش آنهاست. این افراد دوست دارند سربازان مفت و مجانی رسانه‌های بیگانه باشند و هر آنچه آنها دستور می‌دهند، انجام دهند و دست به تخریب بزنند با اینکه اموال خودشان است، یعنی خودکشی و خودسوزی می‌کنند. در جامعه وقتی بسیجی کشته می‌شود، هم آن بسیجی و هم کسانی که او را کشته‌اند از ما هستند و زیان دوبرابری به کشور وارد می‌شود، در حالی که رسانه‌های خارجی از انتشار این همه خبر بد، خوشحال می‌شوند.

این پژوهشگر اضافه کرد: در این شرایط مسئله حجاب نیست، بلکه تشخیص است. اینها با خودشان دشمنی می‌کنند و اندیشه منحرفی در آنها ایجاد شده و سابقه تاریخی هم دارد. قرآن کریم از قومی سخن می‌گوید که زندگی و آسایش خوبی داشتند و این خوشی زیردلشان زد و گفتند: «خدایا ما را از هم جدا کن و بین ما جدایی بینداز». این جمعیت هم بصیرت ندارند و حجاب مسئله کوچک آنهاست و مسئله بزرگ آنها این است که نمی‌توانند بفهمند دشمن آنها کیست و فردا می‌خواهند چه کار کنند و بعد از اینکه حجاب را برداشتند می‌خواهید چه کار کنند؛ اما این کارها به جایی نمی‌رسد.

دعوتی گفت: زیبایی را خدا داده و میزان نمایان کردن آن را هم مشخص کرده است. این کارها قبلاً در جوامع دیگر انجام شده است و تاریخ تکرار می‌شود. البته آنها هم به حق بودن جمهوری اسلامی واقف هستند؛ اگر کشورهای دیگر با مخالفان خود برخورد کنند، چیزی نمی‌گویند، اما برای ایران جنجال به پا می‌کنند.

وی در پایان سخنانش شعری را، با موضوع حجاب که از سروده‌هایش است، قرائت کرد که در ادامه می‌خوانید؛

و لباس التقوی ذلک خیر

اذن خواهم که به تو خواهر من، چند کلامی گویم

و تو هم نیز برادر بشنو

آدمی چون که فرود آمد از باغ بهشت

اهرمن حیله زد و جامه او را بربود

و خداوند دگرباره به او جامه‌ای از تقوا داد

تا دگرباره بپوشند بدی‌هاشان را

هم بدانسان که در اول بودند

صاحب جامه و آداب و وقار

آری آری و خدا راست لباسی که حجابش نام است

هم از آن روز نخست

و چه زیباست حجاب

و چه والاست حجاب

و نگهدار تو و مظهر تقوی است حجاب

و سلامی و درود

به هر آن مادر پاک

که به دختر هنر عفت و عزت آموخت

و تو ای خواهر من تا که حجابت برپاست

بر سر مرز، هنرمند برادرهایت

به نگهبانی از خاک وطن مشغولند

تو که در خانه نگه‌دار حدودت هستی

آن برادر به سر مرز نگهدار حدود وطن است

تو اگر حفظ کنی مرز عفاف

تو اگر حفظ کنی دامن خویش

آن سپاهی به سر مرز ببندد ره خصم

و آن بسیجی بزند راه به صدام و به داعش به یقین

و آن اداری برود در پی رفتار صحیح

تا که بر امت ما بود حجاب

نتوانست که در خانه ما رخنه کند خصم یهود

و نه دستان صلیب

چون که از خانه ما رخت همی بست حجاب

دل آشفته ما ویران شد

مرزها در همه جا لرزان شد

جامه عصمت و تقوی بگسست

و یقین رفت و ایمان خشکید

و سران خائن و آلوده شدند

و سران دست به دشمن دادند

و در آنجا که گران جامه تقوی بشکست

خادم البیت خودش خادم دشمن گردید

و هم او قبله ما را به جهودان بفروخت

دل چو از یاد خدا خالی شد

برود جامه تقوی و عفاف

بشود جایگه و مسکن ابلیس پلید

ذلت و خفت و خواری برسد از همه راه

و همین چادر تو دختر من سنگر ماست

و همه هر که در این دایره مدیون تواند

لیک یک طایفه‌ای بی‌خبرند

سایه عز و عفاف تو بر آنان شامل

ساغر امن و امان تو بر آنان جاری

و اگر قدر تو این فرقه نمی‌دانندش

از برای تو عنایات خدایت کافی

آن همه گوش به برنامه دشمن دارند

و همه خلق جهان می دانند

و تو ای خواهر من گوش به فرمان خدایت داری

و همه اهل وطن می‌دانند

و چه فرقی است عظیم بین این هر دو فریق

انتهای پیام

The post چرا تکلیف مسلمانان در قبال حجاب بیشتر است Originally appeared on iqna.ir

Leave a Comment